Bir İyilik Öyküsü Yarışmasında Ödüller Sahiplerine Takdim Edildi

Üniversitemiz ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi'nin gençlerimizin dil, edebiyat ve kültürümüze ait değerlerimizle ilgili yeteneklerine alan açmak, yazdıkları eserleriyle kendilerini ifade edebilen nitelikli insanlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla ortaklaşa düzenlendiği ‘Bir İyilik Öyküsü” konulu yazı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

18 Mayıs Çarşamba günü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Üniversitemiz Genel Sekreteri İsa Değirmenci, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Açış konuşmasında söz alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, uzun yıllardır Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi ile devam eden ve insan olmanın en önemli özelliklerini kazandırma yolundaki erdemleri konu olarak belirleyip öğretmeye, onun üzerinde düşünmeye ve onu yazıya dökmeye teşvik eden bir iş birliğine imza attıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

İyiliğin, çok önemli bir konu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yağcı, “İnsan olarak, ihtiyacı olan birisine yardım etmemiz ve karşılık beklemeden iyilik yapmamız bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özellik. Bu yarışma da işte buna aracılık ediyor. Bu nedenle yarışmaya katılan ve ödül almaya hak kazanan herkesi tebrik ediyorum. Her zaman iyilik yolunda olmaya devam edelim” şeklinde konuştu.

İyiliğin tanımını yaparak konuşmasına başlayan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim, “İyilik gülümsemektir,  iyilik selam vermektir, iyilik güzel söz söylemektir,  iyilik yola düşen bir taşı, bir başkasının ayağına takılmasın diye kaldırmaktır, iyilik hasta ziyaret etmektir, iyilik yakını kaybedene sabır dilemektir, iyilik zor günlerinde insanların yanında olmaktır, iyilik sevinci paylaşıp mutlu etmek, hüzün ve kederi paylaşıp yükü hafifletmektir, iyilik yoksulu gözetmektir,  iyilik sahip olduğumuz maddi imkanlara dil ile çok şükür demekle yetinmeyip ihtiyaç sahipleriyle paylaşmaktır. İyilik yaratılanı, yaratanın hatırına sevmektir. İyilik, İyiliğe aracı olmak kötülüğü engel olmaktır” dedi.

İyilik yapmaya her zaman devam edilmesi gerektiğinin altını çizerek sözlerini tamamlayan Mustafa Erim, “Yarışmanın düzenlenmesinde öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya; Düzenleme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Erol Yaşar, Prof. Dr. Cemal Altan, TDED Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Köse; Değerlendirme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Hürriyet Gökdayı, Dr. Abdullah Elcan, Abbas Üçkardeş, Bayram Kılıç, Fatmanur Kayıkçı, Erol Özdemir ve TDED Yönetim Kurulu üyelerine, Müslüme Contar’a ve emeği geçen  tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından, dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

“Delice” adlı eseriyle yarışmada birinci olan Salih Yaşar’a ödülünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Karaciğerim” adlı eseriyle ikinci olan yarışmacı Fatma Esmer’e ödülünü Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim, “Yarınlar Güzel Olacak” adlı eseriyle üçüncü olan yarışmacıya ise ödülünü Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca takdim etti.

Ödül töreni, karşılıklı plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile birlikte sona erdi.

• 2022-05-20 11:59:13

Actual News