Gıda İşleme Bölümü, Girişim Limanı Food-lab’ı Ziyaret Etti
Üniversitemiz Çiftlikköy Kampüsü'nde yer alan Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi – Girişim Limanı, Meslek Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerini ağırladı. Ziyaretin ana odağını, gıda sektöründeki girişimcilerin temel analiz ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanan Food-Lab laboratuvarı oluşturdu.
Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, bir gıda işletmesinin kalite kontrol süreçlerinde kritik rol oynayan temel analizlerin gerçekleştirilebildiği cihazların bulunduğu Food-Lab’ı yakından inceleme fırsatı buldu.
Ziyarette, öğrenciler uygulamalı olarak ayran ve meyve suyu örnekleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi.
Santrifüj cihazı kullanılarak örneklerdeki faz ayrımı gözlemlendi.
Aynı örneklerde ürünlerin çözünmüş katı madde miktarı (brix) ölçüldü.
Gıda güvenliği ve raf ömrü açısından büyük önem taşıyan pH değerleri belirlendi.
Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Güzel Değer, Bölüm Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Günseli Bobuş Alkaya, Öğr. Gör. Dr. M. Kadir Esen ve Öğr. Gör. Merve Çarıkçıoğlu eşliğinde gerçekleşen ziyarette, laboratuvarda bulunan her cihazın gıda sektöründeki kullanım alanları ve hangi ihtiyaçlara karşılık geldiği öğrencilere detaylı bir şekilde aktarıldı.
Ziyaretin sonunda, günümüz dünyasında fikirlerin hayata geçirilmesinde Girişim Limanı gibi merkezlerin taşıdığı öneme dikkat çekildi. Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ile pekiştirmelerine imkân tanıyan bu tür merkezlere sağladıkları destek için Girişim Limanı yönetimine teşekkür edildi.
Ayrıca, laboratuvar deneyimlerini ve analiz bilgilerini öğrencilerle paylaşan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Prof. Dr. Mustafa Serkan Yalçın’a katkılarından dolayı teşekkür edildi. Ziyaretin, öğrenciler için son derece verimli, öğretici ve uygulamalı bir eğitim deneyimi sunduğu ifade edildi.