Öğrencilerimiz Şefik Bursalı Resim Yarışmasından Ödülle Döndüler

Türkiye’de resim sanatının önemli ustalarından merhum sanatçı Şefik Bursalı'nın anısını yaşatmak,  plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek ve sergilemek üzere 18. Şefik Bursalı Resim Yarışması düzenlendi.Yarışmada öğrencilerimizin resimleri ödüle layık görülen eserler arasında yer aldı.

Yarışmaya katılan 526 eseri kapalı isim yöntemiyle değerlendiren Prof. Dr. Lale Altınkurt, Prof. Hayri Esmer, Prof. Mehmet Kavukcu, Şefik Bursalı ailesini temsilen Av. Ünal Piroğlu ve Bakanlığı temsilen Tokaç'tan oluşan seçici kurul, 5 başarı, 5 mansiyon,  38 eseri ise sergileme ödülüne layık gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ve bu yıl Millî Mücadele’nin 100'üncü yılına ithaf edilen yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 2 Mayıs saat 18.00’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde yapıldı. Düzenlenen törende Yüksek Lisans Öğrencimiz M.Emrah Akkayüz Başarı Ödülü, Lisans öğrencimiz Hande Kostul ise sergileme ödülü aldı.

• 2019-05-08 09:06:21

Actual News