Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

  Doç. Dr. Uysal Yenipınar
Özgeçmiş
:
Birim
:
Turizm Fakültesi / Turizm Rehberliği Anabilim Dalı
İş Adres
:
Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/mersin
GSM
:
+90-532-4723994
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
13980
Faks
:
+90--
Diğer e-mail
:
Diğer e-mail
:
Oluşturma
:
2015-10-08 09:08:50
Düzenleme
:
2017-08-24 18:18:08
TOTAL ARTICLES IN
PUBLICATIONS LIST
0
ARTICLES WITH
CITATION DATA
0
SUM OF THE
TIMES CITED
0
AVERAGE CITATIONS
PER ARTICLE
0

Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 1983
YÜKSEK LİSANS TURİZM İŞLETMECİLİĞİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 1997
DOKTORA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2004
Doktora Tezi

1. Konaklama İşletmelerinde İnsan Kaynakları Ücretlendirme Sistemleri ve İzmir İli Uygulaması Danışman: Dr. Alparslan . Usal, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Anabilim Dalı, İzmir, Türkiye, 2004.

https://tez.yok.gov.tr">https://tez.yok.gov.tr

Yüksek Lisans Tezi

1. DOĞU AKDENİZ’İN MEVCUT TURİZM TALEBİNİN YAPISI VE TALEBİN GELİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN MODEL ÖNERİSİ Danışman: Dr. Nüzhet KAHRAMAN, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye, .

Theses_001.pdf

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
DOÇENT DOKTOR MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ 2013-03-03 - 2017-08-08
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
ANABİLİM DALI BAŞKANI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-03-06 - 2020-03-06
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ TURİZM FAKÜLTESİ 2017-03-06 - 2020-03-06
BÖLÜM BAŞKANI TURİZM FAKÜLTESİ 2017-03-06 - 2020-03-06
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-03-06 - 2020-03-06
ETİK KURUL YEDEK ÜYESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU 2016-11-02 - 2019-11-02
MERSİN BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ,TURİZM ÇALIŞMA GRUBU BAŞKANI MERSİN BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ,TURİZM ÇALIŞMA GRUBU BAŞKANI MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015-09-01 - 2016-09-05
ANABİLİM DALI BAŞKANI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ, TURİST REHBERLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2015-06-01 - 2017-08-31
DOÇ. DR. TURİST REHBERLİĞİ ANA BİLİM DALI BAŞKANI TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ, TURİST REHBERLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2015-03-02 - 2017-08-31
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ TURİZM FAKÜLTSİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-03-02 - 2017-08-31
ETİK KURUL YEDEK ÜYESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU TURİZM FAKÜLTESİ 2015-03-02 - 2017-08-31
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ, TURİST REHBERLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2015-03-02 - 2017-08-31
BÖLÜM BAŞKANI TURİZM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-03-02 - 2017-08-31
Uluslararası - SCI/SCI-Expanded kategorisine giren 3000
2016
3. çapar, G.; Yenipınar, U. Somut Olmayan kültürel Miras Kaynağı Olarak Yöresel Yiyeceklerin Turizm Endüstrisinde Kullanılması. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, Special Issue 5th Edition, 101-115. 1000 + 0
http://www.jotags.org/

Publications_006.pdf

2014
2. Yenipınar, U.; Köşker, H.; Karacaoğlu, S. Turizmde Yerel Yiyeceklerin Önemi ve Coğrafi İşaretleme: Van Otlu Peyniri. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2014, 2, 13-23. 1000 + 5
http://www.jotags.org.

Publications_011.pdf


Alıntılanma Sayısı: 1
1. Yenipınar, U.; Bak, E.; çapar, G. Turist Rehberliği Meslek Kanununun, Meslek Örgütleri ve Öğretim Elemanlarının Bakış Açısı ile Değerlendirilmesi”. ÇAĞ ÜNİVERİSTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ,, 2014, 11, 86-114. 1000 + 5
http://www.sbe.dpu.edu.tr/index/sayfa/1528/sosyal-bilimler-dergisi-journal-of-social-sciences

Publications_012.pdf


Alıntılanma Sayısı: 1
Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 1000
2016
5. Yenipınar, U.; Yıldırım, O. Destinasyon Markalaşmasında Yerel Simgelerin Logo ve Amblemlerde Kullanılması: Muğla Araştırması. SEYAHAT VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERGİSİ , 2016, 13, 28-47. 200 + 0
http://www.soidergi.com/

Publications_009.pdf

2015
4. Yenipınar, U.; Ertaş, . MARDİN KENTİ MARKA BİLEŞENLERİNE İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA. I. EURASİA INTERNATİONAL TOURİSM CONGRESS: CURRENT ISSUES, TRENDS AND IDİCATORS, KONYA/TURKEY, VOL.II PROCEEDİNGS, 2015, Vol.II , 51-61. 200 + 0
www.aybilonline.com

