Ders Bilgileri
TECHNOLOGY OF ALCOHOLIC AND NON-ALCOHOLIC BEVERAGES | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GDT 210 | Spring | 2 | 0 | 2 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | none |
Dili | en |
Türü | Required |
Seviyesi | Associate |
Öğretim Elemanı( ları ) | Dr.Öğr.Üye.Elif Ayşe ERDOĞAN ELİUZ |
Öğretim Sistemi | Face to Face |
Önerilen Hususlar | none |
Staj Durumu | None |
Amacı | In this course it is aimed to provide competencies to control production of alcoholic and nonalcoholic beverage in accordance with the legislation and Turkish Food Codex. |
İçeriği | Beer, wine, soft drink |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Controlling beer production |
2 | Controlling wine production |
3 | Controlling soft drink production |
4 | Explain cider making |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Synthesis of musts | Lecture and practice |
2 | Synthesis of musts | Lecture and practice |
3 | Decoction | Lecture and practice |
4 | Cooling and Filling | Lecture and practice |
5 | Cooling and Filling | Lecture and practice |
6 | Pre operations | Lecture and practice |
7 | Pressing | Lecture and practice |
8 | Midterm exam | |
9 | Fermentation | Lecture and practice |
10 | Fermentation | Lecture and practice |
11 | Relaxation and Filling | Lecture and practice |
12 | Relaxation and Filling | Lecture and practice |
13 | Preparing mixture | Lecture and practice |
14 | Preparing mixture | Lecture and practice |
15 | Addition of CO2 | Lecture and practice |
16 | Final Exam |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Textbooks and other resources |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Mid-Term Exam |
2 | 0.6 | 5 | Final Exam |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Controlling beer production | 17 | 1͵2 |
2 | Controlling wine production | 17 | 1͵2 |
3 | Controlling soft drink production | 17 | 1͵2 |
4 | Explain cider making | 17 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Course Duration | 14 | 2 | 28 |
1 | Course Duration Except Class (Preliminary Study, Enhancement) | 14 | 4 | 56 |
2 | Presentation and Seminar Preparation | 0 | 0 | 0 |
3 | Web Research, Library and Archival Work | 0 | 0 | 0 |
4 | Document/Information Listing | 0 | 0 | 0 |
5 | Workshop | 0 | 0 | 0 |
6 | Preparation for Midterm Exam | 1 | 6 | 6 |
7 | Midterm Exam | 1 | 1 | 1 |
8 | Quiz | 0 | 0 | 0 |
9 | Homework | 0 | 0 | 0 |
10 | Midterm Project | 0 | 0 | 0 |
11 | Midterm Exercise | 0 | 0 | 0 |
12 | Final Project | 1 | 0 | 0 |
13 | Final Exercise | 0 | 0 | 0 |
14 | Preparation for Final Exam | 1 | 8 | 8 |
15 | Final Exam | 1 | 1 | 1 |
100 |