Fikri Mülkiyet Hakları Kurulu Yeni Buluşlar İçin Toplandı
Üniversitemiz Fikri Mülkiyet Hakları Kurulu, 25 Ekim 2024 tarihinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk başkanlığında toplandı. Mersin Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, “Veri Depolama ve İşletme Yönetim Sistemi” ile ilgili buluşun Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusu için değerlendirilmesi yapıldı. Ayrıca toplantıda Mersin Üniversitesi hak sahipliğinde “Modifiye Kalp Kapağı Yapılanması” başlıklı buluşla, Patent İş Birliği Anlaşması (PCT) kapsamında uluslararası patent başvurusu yapılması kararı alındı.
Üniversitemiz İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEİTAM) Toplantı Salonu’na düzenlenen toplantıda, İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Meriç Yazıcı ve Turizm Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çiçeklioğlu tarafından yapılan patent başvurusu ele alındı. Toplantıya çevrim içi katılan Doç. Dr. Ayşe Meriç Yazıcı, sunumunda buluşun temel hedefinin geliştirilecek model ile verilerin güvenli, hızlı ve esnek bir şekilde yönetilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Toplantıda patent başvurusu ile ilgili yapılan buluş değerlendirmesinin Üniversitemiz Yönetim Kurulu’na sunulması kararlaştırıldı.
Üniversitemiz Hak Sahipliğinde Uluslararası Patent Başvurusu
Toplantıda ayrıca 28 Aralık 20203 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na ulusal patent başvurusu yapılan “Modifiye Kalp Kapağı Yapılanması” başlıklı buluşun, üniversitemiz hak sahipliğinde Patent İş Birliği Anlaşması (PCT) kapsamında uluslararası patent başvurusu yapılması kararlaştırıldı. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Erin Tüysüz ve Mühendis Zülfü Doğan’ın oluşan ekip tarafından yapılan buluş, Redo cerrahi sürelerinin kısaltılmasını sağlaması ve kalbin dokularına daha az zarar verilmesini sağlıyor. Ayrıca buluş, kapak değiştirme sırasında kapak türlerinin kolayca kullanılabilmesini ve kapak değişimi sonrası ortaya çıkan aort patolojilerini kısa cerrahi sürelerinde tedavi etmeyi ve ilk ameliyatta ortaya çıkan teknik zorlukları ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü