“ Ar - Ge Proje Pazarı ” Etkinliği Gerçekleşti

Proje hazırlama kültürünün olgunlaşması ve Ar-Ge bilincinin yaygınlaşması amacıyla “Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliği düzenlendi. Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılan etkinlik, TÜBİTAK, MTTO, MTSO, Tarsus OSB ve Mersin Teknopark işbirliğinde gerçekleşti.

 

Öğrenciler ve araştırmacıları ilgili sanayi kuruluş temsilcileriyle bir araya getiren etkinlikte projeler, 23-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde sergilendi. Biyomedikal, Biyoteknoloji, Çevre Teknolojileri, Gıda Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Makina Teknolojileri, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri alanlarında sergilenen 69 proje, yaklaşık 900 kişi tarafından ziyaret edildi.

 

"Projeleriniz Yatırımcıyla Buluşsun, Hayat Bulsun!" sloganıyla yola çıkan "Ar-Ge Proje Pazarı 2016" etkinliğinin kapanış ve ödül töreni, 24 Mayıs Salı günü yapıldı. Törene; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hakan Arslan ile Prof. Dr. Ali Kaya, bazı fakültelerin dekanları, Teknoloji Transfer Ofisi Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Ayşegül Polat, Mersin Teknopark Müdürü Özgür Durmaz, öğretim üyeleri, proje sahipleri ve çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Çamsarı yaptığı konuşmada, “Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği,  somut bir Ar-Ge düşüncesi ya da projesine sahip öğrencilerin, akademisyenlerin ve özel sektör çalışanlarının; ilgili sanayi kuruluş temsilcileri ile bir araya gelmesine olanak sağlaması bakımından oldukça önemlidir” dedi. Üniversite ile sanayi arasındaki bilgi ağının güçlenmesinin, yenilikçi fikirlerin oluşmasını ve elde edilen bilginin ekonomik faydaya dönüşmesine aracılık edeceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Çamsarı, bu tür etkinliklerin, üniversite-sanayi iş birliğini daha da geliştirdiğini kaydetti.

 

Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin içeriği hakkında bilgi veren etkinlik sorumlusu Öğr. Gör. Sertan Çevik, 224 kişinin 69 proje ile etkinliğe katıldığını belirterek “Proje sayısını daha da anlamlı kılan, bu 69 projenin 51 tanesinin prototipleri ile projede yer almış olmalarıdır” dedi.

 

Törenin sonunda; Ar-Ge Proje Pazarı Düzenleme Kurulu üyelerine, Değerlendirme Kurulu üyelerine teşekkür belgesi; Ar-Ge Proje Pazarı'nda yarışan ve başarılı olan ilk 6 proje sahiplerine ödül takdimi yapıldı.

 

Ar-Ge Proje Pazarı’nda dereceye girenler ise şöyle: Prof. Dr. Tonguç Özdemir’in yürütücülüğü yaptığı ve İsmail Kutlugün Akbay, Ahmet Güngör ve Habil Uzun’un yer aldığı “Nanoparçacık Katkılı Elastomer Yapılı Radyasyondan Koruyucu Malzemenin Geliştirilmesi” adlı proje 1’inci olurken; Ahmet Bulut’un “Susuz Yeşil Ceviz Soyma Makinesi” 2’nci; Serkan Ekingen’in “İnteraktif Harita-Coğrafya Eğitim Seti” 3’üncü oldu. Prof. Dr. Ali Akdağlı’nın yürütücü olduğu ve Abdulhakim Büyükkaya, Şinda Gizlenç, Emin Anıl Eroğlu, Necati Ramazan’ın  yer aldığı “Yüz Tanıyarak Kapı Kilidi Açacak Sistemin Tasarımı ve Gerçeklenmesi” adlı proje 4’üncü; Ali Bozay’ın yürütücü olduğu ve Müslüm Özbulur, Mehmet Selim Sevilgen, Cengiz Sayar, Caner Kurtuluş, Mehmet Öksüz’ün yer aldığı “Yenilenebilir Enerjili Akıllı Ev Otomasyonu” adlı proje 5’inci oldu. Gifted-Coder ekibinin projeleri ise 6’ıncı olarak değerlendirildi.


Haber: Esra Nur

Fotoğraf: Yusuf Koldemir

2016-05-25 13:50:27
6037