Üniversitemiz Girişim Limanı ve G E N Ortaklığında Düzenlenen Global Girişimcilik Haftası Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Üniversitemiz Girişim Limanı,  Gen Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğinde Global Girişimcilik Haftasına özel Türkiye'de girişimciliğin ve girişimcilik ekosisteminin ele alındığı girişimcilik etkinliği, 10 Kasım Çarşamba günü yoğun bir katılımla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Türkiye’de 2008 yılından beri her Kasım ayında 178 ülkeyle aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH), STK ve üniversitelerden oluşan 20 kurumun desteğiyle, yönetim kurulunda Esas Holding YK Üyesi Ali Sabancı ve Yemek Sepeti kurucu ortağı Nevzat Aydın gibi başarılı girişimcilerin bulunduğu GEN Türkiye ve Habitat Derneği genel koordinasyonunda düzenleniyor.

Üniversitemiz Girişim Limanı Müdürü Doç. Dr. Duygu Hıdıroğlu; sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, girişimciler, yatırımcılar, özel sektör, medya ve devlet kurumlarının dahil olduğu, ekosistemde faaliyet gösteren 300’den fazla paydaş kurumu bir araya getiren bir platform haline gelen ve GEN gibi güçlü bir partnerle yapılan iş birliklerinin Üniversitemiz Girişim Limanı'na başvuran girişimcilere büyük katkılar sunacağını dile getirdi.

Global Girişimcilik Haftası paydaşlarının Türkiye genelinde yüzlerce girişimcilik etkinliği düzenleyerek bu alandaki farkındalığı artırmayı hedeflediği etkinliğin amacı ise, gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini teşvik etmek olarak belirlendi.

• 2021-11-15 15:36:44

Actual News