Ders Kayıtları (2019-2020 Güz Dönemi)

MERSİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

2019 - 2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

Sevgili Öğrenciler, 2019 - 2020 eğitim - öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri aşağıda belirtilmiştir. Öğrencilerin ders kayıtları ile ilgili sorun yaşamamaları için ders kayıtlarını belirtilen tarih aralığında yapmaları gerekmektedir.

Ders Kayıt Başlangıç Zamanı: 02.09.2019 Saat 00.05

Ders Kayıt Bitiş Zamanı: 13.09.2019 Saat 23.45

Katkı Payı (Harç)Yatırma Tarihleri: 02.09.2019 - 13.09.2019

Ders Kayıt İşlemleri:

- 2019/2020 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıtları yukarıda belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.

- Öğrenim ücreti, katkı payı ve Materyal ücreti ödemesi bulunan öğrencilerimiz kayıt yenileme tarihleri arasında ödemelerini yaptıktan sonra ders kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

- Ders kayıt ve kayıt yenileme işlemini tamamlayan öğrencilerin ders kayıtları danışmanları tarafından onaylanacaktır.

- Öğrenim ücreti, katkı payı ve materyal ücreti ödemeleri Tüm Ziraat Bankası bankamatiklerinden sırasıyla Ödemeler->Eğitim->Üniversite Ödemeleri->Mersin Üniversitesi menülerini takip edip, T.C kimlik numaranızı ilgili alana girerek sistemin size verdiği tutarı (95 TL(okulu uzatan birinci öğretim) 385 TL(ikinci öğretim), yabancı uyruklu öğrenciler için farklı) yatırmak suretiyle yapabilirsiniz. Ayrıca ödemelerinizi Ziraat Bankası İnternet Bankacılığından da yapabilirsiniz.

Banka veznelerinden elden yapılan ve herhangi bir platformdan EFT veya havale ile yapılan ödemeler sisteme yansımayacağından ödeme işleminiz kabul edilmeyecektir.

Ödemesi olan öğrencilerin katkı payı ödemesi yaptıktan sonra

1-      Kullanıcı adınız (Öğrenci Numaranız) ve şifrenizi kullanarak Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine (OİBS - http://oibs.mersin.edu.tr) giriş yapınız.

2-       “Ders Ön Kayıt” sekmesine tıklayarak ders seçimini yaptıktan sonra “Kaydet” tuşuna basarak ders kayıt işlemini tamamlayınız. Zorunlu derslerin tamamını ve seçmeli derslerden ise iki tanesini seçmeniz gerekmektedir.

3-      ENF005 Siber Güvenliğe Giriş (ENF005) ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (TCE001) derslerinin alınması zorunlu olmayıp dersleri almak isteyen öğrenciler seçmelidir.

Üst Sınıf Öğrencilerimizin Ders Ön Kaydı Yapılırken Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Ders Ön Kayıt yaparken aşağıdaki öncelik sıralaması kullanılır.

a) En alt yarıyıldan başlamak üzere başarısız olunan dersler,

b) En alt yarıyıldan başlamak üzere alınması gerekirken alınmamış dersler,

c) Not yükseltmek amacı ile tekrar alınmak istenen dersler,

Öğrenciler alacağı ve devam zorunluluğu olan derslerden, ders programında çakışma olması halinde önce zorunlu derslerini sonra seçmeli derslerini yukarıda belirtilen sıralamaya göre seçerek kayıt yaptırırlar. Öğrenci bu öncelik sıralamasından dolayı çakışan diğer dersler alınamaz. - Birinci ve ikinci yarıyıl öğrencileri kayıtlı olduğu programdaki bütün dersleri almak ile yükümlüdür.

- Öğrencinin bir yarıyılda alabileceği haftalık ders yükü 40 saatten çok olamaz.

- D.Z. başlığının altında, öğrencinin seçim yaptığı derslere Devam Zorunluluğunun olup olmadığı bilgisi mevcuttur. D.Z. Yok olan dersler haftalık ders programında çakışma kontrolüne girmezler. Seçim yaptığınız D.Z. Var olan derslerde ise bu derslerin birbirleri ile haftalık ders programında çakışmamaları sağlanmalıdır.

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra: Haftalık ders programı ekranınız sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sağ alanında görülecektir. Ayrıntılı Haftalık Ders Programı için Haftalık Ders Programı Görüntüle butonuna basınız.

ÖNEMLİ NOT: Ders kayıt işlemleri cep telefonundan yapıldığında sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenle ders kaydınızı bilgisayardan yapmanız önerilmektedir. Ders kaydınızda seçtiğiniz derslerin tamamı haftalık ders programında yer aldığı takdirde ders kaydınız sorunsuz şekilde tamamlanmış olacaktır. Bu nedenle ders kaydında seçmiş olduğunuz derslerin haftalık ders programında yer alıp almadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.

• 2019-08-29 09:52:37
  • 2026