Meme Kanseri Farkındalık Semineri Düzenlendi

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi ve Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) işbirliği ile 27 Ekim 2020 tarihinde “Meme Kanseri Farkındalık Etkinliğine ilişkin bir seminer düzenlendi.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında düzenlenen etkinlikte Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gülay Altun Uğraş konuşmacı olarak yer aldı.

Bu ayın rengi pembe diyerek konuşmasına başlayan Doç. Dr. Gülay Altun Uğraş konuşmasında meme kanserinin görülme sıklığından, risk faktörlerinden, belirtilerinden, tarama programlarından ve korunma yollarından bahsetti. Özellikle meme kanserine ilişkin değiştirilebilen risk faktörleri arasında yer alan obezite, hareketsiz yaşam ve sağlıklı beslenme konularının üzerinde duran Doç. Dr. Altun Uğraş, erken tanı için tarama programlarına katılımın elzem olduğunu ancak her ay kendi kendine meme muayenesi yapan ya da mamografi çektiren kadın sayısının çok az olduğunu ifade etti.

Meme kanserinin tedavi edilebilir bir kanser türü olduğunu vurgulayan ve erken teşhisin çok önemli olduğuna değinen Doç. Dr. Altun Uğraş, sayısal veriler sunarak meme kanserinin giderek arttığına dikkat çekti. Meme kanserinin oran olarak az sayıda olmasına rağmen erkeklerde de görüldüğünü belirten Doç. Dr. Altun Uğraş, bu nedenle erkeklerin de meme kanseri konusunda bilinçli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Sanal platformda canlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte çok sayıda dinleyiciye ulaşıldı. Etkinliğe katılımcılar da soru ve görüşleriyle katkı sağladı.

• 2020-11-04 11:24:08