Publications_001.pdf

3. Yenipınar, U.; Gölgeli, U. YEREL YİYECEKLERİN GASTRONOMİ TURİZMİNDE YERİ VE ÖNEMİ: ANAMUR ÖRNEĞİ. I. EURASİA INTERNATİONAL TOURİSM CONGRESS: CURRENT ISSUES, TRENDS AND IDİCATORS, KONYA/TURKEY, VOL.II PROCEEDİNGS, 2015, Vol.II , 313-328. 200 + 0
Publications_003.pdf

2. Yenipınar, U. GEÇMİŞİN ANILARINI TAŞIYAN TÖREN YEMEKLERİNİN TURİSTİK ÜRÜN POTONSİYELİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ: MERSİN ÖRNEĞİ. I. EURASİA INTERNATİONAL TOURİSM CONGRESS: CURRENT ISSUES, TRENDS AND IDİCATORS, KONYA/TURKEY, VOL.II PROCEEDİNGS, 2015, Vol.II , 503-512. 200 + 0
Publications_002.pdf

2013
1. Yenipınar, U.; özkirişçi, A. Türkiye ve Avrupa Birliği Ülkelerinde Turist Rehberliği Eğitimi. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2013, 10, 86-113. 200 + 0
http://www.cag.edu.tr/tr/yayinlarimiz

Publications_014.pdf

Uluslararası - Diğer 350
2017
7. Yenipınar, U.; çolak, G. Gaziantep Tahmis Kahvesinin Kültürel Miras Kapsamında Değerlendirilmesi: Historan Örneği. VI.ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ SEMPOZYUMU,, 2017, 1, 481-498. 50 + 0
http://guby.comu.edu.tr/arsiv/.

Publications_020.pdf

6. Birdir, S.; Toksöz, D.; Yenipınar, U. Sürdürülebilirlik Kapsamında Yeşil Yıldız Uygulamalarına Yönelik Tüketici Algıları: Mersin Örneği. VI.ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ SEMPOZYUMU, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU, PROCEEDİNG BOOK, 2017, 1, 714-724. 50 + 0
http://guby.comu.edu.tr/arsiv/..

Publications_019.pdf

5. Yenipınar, U.; çapar, G. Yerel Tatların Sürdürülebilirliğinde Turist Rehberlerin Önemi: Gurme ve Gastronomi Uzmanlık Seminerlerine Katılan Turist Rehberlerine Yönelik Bir Araştırma. VI.ULUSLARARASI GAZİANTEP DOĞU AKDENİZ SEMPOZYUMU, 2017, 1, 531-546. 50 + 0
http://guby.comu.edu.tr/arsiv/.

Publications_021.pdf

2016
4. Yenipınar, U.; Bak, E.; çınar, B. Alaçatı'nın Kültürel ve Doğal Mirasının Sürdürülebilirliği. III. ULUSLARARASI CESME-CHIOS TARİHİ, KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU, 2016, 1, 241-263. 50 + 0
http://ics.ege.edu.tr

Publications_022.pdf

2006
3. Yenipınar, U. Spor Etkinlik Turizmi ve Stratejik Yiyecek&İçecek: 23. 2005, İzmir Üniversiteler Arası Yaz Oyunları Örneği.. TÜRK-KAZAK TURİZM KONFERANSI: DÜNYA TURİZMDE YENİ DEĞERLER, PERSPEKTİFLER VE GELECEKTE TURİZM YÖNETİMİ, 2006, ıı, 1288-1298. 50 + 0
http://akdeniz.edu.tr

Publications_016.pdf

2. Yenipınar, U. Spor Etkinliği Turizm ve Yönetim ve Bilgi Teknolojileri Uygulamaları: 23'ün Örneği. Yaz Universiade 2005, İzmir. DETAY YAYINCILIK, 2006, 1, 1565-1577. 50 + 0
http://detayyayin.com.tr

Publications_018.pdf

1. Yenipınar, U. Demiryollarının Turizm Amaçlı Kullanımı: Nostalji Treni İzmir-Tire-Selçuk-Çamlık. ULUSLARARASI DEMİRYOLU SEMPOZYUMU BİLDİRİ KİTABI, 2006, 1, 653-664. 50 + 0
http://info@irsturkey.com

Publications_015.pdf

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 600
2015
3. Yenipınar, U.; Eser, S. SÜRDÜRÜLEBİLİR DESTİNASYON YÖNETİMİNDE TURİST REHBERLERİNİN ROLÜ. 16. ULUSAL TURİZM BİLDİRİLER KİTABI, ÇANAKKALE, 2015, VOL.I, 818-832. 200 + 0
Publications_004.pdf

