11. Dilbilim Öğrenci Konferansı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı

Üniversitemiz ile Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇİGUDER)  arasında imzalanan protokol çerçevesinde 11. Dilbilim Öğrenci Konferansı üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 20-22 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen konferans, Mersin Üniversitesi Dilbilim Topluluğu tarafından yürütüldü.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen projenin açılışında; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, ÇİGUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Balkan, Dilbilim Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Gülsüm Atasoy, üniversitemiz akademisyenleri ile öğrencilerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerden gelen katılımcılar yer aldı.

Mersin’de ilk defa düzenlenen konferansa; alanında uzman ve uluslararası saygınlığa sahip 50 bilim insanının yanı sıra farklı üniversitelerden çok sayıda öğrenci ve akademisyen katkı sundu. Gerçekleştirilen konferansla; öğrenciler arasında aktif bilgi akışını oluşturmanın yanı sıra akademik kesimleri de bir araya getirerek Türkiye’de dilin ve dilbiliminin gelişmesini sağlamak hedeflendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan “Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen araştırmacıların, kuramsal ve uygulamalı dilbilim alanlarındaki bilimsel çalışmalarını sunma fırsatı elde ettiği bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için onur verici. Üniversite yönetimi olarak bu tür konferansların düzenlenmesinin, ülkemizde yaşanan sorunlara yol gösterici olacağına inanıyoruz. Öğrencilerin her alanda önlerini açacak olan yabancı dil öğrenimine de ayrıca önem verdiğimizi belirterek mezun olduklarında en azından başka bir dilde kendilerini ifade edebilmelerini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir de dilbilim alanına gönül veren kişileri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasında “Türkiye’nin önde gelen dilbilimcilerinin ve çeşitli bilim insanlarının üniversitemizde sunum yapmaları bizim için çok önemli. Bu konferansın 11 yıldır süreklilik göstermesi gerçekten çok büyük bir başarı. Bu başarıda emeği olan herkesi tebrik ederim” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğin temel amaçları konusunda bilgi veren ÇİGUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mazlum Balkan şunları söyledi: "Dilbilimin tanınmasına katkıda bulunmak, öğrenciler arasındaki iletişimi arttırmak ve bilgi alış verişine ortam sağlamak, öğrencilerin ilgi ve motivasyonlarını doğru hedeflere yönlendirmek istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikteki amaçlarımızdan bir diğeri; eğitici seminerler ve panellerle topluluk üyelerinin akademik ve mesleki alandaki gelişimlerine katkıda bulunarak onların bilgi beceri, deneyim ve donanım kazanmalarına yardımcı olmak, topluluk üyeleri için eğlenceli ve paylaşımcı ortam ve etkinlikler sunarak sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.”

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pınar İbe Akcan “Böylesi bir etkinliğin 2007 yılından bugüne dek aralıksız sürmüş olması çok önemli. Bu kurultayın ilk düzenleyicileri olan Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nün değerli hocalarına ve öğrencilerine de teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Bu konferansın bizi çok gururlandıran bir yönü, dilbilimin her alanından 74 sunumla bugüne kadar ki en yüksek katılım olması. Bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Dilbilim Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Gülsüm Atasoy da “Bu konferans büyük bir çaba ve yoğun bir emek ürünüdür. Bu süreçte emek veren düzenleme kuruluna, Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği’ne, topluluk başkanı ve yardımcıları başta olmak üzere topluluk üyelerine, sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Bizler bu konferansta bilimsel açıdan verimli bir etkinlik olması için uğraş verdik. 62 sözlü sunum, ve 12 poster sunumuyla toplamda 74 sunumla çok iyi bir katılım sağlanmıştır” dedi.

Dilbilim Topluluğu Başkanı Özgür Mert Sarı ise “Bugün yaşamın hemen hemen tüm alanlarında çok dinamik gelişmeler olmaktadır. Bilimsel gelişmeleri ne kadar çabuk kavrarsak yeni dünyaya o kadar çabuk uyum sağlarız. Bizler geleceğin bilim insanları ve dilbilimcileri olarak ülkemizde ve dünyada yürütülmekte olan dil ve dilbilimsel çalışmalara katkı sağlamak, ülkemizi bu konuda bir adım daha öteye götürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katkı sunanlara plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edildiği program, sözlü bildirilerin ve poster sunumlarının aktarılmasıyla devam etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

2017-04-21 16:34:49
3036