Ek Sınavlar Hakkında ( Azami Süresi Dolan Öğrencilere Yönelik)
I. EK SINAV TAKVİMİ YAYINLANMIŞTIR
1. Ek Sınav Takvimine aşağıda yer alan programların üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI
Tüm programlar için;
Türk Dili I dersi 14 Temmuz 2026 Salı günü saat 09:00 - Derslik 9'da,
Türk Dili II dersi 14 Temmuz 2026 Salı günü saat 09:30 - Derslik 9'da,
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I dersi 14 Temmuz 2026 Salı günü saat 10:00 - Derslik 9'da,
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II dersi 14 Temmuz 2026 Salı günü saat 10:30 - Derslik 9'da,
Yabancı Dil I dersi 14 Temmuz 2026 Salı günü saat 11:00 - Derslik 9'da,
Yabancı Dil II dersi 14 Temmuz 2026 Salı günü saat 11:30 - Derslik 9'da gerçekleştirilecektir.
Değerli öğrencilerimiz,
2547 sayılı Kanun’un 44. maddesi (c) fıkrası ve Mersin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 37. maddesi ile Üniversitemiz Senatosunun 13.09.2023 tarih ve 2023/105 sayılı kararı ile kabul edilen Mersin Üniversitesi Azami Süreler Sonunda Yapılacak İşlemlere İlişkin Uygulama Esaslarına istinaden, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine 2 ek sınav hakkı tanınmıştır.
*YÖK eğitim öğretim yönetmeliği çerçevesinde;
- Ön lisans öğrencilerinin 8 yarıyıl içerisinde (4 yıl) okulu tamamlamamaları durumunda ilişkileri kesilmektedir.
-Dört yılın (azami süre) sonunda öğrencinin başarısız olduğu her derse iki ek sınav hakkı verilmektedir. Bu iki ek sınav sonunda başarısız ders sayısı 5 ve altına düşmezse öğrencinin ilişiği kesilir.
*YÖK’ün 05.07.2023'de aldığı karara göre azami süresi dolacak öğrenciler, hiç almadıkları ve devamsızlıktan kaldıkları derslerden de sınava girebilir.
** Sınava katılacak öğrencilerimizin dilekçe ile başvurmaları zorunludur. Dilekçeleri, ıslak imzalı olarak ve aşağıda belirtilen son başvuru tarihine kadar Meslek Yüksekokulumuza teslim edilmesi gerekmektedir.
Birinci ek sınavlar: 13/07/2026- 17/07/2026 tarihleri arası
İkinci ek sınavlar : 21/07/2026- 24/07/2026 tarihleri arası yapılacaktır.
Birinci ek sınav için son başvuru tarihi: 10/07/2026
İkinci ek sınav için son başvuru tarihi: 20/07/2026 mesai bitimine kadar dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.
Ek sınav başvuru dilekçesi (formu) için tıklayınız.
Azami Süreler hakkındaki uygulama esasları için tıklayınız. ( Tüm işlemler bu esaslara göre yürütülmektedir.)
*Ek sınavlardan başarılı olabilmek için, 100 puan üzerinden en az 60,00 puan alınması gerekmektedir.
İlgili uygulama esasının Madde 10 (1)'inde yer alan "Azami öğrenim süresini tamamladığı dönemde ders kaydı yapmamış; fakat ek sınav hakkından yararlanacak öğrencilerin, ilgili yarıyıl için katkı payı/öğrenim ücretini ödemeleri gerekir" ibaresini dikkatinize sunarız.