Department of Food Processing
Genel bilgiler
Gıda İşleme Bölümü Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun bir bölümü olarak 2008 yılında kurulmuştur. 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde öğrenime başlamıştır. Gıda Teknolojisi programından Ön Lisans derecesinde mezun olan öğrenciler “Gıda Teknikeri” unvanını kazanırlar. Gıda Teknolojisi Programına, Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden sınavsız geçiş ile “Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi” (ÖSYM) sınavında MF puanı ile kayıt gerçekleşmektedir.
Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Her türlü gıda üretimi yapan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, hammaddeden son ürüne kadar üretimin ve kalite kontrolünün her aşamasında görev yapabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir.
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenci mezun olur.Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK'ün) ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapabilirler.
Program mezunları kamu kurum ve kuruluşları ile gıda sanayinin üretim, pazarlama, araştırma-geliştirme, yönetim gibi değişik alanlarında iş olanağı bulabilmektedir.
Publications in International Scientific Journals(last two years)
2024
56. ödemiş, .; özdemir, S.; Gonca, S.; Ağırtaş, M. . INORGANIC AND NANO-METAL CHEMISTRY,, 2024, , 1-14.
55. Can karanlık, C.; Karanlık, G.; özdemir, S.; Tollu, G.; Erdoğmuş, A. . PHOTOCHEMISTRY AND PHOTOBIOLOGY, 2024, , 101-114.
54. Eskikaya, O.; Küçükosman, R.; özdemir, S.; Yalçın, M.; Ocakoğlu, K.; Dizge, N. . JOURNAL OF WATER PROCESS ENGINEERING, 2024, , 104581-.
53. özdemir, S. . BIOMETALS, 2024, , 115-130.
52. Güngördü solğun, D.; özdemir, S.; Ağırtaş, M.; Tollu, G. . JOURNAL OF INCLUSION PHENOMENA AND MACROCYCLIC CHEMISTRY, 2024, 104, 137-148.
10.1007/s10847-024-01226-4
51. Giray, G.; Gonca, S.; özdemir, S.; ışık, Z.; Tılmaz, E.; Soylak, M.; Dizge, N. . PREPARATIVE BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY, 2024, , 294-306.
50. özdemir, S.; Acer, .; Kılınç, E. . BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY, 2024, , 4341-4353.
49. Koçak, Y.; Aygün, A.; Altuner, E.; özdemir, S.; Gonca, S.; Berikten, D.; Tiri, R.; şen, F. . INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2024, , 51-62.
48. Alterkaoui, A.; Eskikaya, O.; ışık, Z.; özdemir, S.; Yalçın, M.; Dizge, N. . BIONANOSCIENCE, 2024, 14, 5297-5309.
10.1007/s12668-024-01407-y
47. Tiri, R.; Aygün, A.; Bekmezci, M.; Gonca, S.; özdemir, S.; Kaymak, G.; Karimi‑maleh, H.; şen, F. . TOPICS IN CATALYSIS, 2024, 67, 714-724.
10.1007/s11244-024-01912-0
46. Kaya, G.; Ondul koc, E.; özdemir, S.; Yalçın, M.; Ocakoğlu, K.; Dizge, N. . APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY, 2024, 196, 7747-7761.
10.1016/j.mtcomm.2022.104972.
45. şener, L.; özdemir, S.; Yalçın, M.; Gülcan, M.; Dizge, N. . HELIYON, 2024, 10, -.
10.1016/j.heliyon.2024.e40818
44. Aldraiwish, B.; Alaqeel, M.; Al-hoshani, N.; özdemir, S.; Octavian pacioglu, O.; Necula, M.; Milea, E.; Hedfi, A.; Rudaynı, H. . FRONTIERS IN MARINE SCIENCE, 2024, 11, -.
10.3389/fmars.2024.1390700
43. Yalçın, M.; özdemir, S.; Kılınç, E.; Soylak, M. . JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, 2024, 134, -.
10.1016/j.jfca.2024.106561
42. özdemir, S. . MARINE POLLUTION BULLETIN, 2024, 205, -.
10.1016/j.marpolbul.2024.116668
41. özdemir, S. . OPEN CHEMISTRY, 2024, 22, -.
10.1515/chem-2024-0040
40. Küçük, T.; Harmandar, K.; Yalçın, M.; Tuncel kostakoğlu, S.; şahin ün, .; Zengin, I.; Kaya, E.; özdemir, S.; Atilla, D. . POLYHEDRON, 2024, 261, -.
