Kadavralarımıza Teşekkür Töreni Tıp Fakültesinde Gerçekleştirildi


Üniversitemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, 24-31 Ekim tarihleri arasındaki ‘’Anatomi Farkındalığı Haftası’’  kapsamında, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Prof. Dr. Türkan Saylan Konferans Salonu’nda Kadavralarımıza Teşekkür Töreni gerçekleştirildi. Törene, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk,  Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeliha Kurtoğlu Olgunus, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Ögenler ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk; kadavraların yerini, hiçbir materyalin tutmadığını ve öğrencilerin kadavra ile çok daha iyi bir eğitim alma imkanı yakaladıklarını belirtti. Prof. Dr. Öztürk; ‘’Kadavralar sonsuz öğreticiler. Onlar tüm hocalardan daha faydalılar ve siz öğrenciler tüm duyularınızı kullanarak öğrenmeye çalışıyorsunuz. Diğer materyaller de yardımcı ama, kadavranın yerini tutmuyor. Kadavralar üzerinden görerek öğrendiğiniz bilgiler, çok daha kalıcı oluyor.’’ ifadelerini kullanarak törene katılım gösteren herkese teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeliha Kurtoğlu Olgunus ise, bedenlerini sağlık ve eğitim için bağışlayan kadavralara duyduğu minnetlerini ifade ederek; ‘’İnsan bedenini, kadavralarımız sayesinde tanıyan yüzlerce öğrencimiz, mezun oldu ve her biri mezuniyetinden bugüne dek yüzlerce hastayı muayene ettiler. Onlar sayesinde pek çok insan sağlına kavuştu ve edindikleri deneyimler bundan sonra da sağlığa dönüşmeye devam edecek.’’ dedi. Prof. Dr. Kurtoğlu, öğrencilere bu imkanı sağlayan kadavra bağışçılarına ve ailelerine teşekkür etti.

Tıp eğitimi için kadavranın elzem olduğunu, ancak ülkemizde kadavra bağışının çok yetersiz olduğunu belirten Prof. Dr. Olgunus; ‘’Ülkemizde tıp eğitimi için kadavra gereksinimi ya kimsesiz olarak tanımlanan cenazelerle ya da başka ülkedeki bağışçıların kadavralarıyla karşılanmaya çalışılıyor. Tek bir kadavranın bile bir çok insanın eğitimine katkıda bulunduğunu ve yaşayan pek çok insanın sağlığına etki edildiği düşünüldüğünde bu konunun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Ögenler ise; gerçekleştirdiği sunum ile tıp eğitiminde kadavranın tarihi ve konunun etik boyutuna değinerek katılımcıları bilgilendirdi.

Hafta kapsamında, bir diğer etkinlik olarak da Üniversitemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, 24-31 Ekim tarihleri arasındaki ‘’Anatomi Farkındalığı Haftası’’ dolayısıyla Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde tanıtım standı kuruldu. 26 Ekim 2018 tarihinde kurulan beden bağışı tanıtım standında;  vatandaşların beden bağışı hakkında bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması sağlandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü





  • 2018-11-02 13:39:35
  • 5265

"A World University In The Light of Science and Modernity"