2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Hakkı Kazanan Yatay Geçiş(başarı Puanı ) Yedek Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

Sevgili öğrenciler;

2020 - 2021  eğitim - öğretim yılı güz yarıyılı yatay geçiş(başarı puanı ) ile Üniversitemize kayıt hakkı kazanan asil adayların kayıt yapmaması sonucu boş kalan kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir. Yedek aday olarak yerleşmeye hak kazanan adaylar boş kontenjan adedince yedek sıralarına göre kayıt yaptırmaya hak kazanmışlardır.

BOŞ KALAN KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kayıt Tarihi: 07-11 Eylül 2020

Kayıt Yeri:

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında (Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Yenişehir/MERSİN) yapılacaktır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1-2 adet Fotoğraf (Son altı ay içinde adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş  4,5cm x 6cm boyutunda fotoğraf. Fotoğrafların arkasına öğrenci numaranızı, adınızı ve soyadınızı yazınız)

2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

3 - Eğitim görmekte olduğunuz üniversiteden alınacak  “yatay geçiş yapmasında sakınca yoktur “ ibaresi bulunan  yazı. (Bu yazı yatay geçiş başvurusu kabul edilen ve kayıt yapmak isteyen öğrencilerden istenecektir.)

4-Kayıt Bilgi Formu.

5-Öğrenci Kayıt Belgesi.

Kaydınızın tamamlanabilmesi için Ön Kayıt İşlemlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu sistem kayıt işlemlerinizi olabildiğince hızlı ve basit bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

1.Öğrenci Numaranızı Edinin:

http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi giriş sayfasını açın. Bu sayfada bulunan «Öğrenci No. Sorgula» sekmesini açıp gelen ekranda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranız, doğum tarihinizi ve ekranda görünen doğrulama kodunu girip « Sorgula» butonuna basarak üniversite yaşantınız boyunca kullanacağınız Öğrenci Numaranızı öğrenin.

Öğrenci numaranızın ilk iki hanesi kayıt yılınızı, takip eden üç hanesi bölüm/program kodunuzu, son üç hanesi de kayıt sıra numarasını ifade etmektedir.

2. Kişisel Bilgilerinizi Güncelleyin:

Ödemelerinizi tamamladıktan sonra, http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden, «Sisteme Giriş» sekmesi aktif iken, Kullanıcı Adınız (Öğrenci Numaranız) ve Şifreniz ile giriş yapın. İlk kullanımda şifreniz Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaranız olarak düzenlenmiş olacaktır. Kayıt işlemlerinden sonra ÖİBS'ye yapacağınız ilk girişte şifrenizi mutlaka değiştirin ve kimseyle paylaşmayın.

Açılan ekranda «Ön Kayıt» sekmesinden güncellenmesi istenen tüm bilgileri girip kaydedin. Bu bilgilerin doğruluğu öğrenciliğiniz süresince ve takiben de mezuniyetinizde sorun yaşamamanız bakımından kritik önem taşımaktadır. Kaydettikten sonra kayıt sırasında gerekli olacak belgeleri yazdırın.

·      Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet Yazdırılacak)

·      Kayıt Bilgi Formu (1 Adet Yazdırılacak)

3. Kayıt tarihinde ve saatinde kayıt yerinde hazır bulunun.

Not: Kayıtlar şahsen veya noter vekaleti verilen kişi aracılığı ile yapılabilecektir.

• 2020-09-09 09:56:01

Actual Students