Üniversitemiz Girişim Limanı Online Olarak " Dijital Dünyada Güvenlik " Eğitimi Verdi


Üniversitemiz Genç Girişimci Merkezi’nin Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İTÜ ve Coca Cola ile iş birliği içinde planladığı online eğitim serisinin ilki, 22 Eylül 2020 Salı günü gerçekleştirildi. 

Mersin dışında İstanbul, Ankara, Adana, Adıyaman gibi şehirlerden de, 250’den fazla kişinin online olarak başvurduğu “Dijital Dünyada Güvenlik” başlıklı eğitim, katılımı uygun görülen 115 kişi ile gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Genç Girişimci Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu, Girişim Limanı olarak bu eğitimlerle girişimcilerin ve işletmelerin rekabet avantajı sunabileceğini kaydetti. Hıdıroğlu, özellikle girişimci adaylarının ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu becerilere, kaynaklara ve bilgilere ücretsiz erişebilmelerine yardımcı olacak eğitimler sonunda, önemli kuruluşların bir nevi referansıyla verilecek ücretsiz sertifikaların da katılımcılara birçok fırsat sağlayacağını ifade etti.

Bu eğitimlerin duyurusunda ve eğitimlerin yaygınlaşarak geniş kitlelere ulaşmasında emeği geçen Mersin Ticaret Sanayi Odası, Tarsus Borsası, Tarsus Ticaret Sanayi Odası, sosyal girişimcilik ağları ve yerel sivil toplum kuruluşları gibi önemli paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten Hıdıroğlu, ayrıca bu ve bundan sonraki eğitimler için Mersin genelinde dijital eğitim seferberliği yapıldığını belirtti.

Pandemi döneminin belirlediği yeni ihtiyaçlara cevap verebilmeyi hedefleyen, içinde bulunulan bu yeni dönemde girişimciliğin, toplumun ve işletmelerin gelişimini sağlamasının önemini vurgulayan Hıdıroğlu, özellikle bilgi teknolojilerinin etkin biçimde kullanımına yönelik becerileri geliştirmeyi amaçlayan farklı konularda eğitimler yapılacağını vurguladı.

Hıdıroğlu; bu eğitimlerle, pandemi döneminde online platformlar aracılığıyla girişimciliğin, toplumun ve ekonominin dijitalleşmesine katkı sağlayacak bir dizi farklı eğitim ve atölye çalışmasına ev sahipliği yaparak, Mersin'de Dijital Eğitim seferberliğine öncülük etmekten ve Mersin dışında eğitimin gördüğü ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade etti.  

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 





  • 2020-09-25 11:38:46
  • 3431

"A World University In The Light of Science and Modernity"