Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Antalya’da Avrupa Birliği Gençlik Forumu'na Katıldı
Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 24-27 Mart tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen “Dijital Çağda Eleştirel Düşünme” konulu Avrupa Birliği-Türkiye Gençlik Forumu’na katıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi (MTSO) AB Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun daveti üzerine Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesinden dördü Gazetecilik bölümünden beş öğrenci (Emre Baturay, Serdar Eksin, Hicran Güçlü, Seda Nur Yıldırım ve Ekin Kırarslan) ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden üç öğrenci (Yiğithan Barut, Aslı Ertav ve Aysima Muratoğlu) olmak üzere toplam sekiz öğrencinin katıldığı forumda dijital çağda dezenformasyonla mücadele konuşuldu.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin 19 ilinden 152 İletişim Fakültesi öğrencisi katıldı. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Elçi Müsteşarı Stefano Fantaroni ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı’nın konuşması ile başlayan forum, TRT Antalya Radyo Sunucusu Tayfun Yönlü’nün sunuculuğu eşliğinde çeşitli uzmanları konuşma ve atölye çalışmaları ile devam etti.
Forumun ilk günü akademisyen Yalın Alpay, AB Türkiye Delegasyonu Stratejik İletişim Sorumlusu Lale Dündar, Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici’nin soru cevaplı oturumunun ardından tamamlanırken; ikinci günde ise moderatörlüğünü Serdar Bilecen’in yönettiği, Gazeteci Özlem Gürses, Psikolog yazar Beyhan Budak ve akademisyen Doç. Dr. Tirşe Erbaysal Filibeli’nin konuşmacı olarak katıldığı “Bilgi Karmaşasında Netlik Arayışı-Eleştirel Düşünme” konulu panel gerçekleştirildi.
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici’nin, “Gazetecilerin ve içerik üreticilerinin etik sorumlulukları” konulu sunumu öğrencilerin soru cevapları ile devam ederken, akademisyen Doç. Dr. Tirşe Erbaysal Filibeli’nin medya okuryazarlığı, medya ve kitle psikolojisi, yeni medya ve değişen gazetecilik konularının ele aldığı konuşması ilgi çekti. Forumda ayrıca dezenformasyonla mücadele ve dijital çağın potansiyel sorunlarına dair paneller ve atölye çalışmaları yapıldı.
Panel sonrasında özel oturum olarak Dezenformasyon Simülasyonu, Avrupa Dış Eylem Hizmetleri- Stratejik İletişim ve Öngörü Bölümü Bilgi ve İletişim Sorumlusu Katarzyna Sumilawska’nın yönetiminde 20 öğrencinin katılımıyla İngilizce olarak gerçekleştirildi.