10.1016/j.poly.2024.117113
39. Yabalak, E.; özdemir, S.; Mahmood al-nuaimy, M.; Tollu, G. . CHEMOSPHERE, 2024, 365, -.
10.1016/j.chemosphere.2024.143328
38. Güngördü solğun, D.; özdemir, S.; Dündar, A.; Ağırtaş, M. . APPLIED ORGANOMETALLIC CHEMISTRY, 2024, 38, -.
10.1002/aoc.7324
37. Güngördü solğun, D.; özdemir, S.; Dündar, A.; Ağırtaş, M. . JOURNAL OF PHOTOCHEMISTRY AND PHOTOBIOLOGY A: CHEMISTRY, 2024, 456, -.
10.1016/j.jphotochem.2024.115794
36. Harmandar, K.; Kaya, E.; Tollu, G.; şengül, .; özdemir, S.; Atilla, D. . DALTON TRANSACTIONS, 2024, 53, -.
10.1039/d4dt02115k
35. özçeşmeci, M.; Gümrükçü, S.; ünlü, C.; Coşkun, .; özdemir, S.; Yalçın, M.; Tollu, G.; özçeşmeci, . . APPLIED ORGANOMETALLIC CHEMISTRY, 2024, 58, -.
10.1002/aoc.7423
34. öztürk, N.; özdemir, S.; Yalçın, M.; Tollu, G.; Bayır, Z.; Burkut koçak, M. . ACS APPLIED BIO MATERIALS, 2024, 7, -.
10.1021/acsabm.4c00215
33. özdemir, S. . CURRENT MICROBIOLOGY, 2024, 81, -.
10.1007/s00284-024-03953-w
32. özdemir, S. . JOURNAL OF TRACE ELEMENTS IN MEDICINE AND BIOLOGY, 2024, 83, -.
10.1016/j.jtemb.2024.127401
31. Farajzadeh öztürk, N.; özdemir, S.; Giray, G.; Aftab, J.; Bayır, Z. . CHEMISTRYSELECT, 2024, 9, -.
10.1002/slct.202303907
30. Ghasali, E.; Dizge, N.; Khataee, A.; Alterkaoui, A.; ışık, Z.; özdemir, S.; Orooji, Y. . SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT, 2024, 929, -.
10.1016/j.scitotenv.2024.172189
2023
29. Güzeler, N.; çay, A.; Koboyeva, F.; Esen, M. . JOURNAL OF DAIRY RESEARCH, 2023, 90, 1-5.
10.1017/S0022029923000298
28. Esen, M.; Güzeler, N. The effects of the use of whey protein as a fat replacer on the composition, proteolysis, textural, meltability, microstructural, and sensory properties of reduced-fat Boru-type Künefe cheese during storage. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, 2023, 137, 1-9.
10.1016/j.idairyj.2022.105519
27. özdemir, S.; Turkan ipek, I.; Kılınç, E.; Altuner, E.; şen, F. . INTERNATIONAL JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2023, 20, 10823-10834.
26. Turabik, M.; özdemir, S.; Akınbingöl, G.; Gonca, S.; Geçgel, C. . INORGANIC CHEMISTRY COMMUNICATIONS, 2023, 155, 111072-.
25. Karimi, F.; Elhouda tiri, R.; Aygün, A.; Gulbagca, F.; özdemir, S.; Gonca, S.; Gür, T.; şen, F. . ENVIRONMENTAL RESEARCH, 2023, 218, 114757-.
24. ışık, Z.; Bouchareb, R.; Arslan, H.; özdemir, S.; Gonca, S.; Dizge, N.; Balakrishnan, D. . ENVIRONMENTAL RESEARCH, 2023, , 115072-.
23. çuhadar, B.; Kalkan burat, A.; Giray, G.; özdemir, S. . POLYHEDRON, 2023, , 116593-.
22. Gonca, S.; Polat, B.; özay, Y.; Küçükkara, .; özdemir, S.; Atmaca, H.; Dizge, N. . ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY, 2023, 44, 1238-1250.
21. özdemir, S.; Yalçın, M.; Kılınç, E.; Soylak, M. . FOOD CHEMISTRY, 2023, 413, 135608-.
