Ders Bilgileri
TECHNOLOGY OF VEGETABLE OİL | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kodu | Dönemi | Teori | Uygulama | Ulusal Kredisi | AKTS Kredisi | |
Saat / Hafta | ||||||
GDT 209 | Fall | 2 | 2 | 3 | 4 |
Ön Koşulu Olan Ders( ler ) | None |
Dili | en |
Türü | Required |
Seviyesi | Associate |
Öğretim Elemanı( ları ) | Dr.Öğr.Üye.Elif A.ERDOĞAN ELİUZ |
Öğretim Sistemi | Face to Face |
Önerilen Hususlar | None |
Staj Durumu | None |
Amacı | This course aims to provide competencies in producing oil seeds, oil production, refining, margarine and olive oil in accordance with Turkish Food Codex and TS Standard |
İçeriği | Vegetable oil, margarine, olive oil |
Dersin Öğrenim Çıktıları
# | Öğrenim Çıktıları |
---|---|
1 | Production of vegetable oil. |
2 | Refining. |
3 | Production of margarine. |
4 | Production of olive oil. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
# | Konular | Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|---|---|
1 | Pretreatments applied to oil seeds | Lecture and practice |
2 | Oil extraction | Lecture and practice |
3 | Oil extraction | Lecture and practice |
4 | Mucilage-Acidity reduction (neutralization) | Lecture and practice |
5 | Reduction of acidity (neutralization)-Bleaching | Lecture and practice |
6 | Bleaching-Deodorization | Lecture and practice |
7 | Winterization | Lecture and practice |
8 | Midterm Exam | |
9 | Raw materials used in the production of margarine-Composition | Lecture and practice |
10 | Emulsification | Lecture and practice |
11 | Packaging and processing-Conditioning and refrigeration | Lecture and practice |
12 | Pre-operations of olive | Lecture and practice |
13 | Phase separation | Lecture and practice |
14 | Separation of sediment and glaucoma | Lecture and practice |
15 | Oil filtering | Lecture and practice |
16 | Final Exam |
Resources
# | Malzeme / Kaynak Adı | Kaynak Hakkında Bilgi | Referans / Önerilen Kaynak |
---|---|---|---|
1 | Textbooks and other resources |
Ölçme ve Değerlendirme Sistemi
# | Ağırlık | Çalışma Türü | Çalışma Adı |
---|---|---|---|
1 | 0.4 | 1 | 1. Mid-Term Exam |
2 | 0.6 | 5 | Final Exam |
Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri
# | Öğrenim Çıktıları | Program Çıktıları | Ölçme ve Değerlendirme |
---|---|---|---|
1 | Production of vegetable oil. | 8 | 1͵2 |
2 | Refining. | 8 | 1͵2 |
3 | Production of margarine. | 8 | 1͵2 |
4 | Production of olive oil. | 8 | 1͵2 |
Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.
İş Yükü Detayları
# | Etkinlik | Adet | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|---|
0 | Course Duration | 14 | 4 | 56 |
1 | Course Duration Except Class (Preliminary Study, Enhancement) | 14 | 2 | 28 |
2 | Presentation and Seminar Preparation | 0 | 0 | 0 |
3 | Web Research, Library and Archival Work | 0 | 0 | 0 |
4 | Document/Information Listing | 0 | 0 | 0 |
5 | Workshop | 0 | 0 | 0 |
6 | Preparation for Midterm Exam | 1 | 6 | 6 |
7 | Midterm Exam | 1 | 1 | 1 |
8 | Quiz | 0 | 0 | 0 |
9 | Homework | 0 | 0 | 0 |
10 | Midterm Project | 0 | 0 | 0 |
11 | Midterm Exercise | 0 | 0 | 0 |
12 | Final Project | 1 | 0 | 0 |
13 | Final Exercise | 0 | 0 | 0 |
14 | Preparation for Final Exam | 1 | 8 | 8 |
15 | Final Exam | 1 | 1 | 1 |
100 |