Ar-Ge Proje Pazarı 2017 Etkinliği Gerçekleştirildi

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı 2017" etkinliğinin kapanış töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılan etkinlik; TÜBİTAK, MTTO, MTSO, Tarsus OSB ve Mersin Teknopark işbirliğinde gerçekleşti.

Proje hazırlama kültürünün olgunlaşması ve bu sayede de Ar-Ge bilincinin yaygınlaşmasını sağlamayı hedefleyen etkinlikte öğrenciler; biyomedikal, biyoteknoloji, çevre, gıda, tarım, makine, elektrik ve elektronik teknolojileri alanlarında oluşturdukları projelerini sergiledi. 10-11 Ekim 2017 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde sergilenen projeler yoğun ilgi gördü. 

"Projeleriniz yatırımcıyla buluşsun, Hayat Bulsun!" sloganıyla yola çıkan "Ar-Ge Proje Pazarı 2017" etkinliğinin kapanış ve ödül töreni 11 Ekim Çarşamba günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, rektör yardımcıları Prof. Dr. Gülfem Ergün, Prof. Dr. İsmail Yağcı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dekanlar, öğretim üyeleri, sanayiciler, proje sahipleri ve çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.

Ar-Ge Proje Pazarı 2017 ile yeni fikirlere sahip girişimcilerin Ar-Ge çalışmalarının merkezi bir organizasyon çerçevesinde, sanayiye aktarımının hedeflendiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Çamsarı: “Birbirinden güç alan üniversite ve sanayinin oluşturdukları sinerjiyle, yenilikçi fikirlerin ticarileşmesine katkıda bulunması yararlı yatırımlara dönüştürerek ekonomik gelişimi hızlandırması beklenmektedir. Ar-Ge Proje Pazarı’nda temel amacımız, fikirden üretim aşamasına kadar tüm süreçte gerek öğretim elemanlarına ve öğrencilerine gerekse sanayi kesimine yol gösterici ve destek olmaktır. Bu amaçla Teknoloji Transfer Ofisimiz,  etkinlik süresince fikir sahiplerini patent ve girişimcilik konusunda bilgilendirmiş olup, sonrasında da iletişime geçerek her türlü desteği verecektir. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin içeriği hakkında bilgi veren etkinlik sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Sertan Çevik, 58 proje ile etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek; “Sanayi temsilcileri, sergilenen projeler arasında, işlerini kolaylaştırabilecek birçok proje olduğunu söyledi. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu etti” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından; ortak kuruluşlar, sponsorlar ve panelistlere, Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından belge ve plaket takdim edildi. 

Etkinlik, moderatörlüğünü TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper’in yaptığı “Ar-Ge Ruhu ve Girişimcilik” başlıkla panel ile devam etti. Panelde; Mersin TSO Başkanı Şerafettin Aşut, Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin ile ALSE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılıç konuşmacı olarak yer aldı. 

Konuklara, özgeçmişlere hakkında bilgi veren panelistler, girişimcilik ve başarı yolunda izlenilen süreç hakkında bilgi verdi.

Törenin sonunda; Ar-Ge Proje Pazarı'nda yarışan ve başarılı olan ilk 5 proje sahiplerine ödül takdimi yapıldı. Ar-Ge Proje Pazarı’nda dereceye girenler ise şöyle: Prof. Dr. Tonguç Özdemir’in yürütücülüğü yaptığı Seda Nur Yılmaz’ın ‘Değişik Radyasyon Türlerini Zırhlayan Polimerik Malzeme’ projesi birinci olurken, Prof. Dr. Hakan Arslan ile Yrd. Doç. Dr. İlker Sugözü ve ekibinin ‘Hidrojen Enerjisi ile Çalışan Araç Tasarım ve Üretimi’ ikinci, Gökhan Su ve ekibinin ‘Bluetooh ile Geçiş Sistemi’ projesi ile Öğr. Gör.  Mehmet Karaoğlu ve Metin Özşahin’in ‘Kentsel Talep Bazlı Teslimat Teknolojisi’ projesi üçüncü,  Rizvan İmamoğlu, Dilek Aydoğ, Duygu Düzgün, İsa Gökçe’nin ‘Moleküler Biyoteknoloji Kitlerinde Kullanmak İçin Rekombinant Proteinaz K Enziminin Üretilmesi’ projesi dördüncü, Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Ömer Güler ve Yrd. Doç. Dr. Seval Hale Güler’in ‘3D Metal Yazıcılar için Ultra-aktif Metal Tozu Üretimi’ projesi beşinci oldu. Ayrıca ‘Robotik Kodlama’ projesiyle sergiye renk katan TEKNOKİDS'ten Pınar Uğur ve ekibine teşekkür belgesi verildi.

 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

2017-10-11 20:23:51
6999