Food Engineering

- 2023-04-12 08:17:17 - Azami Süresini Doldurarak Ek Sınav Hakkını Kullanacak ÖÄŸrencilerimizin Dikkatine
- 2023-02-16 12:51:38 - Af Kapsamında Yatay GeçiÅŸ Yapan ÖÄŸrencilerin Dikkatine!
- 2023-02-16 12:36:18 - Tek Ders Sınavına Deprem Nedeniyle Mazeretli Girecek ÖÄŸrencilerin Sınavı 17 Åžubat 2023 Tarihinde Saat 13.00'de Yapılacaktır.
- 2023-02-16 12:34:23 - Af Kapsamında Yatay GeçiÅŸ Yapan ÖÄŸrencilerin Dikkatine!
- 2023-02-03 19:43:33 - AF KAPSAMINDA KAYIT YAPTIRIP BAHAR YARIYILINDA EGITIME BAÅžLAYACAK ÖGRENCİLERİN YABANCI DİL HAZIRLIK MUAFİYET SINAVLARI YAPILACAKTIR; SINAVIN YAPILACAÄžI TARİH VE YER: 06 ÅžUBAT PAZARTESİ SAAT 14:00 ‘DA YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NDA YAPILACAKTIR. SINAVIN YAPILACAÄžI DERSLİK: YD 200 NOLU DERSLİK
Mühendislik Fakültesi'nin bir
bölümü olarak 1993 yılında kurulmuştur.
Öğrenimine 1993-1994 yılında 21 öğrenci ile Mersin Metropol binasında
başlamıştır. 1994-1995 öğrenim yılında Üniversitenin Çiftlikköy kampüsündeki
Mersin Meslek Yüksek Okulu binasının bir kısmına taşınmıştır. 1994-1997 yılları arasında eğitim ve öğretim
Mersin Meslek Yüksek Okulu'nun derslik ve laboratuarlarında devam etmiştir.
1996-1997 öğrenim yılı; inşaatı aynı yıl tamamlanan Mühendislik Fakültesi
Derslik Bloğunda bölümümüze ayrılan bir sınıfta tamamlanmıştır. Halen aynı
binada 3 adet derslikte eğitim-öğretim devam etmektedir. Laboratuar uygulamaları ve araştırma çalışmaları,
yapımı 2003 yılında tamamlanmış olan Laboratuar Binasında Bölümümüze ait 18
laboratuarda yürütülmektedir. Bölüm, lisans öğrencilerine fiziksel, kimyasal ve
biyolojik bilimlerle birlikte; gıdaların işlenmesi, saklanması, taşınması, yeni
gıdaların üretilmesi ve geliştirilmesi konusunda bilgi ve beceri
kazanabilecekleri bir program sunmaktadır. Bölümün Mersin Üniversitesi Fen
Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı altında yüksek
lisans ve doktora programları bulunmaktadır. Bölümde kurulduğu yıldan bu yana
yüksek lisans öğrenimi verilmektedir, doktora programı açma yetkisi ise 14 Ekim
2002 tarih ve 2147 sayılı YÖK kararı ile alınmıştır. 2011-2012 değerlendirme
döneminde MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon (MAK)
tarafından genel değerlendirmesi yapılan
Gıda Mühendisliği lisans programına 1 Mayıs 2012 tarihinden itibaren, 30 Eylül
2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere akreditasyon ve 1 Mayıs 2012 tarihinden
itibaren 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere EUR-ACE etiketi
verilmiştir. Gıda Mühendisliği lisans programı 2011-2012 öğrenim döneminde
zorunlu hazırlık sınıfı ve %30 İngilizce eğitime geçmiştir.
Publications in International Scientific Journals(last two years)
2023
13. Altan mete, A.; Yağcı, S. . FOOD CHEMISTRY, 2023, 411, 135502-.
10.1016/j.foodchem.2023.135502
2022
12. Arslan, K.; Turhan, M. . JOURNAL OF APICULTURAL SCIENCE, 2022, 66, 121-132.
10.2478/JAS-2022-0010
11. çınar, F.; Aksay, S. . JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, 2022, 16, 2282-2291.
10.1007/s11694-022-01350-0
10. BobuÅŸ alkaya, G.; ErdoÄŸdu, F.; Ekiz, H. . JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2022, , -.
10.1111/jfpp.16168
2021
9. Aydın, S.; Sayın, Ã.; Sezer, M.; Sayar, S. . JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2021, 45, 1-10.
10.1111/jfpp.15584
8. Tangüler, H.; Bozdoğan, A.; Aksay, S.; Kelebek, H.; Erten, H. . JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2021, 45, 1-11.
https://doi.org/10.1111/jfpp.14770
7. Arslan, R.; Aksay, S. . JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2021, , 1-5.
10.1111/jfpp.15941
6. Eroglu, E.; Arslan, R.; Güleç, A.; Aksay, S. . JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, 2021, , 1-9.
10.1111/jfpp.15990
5. Gökşen, G.; Fabra, M.; Pérez-cataluña, A.; Ekiz, H.; Sanchez, G.; López-rubio, A. . FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE, 2021, 27, 100613-.
10.1016/j.fpsl.2020.100613
4. Yılmaz, M.; Altan mete, A. . FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE, 2021, 28, 100651-100651.
10.1016/j.fpsl.2021.100651
3. GökÅŸen, G.; Bakaçhan, Ã.; Ekiz, H. . ACTA ALIMENTARIA, 2021, 50, 349-357.
10.1556/066.2021.00003
2. Atay, E.; Altan mete, A. . INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2021, 56, 4526-4539.
10.1111/ijfs.15209
1. Gökşen, G.; Ekiz, H. . LWT, 2021, , -.
10.1016/j.lwt.2021.111722