Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanlarımızın Araştırmacı ve Bursiyer Olarak Yer Aldığı Projeye TÜBİTAK Desteği

TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Özel Çağrılar Programı altında, "Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-BİNBİRÇABA" kapsamında Üniversitemiz ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) ortaklığında sunulmuş olan "Hibrit Sınıflama - Regresyon Algoritmalarının Trafik Güvenliği Analizlerine Uygulanması" başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Proje ekibinde; Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Murat Özen, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Çiğdem Acı ve Arş. Gör. Gizen Korucu Mutlu; ATÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Esra Saraç Eşsiz ve Arş. Gör. V. Nida Kılıç Uzel yer alıyor.

Proje; Akdeniz Bölgesi’ndeki üç ile (Mersin, Adana ve Antalya) ait detaylı trafik kazası verileri kullanılarak trafik kazalarına etki eden faktörlerin çok boyutlu analiz edilmesi ve yapay zeka algoritmaları kullanılarak geleceğe yönelik özgün tahmin modelleri geliştirilmesi amacını taşıyor.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

2024-01-30 13:21:04
2561