Üniversitemizde Ufuk Avrupa (horizon Europe) Çağrılarına Yönelik Proje Hazırlık Çalışmaları Sürüyor

Üniversitemizde, Mersin Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonunda ve akademisyenlerin liderliğinde, Ufuk Avrupa Projesi (HE-Horizon Europe) çağrılarına yönelik proje hazırlık çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Mersin TTO koordinasyonunda “HORIZON-WIDERA-2024-ERA-01-04 “Daha İyi Kariyerler için Araştırmacıların Becerilerinin Güçlendirilmesi- Strengthening Researchers’ Skills for Better Careers, HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-07-01 “Mükemmeliyet Merkezleri– Excellence HUBs, ve HORIZON-CL5-2024-D5-01-03 Yeni Nesil Araçlar İçin Gelişmiş Akü Sistemi Entegrasyonu- Advanced battery systemintegration for next generation vehicles (2ZERO Partnership) başlıklı Ufuk Avrupa (Horizon Europe) çağrıları için çevrim içi toplantılar yapıldı.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahar Taşdelen’in liderliğinde “Daha İyi Kariyerler için Araştırmacıların Becerilerinin Güçlendirilmesi” başlıklı proje için son aşamaya gelindi. Projede, Türkiye liderliğinde Litvanya, İtalya, Yunanistan, Bosna Hersek ve Portekiz olmak üzere 5 ülkenin oluşturduğu konsorsiyum bulunuyor.  Projenin son sunulma tarihi 7 Mart 2024 olarak açıklandı. Diğer bir Ufuk Avrupa Projesi ise Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin Yuyucu Karabulut’un liderliğinde hazırlanan mikro plastiklerin deniz ve insan sağlığına olan etkilerine yönelik “Mükemmeliyet Merkezi” kurulması’ konulu çalışma olarak açıklandı.  Sırbistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin oluşturduğu ve bölgesel olarak 4’lü sarmalı oluşturan kurumların bir araya geldiği bu projenin sunulmasında ise son aşamaya gelindi. Bu projede Çukurova bölgesinde 4’lü sarmalın akademik başatları olan Mersin Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği yapıyor.

Türkiye’nin de dahil olduğu ve 2021-2027 arası 90.5 Milyar Avroluk bir A&Y (Araştırma ve Yenilik) bütçesine sahip Ufuk Avrupa Programı’nda diğer bir çağrı başlığı ise “Yeni Nesil Araçlar İçin Gelişmiş Akü Sistemi Entegrasyonu” konulu projenin konsorsiyum çalışmaları devam ediyor.  Mersin TTO Koordinatörü Abdi Kurt öncülüğünde TTO; projelerin Fikri ve Sınai Haklarının (IPR) yönetilmesi, Açık Bilim (Open Science) ve Açık Erişim (Open Access) metodolojilerinin belirlenmesi, MOOC kurslarının düzenlenmesi ve genel olarak proje süreçlerine aktif katkı veriyor.  

2024-02-12 13:28:34
1086