2025 Dış Paydaş Danışman Kurulu Toplantısı ve Müfredat Program Geliştirme Komisyonu Toplantısı Gerçekleşti.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölümü, Mersin gıda sanayisinin öncü firmalarıyla çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya sektörden ARBEL Grup’tan (Tahıl ve bakliyat ürünleri) Sayın Osman AKÇA, Yörüksüt A.Ş.’den (Süt ve süt ürünleri) Sayın Revşen ÖZTAŞDEMİR, Mutili A.Ş.’den (Zeytin ve zeytinyağı) Sayın Türker ÇİFTÇİ, Tre Fette Gıda A.Ş. ‘den (Dondurulmuş pasta ürünleri ve aynı zamanda bölüm mezunu) Sayın İrem BÖKE ile Gıda İşleme bölümünden Prof. Dr. Sadin ÖZDEMİR (Bölüm Başkanı), Dr. Öğr. Üyesi Ayşin GÜZEL DEĞER (Bölüm Başkan Yardımcısı), Öğr. Gör. Dr. Günseli BOBUŞ ALKAYA, Öğr. Gör. Merve ÇARIKCIOĞLU, Öğr. Gör. Taha TAN katılım sağlamışlardır. Toplantıda; sektörün, mezun olacak gıda teknikerlerinden ne gibi nitelikler ve beceriler beklediği konuşuldu. Öğrencilerin sektördeki staj yapma olanakları değerlendirildi. Sektör ve akademi arasındaki işbirliğini geliştirecek yeni meseleler üzerine sohbet edildi. Paydaş danışma kurulu ve Müfredat geliştirme süreçleri kapsamında görüşler bildirildi. Toplantı, sektör temsilcileri ve Üniversite arasında karşılıklı işbirliği davetlerinin yapılmasıyla tamamlanmıştır. Bu toplantı, eğitim ve sektör arasındaki işbirliğini güçlendirmeye yönelik verimli bir etkinlik olarak belirtilmiştir.

2025-11-06 15:10:30
207