22. Mersin Pediatri Günleri Üniversitemizde Başladı

İlki 1998 yılında gerçekleştirilen ve pandemi haricinde aralıksız sürdürülen, Tıp Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın düzenlemiş olduğu Mersin Pediatri Günleri'nin 22.’si, 19 Nisan Cuma günü başladı.

Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde, 19 ve 20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 22. Mersin Pediatri Günleri'ne Rektötümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Tıp Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Delibaş, Üniversitemiz Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, Kongre Başkanı Prof. Dr. Yalçın Çelik, 24. 25. ve 26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Tıp Fakültemizin akademik ve idari personeli katıldı, hemşireler ve öğrencilerimiz katıldı.

”Bu Bilgi Şölenine Ev Sahipliği Yapmak Bizler İçin Gurur Vesilesi”

Atatürk ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklâl Marşımız okundu ve daha sonra açış konuşmalarına geçildi. İlk olarak, geleneksel ve köklü bir hale gelen Mersin Pediatri Günleri’ni bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, "Mersin Pediatri Günleri ilk kez 1998 yılında Üniversitemiz tarafından organize edilmişti. Covid 19 pandemisi döneminde verilen zorunlu aranın dışında çok değerli bu bilimsel birliktelik kesintiye uğramadan devam etti. Bugün ise 22. Kongremizde birlikteyiz. Deneyimli kadrosuyla Tıp Fakültemiz düzenlediği bilimsel toplantılarla bölgede öncü olmaya devam etmektedir." dedi.

Üniversitemiz olarak Yenidoğan Bilim Dalı'na ait temel konuların farklı oturumlarda ele alınacağı 22. Mersin Pediatri Günleri’nde ülkemizin bu alandaki en deneyimli ve birikimli bilim insanlarını buluşturmanın haklı gururunu yaşadığını belirterek sözlerine devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, "Bu bilgi şölenine ev sahipliği yapmak bizler için bir gurur vesilesidir. Bu kongrede alandaki güncel araştırma sonuçlarının paylaşımı gerçekleşecek. Geleceğe yönelik stratejik planların yapılmasında bu toplantının önemli rol oynayacağına içtenlikle inanıyorum. Çok kıymetli çalışma arkadaşlarım ve değerli misafirler, Mersin Pediatri Günleri’nin üst düzeyde verimli geçeceğini umut ediyorum. Değerli misafirlerimiz umarım ev sahipliğimizden ve kadim kültürlerin merkezindeki şehrimizden memnun kalırsınız. Bu bilim şöleninin Üniversitemize, ülkemize ve bilim dünyasına faydalı olmasını temenni ediyorum. Sempozyuma destek ve emek veren, bizlerle birlikte olan, deneyimlerini bizlerle paylaşan herkese şimdiden teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

“Yenidoğand Alanında Geldiğimiz Seviye Gelişmiş Ülkelerden Geri Değil”

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar'ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından söz alan Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Kaya, sözlerine "22 yıl olmuş" ifadesiyle başladı. Pediatri Günleri'nin gerçekleştiği ilk yılları anımsadığını belirten Prof. Dr. Ali Kaya, "Önemli olan sürdürülebilirlik ve kararlılık. Önceki yıllarda olduğu gibi Mersin için çok önemli, bilgilerin güncellendiği bir buluşma olacak." diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Cumhuriyet'in 100. yılında Tıp Fakültemizin de 25. yılını kutladığını belirten Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Delibaş da, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın şu andaki imkanlarından, çalışanlarından ve çalışmalarından bahsetti.

Açış konuşmalarında son olarak söz alan Kongre Başkanı Prof. Dr. Yalçın Çelik, Cumhuriyetimizin 100. yılından ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ten bahsederek sözlerine başladı. Yıllar boyunca hem ülkemizin hem de diğer her şeyde olduğu gibi yenidoğan servislerindeki gelişmelerden bahseden Prof. Dr. Yalçın Çelik, "Bugün geldiğimiz seviye gelişmiş ülkelerden geri değil. Buna emek ve katkı veren herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ederim." diyerek sözlerini tamamladı.

22. Mersin Pediatri Günleri’nde Yedi Farklı Oturumda Sözlü ve Poster Sunumlar Gerçekleştirilecek

Konuşmaların ardından "Yenidoğan Bilim Dalının Ülkemizdeki Tarihsel Gelişimi" adlı ilk oturumuna geçildi. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Esat Yılgör ile Prof. Dr. Necdet Kuyucu'nun yaptığı ve konuşmacılığını Üniversitemiz emekli akademisyenlerinden Prof. Dr. Aytuğ Atıcı'nın yaptığı ilk oturumda; Üniversitemiz Tıp Fakültesi'nin ve ilki 1998 yılında gerçekleştirilen Pediatri Günleri'nin tarihsel gelişimi aktarıldı.

İlk gün olan 19 Nisan Cuma günü toplamda yedi oturumda; Yenidoğan Canlandırmasında Neler Değişti, Yenidoğanda Sürfaktan Uygulamaları, Olgularla Uzamış Yenidoğan Sarılığına Yaklaşım, Olgularla Yenidoğan Konvulziyonları, Olgularla Yenidoğan Anemileri ve Özel Durumlarda Yenidoğan Beslenmesi adlı oturumlar ile sözlü ve poster sunumlar gerçekleştirildi.

22. Mersin Pediatri Günleri'nin ikinci ve son günü olan 20 Nisan Cumartesi gününde ise Yenidoğan Travmaları, Batın Distansiyonu Olan ve Kusan Yenidoğana Yaklaşım, Kanlı Dışkılaması Olan Yenidoğana Yaklaşım, Yenidoğan Döneminde İmmün Yetmezlikleri Tanımak, Pediatrist Gözüyle Konjenital İntrauterin Enfeksiyonlar Güncel Tanı ve Yaklaşım, Çevre Kirliliği ve Doğumsal Anomaliler, Bezli Çocuklarda İdrar Kültürü Alma Yöntemleri Yenilikler, Antenatal Hidronefroza Yaklaşım, Yüksek Akımlı Nazal Kanül Oksijen Tedavisi, Yenidoğan Aritmileri, Olgularla Yenidoğanda Hipotiroidiye Yaklaşım ve Yenidoğanda Sık Görülen Oral Lezyonlar adlı oturumlar gerçekleştirilecek.

Programa Ulaşmak İçin Lütfen Tıklayınız.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

2024-04-19 22:38:41
2061