Slide background
Mersin Üniversitesi

Ders Bilgileri

TECHNOLOGY OF ALCOHOLIC AND NON-ALCOHOLIC BEVERAGES
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
GDT 210 Spring 2 0 2 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) none
Dili en
Türü Required
Seviyesi Associate
Öğretim Elemanı( ları ) Dr.Öğr.Üye.Elif Ayşe ERDOĞAN ELİUZ
Öğretim Sistemi Face to Face
Önerilen Hususlar none
Staj Durumu None
Amacı In this course it is aimed to provide competencies to control production of alcoholic and nonalcoholic beverage in accordance with the legislation and Turkish Food Codex.
İçeriği Beer, wine, soft drink

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Controlling beer production
2 Controlling wine production
3 Controlling soft drink production
4 Explain cider making

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Synthesis of musts Lecture and practice
2 Synthesis of musts Lecture and practice
3 Decoction Lecture and practice
4 Cooling and Filling Lecture and practice
5 Cooling and Filling Lecture and practice
6 Pre operations Lecture and practice
7 Pressing Lecture and practice
8 Midterm exam
9 Fermentation Lecture and practice
10 Fermentation Lecture and practice
11 Relaxation and Filling Lecture and practice
12 Relaxation and Filling Lecture and practice
13 Preparing mixture Lecture and practice
14 Preparing mixture Lecture and practice
15 Addition of CO2 Lecture and practice
16 Final Exam

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Textbooks and other resources

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Mid-Term Exam
2 0.6 5 Final Exam

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Controlling beer production 17 1͵2
2 Controlling wine production 17 1͵2
3 Controlling soft drink production 17 1͵2
4 Explain cider making 17 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Course Duration 14 2 28
1 Course Duration Except Class (Preliminary Study, Enhancement) 14 4 56
2 Presentation and Seminar Preparation 0 0 0
3 Web Research, Library and Archival Work 0 0 0
4 Document/Information Listing 0 0 0
5 Workshop 0 0 0
6 Preparation for Midterm Exam 1 6 6
7 Midterm Exam 1 1 1
8 Quiz 0 0 0
9 Homework 0 0 0
10 Midterm Project 0 0 0
11 Midterm Exercise 0 0 0
12 Final Project 1 0 0
13 Final Exercise 0 0 0
14 Preparation for Final Exam 1 8 8
15 Final Exam 1 1 1
100

"A World University In The Light of Science and Modernity"