20. özdemir, S.; Turkan ipek, I.; Kılınç, E.; Bayat, R.; şen, F. . CHEMOSPHERE, 2023, 311, 136986-.
19. özdemir, S.; Dündar, A.; Dizge, N.; Kılınç, E.; Balakrishnan, D.; Sai prasad, K.; Senthilkumar, N. . CHEMOSPHERE, 2023, 317, 137840-.
18. Küçükosman, R.; ışık, Z.; Ocakoğlu, K.; Dizge, N.; özdemir, S.; Yalçın, M.; Sharma, P.; Balakrishnan, D. . CHEMOSPHERE, 2023, 339, 139340-.
17. özay, Y.; Kahya, K.; özdemir, S.; Gonca, S.; Dizge, N.; Ocakoğlu, K.; Külekci, M. . WATER SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2023, 87, 1616-1629.
16. Harmandar, K.; önal, E.; şengül, .; özdemir, S.; Devrim, A. . DALTON TRANSACTIONS, 2023, 52, 2672-2683.
15. Aşık, M.; Akbay, .; özdemir, S.; Genç altürk, R. . INTERNATIONAL JOURNAL OF POLYMERIC MATERIALS AND POLYMERIC BIOMATERIALS, 2023, 72, 308-318.
14. Harmandar, K.; Gonca, S.; Küçük, T.; Günay, A.; Atilla, D.; özdemir, S.; Gürek, A. . J. PORPHYRINS PHTHALOCYANINES, 2023, 27, 340-349.
13. Akarsu, C.; özdemir, S.; özay, Y.; Acer, .; Dizge, N. . ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY, 2023, 44, 3710-3720.
12. Bouras, H.; Noureddine, B.; Alterkaoui, A.; ışık, Z.; Gonca, S.; özdemir, S.; Dizge, N. . WATER, AIR, & SOIL POLLUTION, 2023, 234, 457-.
11. Saleh, M.; ışık, Z.; Belibağlı, P.; Arslan, H.; Gonca, S.; özdemir, S.; Kudaibergenov, N.; Khataee, A.; Dizge, N. . JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY, 2023, 128, 532-541.
10. çevik, S.; Kurt, O.; Güzel değer, A.; Kocaçinar, F.; Binzet, R. . THE SCIENTIFIC AND TECHNOLOGICAL RESEARCH COUNCIL OF TURKEY (TUBITAK-ULAKBIM) - DIGITAL COMMONS JOURNALS, 2023, 47, 541-555.
10.55730/1300-008X.2783
9. Eskikaya, O.; özdemir, S.; Gonca, S.; Dizge, N.; Balakrishnan, D.; Shaik, F.; Senthilkumar, N. . APPLIED NANOSCIENCE, 2023, 13, 5421-5433.
8. El hajam, M.; ıdrissi kandri, N.; özdemir, S.; Plavan, G.; Ben hamadi, N.; Boufahja, F.; Zerouale, A. . MOLECULES, 2023, 28, 7271-.
7. Arslan, H.; öndül koç, E.; özay, Y.; Canlı, O.; özdemir, S.; Tollu, G.; Dizge, N. . JOURNAL OF FOOD SCIENCE TECHNOLOGY, 2023, 60, 73-83.
6. Yefimova, S.; Klochkov, V.; Kavok, N.; Tkachenko, A.; Onishchenko, A.; Dizge, N.; özdemir, S.; Gonca, S.; Ocakoğlu, K. . JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART B: APPLIED BIOMATERIALS, 2023, 111, 872-880.
5. Kaşıkçı, A.; Katırcı, R.; özdemir, S.; Yalçın, M.; özçeşmeci, M. . DALTON TRANSACTIONS, 2023, 52, 9993-10004.
4. Yenilmez, H.; Farajzadeh, N.; Güler kuşçulu, N.; Bahar, D.; özdemir, S.; Tollu, D.; Güllü, M.; Altuntaş bayır, Z. . CHEMISTRY AND BIODIVERSITY, 2023, 20, -.
3. özdemir, S. . MOLECULES, 2023, 28, -.
2. Yenilmez, H.; Farajzadeh, N.; Tollu, G.; Güler kuşçulu, N.; Dilek, B.; özdemir, S.; Altuntaş bayır, Z. . CHEMISTRYSELECT, 2023, 8, -.
1. Esen, M.; Güzeler, N. . INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, 2023, , -.
10.1016/j.idairyj.2022.105519.