Ders Bilgileri
UNIT OPERATIONS IN FOODS | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GDT 105 | Fall | 2 | 0 | 2 | 3 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | none |
Dili | en |
Türü | Required |
Seviyesi | Associate |
Öğretim Elemanı( ları ) | Dr.Öğr.Üye. Ayşin GÜZEL DEĞER |
Öğretim Sistemi | Face to Face |
Önerilen Hususlar | none |
Staj Durumu | None |
Amacı | Teaching to students unit process aimed to gain competencies in foods |
İçeriği | The unit process utilized in food technology |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | To be able to explain the fundamentals of thermal processing operations |
2 | To be able to determine the sterilization value in thermal processing operations |
3 | To be able to explain the fundamentals of drying, freezing and evaporation |
4 | To be able to analyze the food processing operations for applied unit operations and solve the problems that might be encountered during processing |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Introduction | Lecture and discussion |
2 | Thermal processing | Lecture and discussion |
3 | Thermal processing | Lecture and discussion |
4 | Drying | Lecture and discussion |
5 | Drying | Lecture and discussion |
6 | Cooling | Lecture and discussion |
7 | Cooling | Lecture and discussion |
8 | Mid term exam | |
9 | Freezing | Lecture and discussion |
10 | Freezing | Lecture and discussion |
11 | Pasteurization | Lecture and discussion |
12 | Sterilization | Lecture and discussion |
13 | Sterilization | Lecture and discussion |
14 | Storage | Lecture and discussion |
15 | Storage | Lecture and discussion |
16 | Final Exam |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | UNIT OPERATIONS IN FOOD ENGINEERING-Prof.Dr. Bekir CEMEROĞLU | ||
2 | Food Technology- Prof.Dr. Sıdıka BULDUK | ||
3 | Unit operation in food lecture notes |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Mid-Term Exam |
2 | 0.6 | 5 | Final Exam |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | To be able to explain the fundamentals of thermal processing operations | 3͵5͵20 | 1͵2 |
2 | To be able to determine the sterilization value in thermal processing operations | 3͵5͵20 | 1͵2 |
3 | To be able to explain the fundamentals of drying, freezing and evaporation | 3͵5͵20 | 1͵2 |
4 | To be able to analyze the food processing operations for applied unit operations and solve the problems that might be encountered during processing | 3͵5͵20 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Course Duration | 14 | 2 | 28 |
1 | Course Duration Except Class (Preliminary Study, Enhancement) | 14 | 2 | 28 |
2 | Presentation and Seminar Preparation | 0 | 0 | 0 |
3 | Web Research, Library and Archival Work | 0 | 0 | 0 |
4 | Document/Information Listing | 0 | 0 | 0 |
5 | Workshop | 0 | 0 | 0 |
6 | Preparation for Midterm Exam | 1 | 5 | 5 |
7 | Midterm Exam | 1 | 1 | 1 |
8 | Quiz | 0 | 0 | 0 |
9 | Homework | 3 | 2 | 6 |
10 | Midterm Project | 0 | 0 | 0 |
11 | Midterm Exercise | 0 | 0 | 0 |
12 | Final Project | 1 | 0 | 0 |
13 | Final Exercise | 0 | 0 | 0 |
14 | Preparation for Final Exam | 1 | 6 | 6 |
15 | Final Exam | 1 | 1 | 1 |
75 |