Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimize Girişimsel Farkındalık Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencilerimize 11 Kasım Perşembe günü “Girişimsel Farkındalık Eğitimi” verildi.

Yenişehir Kampüsümüz içerisinde yer alan Nevit Kodallı Konser Salonunda, Üniversitemiz İçel Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma İnce tarafından verilen eğitime Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Duman, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bora Reşitoğlu, Yüksekokul akademik personeli ve üniversitemizin farklı bölüm ve programlarından öğrenciler katıldı.

Girişimcilik eğiliminden bahsedilen eğitimde özellikle sağlık sektöründe işletme körlüğünden uzaklaşarak, mevcut sorunlara güncel, basit ve etkili çözümler sunabilmek için farkındalık geliştirmenin önemi vurgulandı.

İnsani değerlerin oldukça önemli olduğu sağlık gibi hizmet sektörlerinde işe odaklanmanın ötesine geçen özgeci bakış açılarına olan ihtiyacın her geçen gün arttığına değinilen eğitimde, bakmakla görmek arasındaki fark vurgulanarak, ihtiyaçların giderilmesi konusunda en iyi, inovatif ve ticari değeri olan adımlar nasıl atılır konularına da değinildi.

Girişimsel aşamalarda ne kadar risk üstlenilmeli, hangi aşamadan sonra pes edilmeli ya da değişime karşı direnç nasıl aşılmalı gibi soruların, kültürel ve bireysel değişkenler ışığında değerlendirildiği, girişimsel ekosistem ve start-up örneklerinin tartışıldığı eğitim, katılan tüm akademisyen ve öğrencilerin Doç. Dr. Fatma İnce’ye teşekkürlerini iletmesi ile sona erdi.

• 2021-11-15 15:43:50

Actual News