Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Genel Tanıtım
Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu 1994 yılında kuruldu. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’ne bağlı olan Organik Tarım Programına 2008 yılından beri öğrenci alınmaktadır. Her yıl 50 öğrenci Kabul edilir. Dersler Türkçe olarak verilir.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan ve 40 işgünü staj eğitimini yapan mezunlar “Ziraat Teknikeri” Önlisans derecesini alırlar.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Organik Tarım Programı YGS-6 puan türü ile öğrenci almaktadır. Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Mezunların İstihdamı
Organik tarım programından mezun olanlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda, organik tarım işletmelerinde, organik pazarlarda, organik üretime girdi (tohum, organik gübre, organik tarımsal mücadele) sağlayacak özel sektör kuruluşlarında, organik ürün sertifikası veren kuruluşlarda ve kendi arazilerinde çalışabilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Organik Tarım programından mezun olduklarında DGS (Dikey Geçiş Sınavı) den yeterli puanı alanlar Ziraat Fakültelerinin ilgili bölümlerinde eğitimlerine devam edebilirler ve Ziraat Mühendisi ünvanını alabilirler.
Bölüm Başkanı : Dr. Garip YARŞI Dr. Garip YARŞI Tel: 0 324 713 15 22/127 Fax: 0 324 713 15 23
Bölüm Olanakları
Silifke Meslek Yüksekokulu da 500 m2 cam sera, 150 m2 topraksız tarım serası, 120 m2 süs bitkileri serası yer almaktadır. Seralarda sebze (domates, patlıcan, hıyar, biber ve kavun) açıkta ise meyve yetiştirilmektedir.. Yüksekokul sahip olduğu güçlü akademik kadrosuyla öğrencilerine hem teorik hem de uygulama alanında da kaliteli bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler aldıkları teorik eğitimi deneme bahçesindeki uygulama eğitimleriyle destekleyerek teknik açıdan yeterli donanıma sahip olarak mezun olabileceklerdir.