Merkam, 7. Uluslararası Gülnar Bilim ve Kültür Etkinliklerinde “kadın ve Sürdürülebilirlik” Temalı Bilimsel Toplantıda Yer Aldı

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Gülnar Bilim ve Kültür Etkinlikleri Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross öncülüğünde gerçekleştirildi. Mersin’in Gülnar ilçesi, 25-30 Ağustos tarihleri aralığında çeşitli akademik ve kültürel buluşmaya ev sahipliği yaptı. Pek çok kurum ve kuruluşun bir aradalığına kaynaklık eden etkinliğe ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenler de katılım sağladı. 

Etkinlik kapsamında Mersin Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MERKAM) ile Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YORMER) “Kadın ve Sürdürülebilirlik” temalı bilimsel toplantıda yer aldı. MERKAM Müdürü Doç. Dr. Aysun Yaralı Akkaya gerçekleştirilen bilimsel etkinlikte “Katılımın Cinsiyeti: Siyasetin Dönüşümünde Kadınların Rölü” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunum öncesinde katılımcılara MERKAM’ın çalışmaları hakkında bilgi aktaran Doç. Dr. Aysun Yaralı Akkaya, Gülnar özelinde gerçekleştirilen bu kapsamlı etkinlikte bulunuyor olmaktan ötürü duydukları mutluluğu dile getirdi. 

Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İmran Gündüz Alptürker, gerçekleştirdiği “Yörük Kültüründe Halk Hekimliği Uygulamaları: Şifacı Kadınlar” başlıklı sunumunda yörük yaşam kültürü hakkında detaylı bilgi aktardı. Ardından MERKAM yönetiminden Doç. Dr. Canan Dural Tasouji, “Çemberde Ses Bulan Hayatlar: Kadınlardan Dijital Hikayeler” adlı çalışmasını paylaşırken Öğr. Gör. Dr. Pelin Kılınç Özüölmez ise “Instagram’da Sosyal Olumlanma Beklentisine Yönelik Anneliğin Görünürlüğü Üzerine Bir İnceleme: # benanneyim” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 

“Kadın ve Sürdürülebilirlik” temalı oturumun tamamlanmasının ardından ilgili etkinlik teşekkürlerin iletilmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

2024-08-31 20:39:09
388