2. Yenipınar, U.; Bak, E. KAPADOKYA BÖLGESİNİN TANITIMINDA TURİST REHBERLERİNİN PERFORMANSININ ÖNEMİ. 16. ULUSAL TURİZM BİLDİRİLER KİTABI, ÇANAKKALE, 2015, VOL.I, 1512-1528. 200 + 0
https://detayyayin.com.tr

Publications_005.pdf

2007
1. Yenipınar, U. Otel İşletmelerinde Ücretlendirme: İzmir İli 4-5 Yıldızlı Otel işletmelerinde Bir Analiz, . DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2007, 7, 148-176. 200 + 5
http://http://www.sbe.deu.edu.tr/dergi/ARSIV_7_3.htm

Publications_013.pdf

Ulusal - Diğer 197
2016
4. Yenipınar, U.; Bak, E.; Birdir, S.; çapar, G. Turizm Rehberliği Bölümü, Lisans Öğrencilerinin Turizm Rehberliği Mesleğine İlişkin Algılarının Mecazlarla Analizi. 17. BODRUM ULUSAL TURİZM KONGRESİ, AKDEMİ SEKTÖR BULUŞMASI, DEKAY YAYINCILIK, , 2016, 1, 1287-1296. 47 + 0
http://www.detayyayin.com.tr

Publications_026.pdf

2013
3. çakıcı, C.; Yenipınar, U.; Benli, S. Seferihisar Halkının Yavaş Sakin Şehir Hareketi Uygulamalarına İlişkin Tutumları ve Algıları İle Yasam Doyumları Üzerine Bir Araştırma . ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 14. ULUSAL TURİZM KONGRESİ,, 2013, 1, 798-814. 50 + 0
http://turizm@erciyes.edu.tr

Publications_024.pdf

2012
2. Yenipınar, U. Kilikya’nın Kültür ve İnanç Yolları: St. Paul ve Mevlana. 2.TARSUS KENT SEMPOZYUMU BİLDİRİLER KİTABI, 2012, 1, 282-289. 50 + 0
http://www.ozgurofset.com.tr

Publications_025.pdf

2009
1. Yenipınar, U. Turizmde Markalaşma: Alaçatı Örneği. MERSİN ÜNİVERSİTESİ, TURİZM İSLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK Y.O. 10. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, , 2009, 1, 925-938. 50 + 0
http://www.ulusalturizmkongresi.org

Publications_023.pdf

Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 23083
1. Yenipınar, U. Tourism, Environment and Sustainability, ISBN: 978-954-07-4021-8, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Baskı Sayısı: 755, Baskı Adet Sayısı: 1000, 33 Sayfa, İngilizce, Sofia, Bulgaristan, 2015. 0
http://press-su.com/
2. Yenipınar, U.; Balta, S.; Karagöz, D. Turizm Politikaları Konuları, ISBN: 978-960-6672-19-4, Athens Instıtute For Educatıon And Research, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1, 135 Sayfa, İngilizce, Athen, Yunanistan, 2007. 83
http://atiner@atiner.gr
3. Yenipınar, U.; Bak, E. Turizmde Küresel Konular ve Trendler, ISBN: 978-954-07-4138-3, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, 2016, Baskı Sayısı: 5, Baskı Adet Sayısı: 1000, 13 Sayfa, İngilizce, Sofya, Bulgaristan, 2016. 0
http://press-su.com/
4. Yenipınar, U. Turizmde Küresel eğilimler ve Trendler, ISBN: 978-954-07-4138-3, St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, 2016, Baskı Sayısı: 5, Baskı Adet Sayısı: 1000, 13 Sayfa, İngilizce, Sofya, Bulgaristan, 2016. 0
http://press-su.com/
5. Yenipınar, U.; Yıldız, E. Turismde Küresel Konular ve Trendler, ISBN: 978-954-07-4138-3 , St. Kliment Ohridski University Press, Sofia, , Baskı Sayısı: 5, Baskı Adet Sayısı: 1000, 20 Sayfa, İngilizce, Sofya, Bulgaristan, 2016. 0
http://press-su.com/
6. Yenipınar, U.; Yıldız, E. Tourism, Environment and Sustainability, ISBN: 978-954-07-4021-8, ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Baskı Sayısı: 755, Baskı Adet Sayısı: 1000, 32 Sayfa, İngilizce, Sofia, Bulgaristan, 2015. 7500
http://press-su.com/
7. Yenipınar, U. Tourism, Environment and Sustainability, ISBN: 978-954-07-4021-8, T. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS, Baskı Sayısı: 755, Baskı Adet Sayısı: 1000, 10 Sayfa, İngilizce, sofia, Bulgaristan, 2015. 15500
http://press-su.com/
Ulusal - Kitap Editörlüğü 1000
1. Bozkurt, L. Alaçatı Mutfağı: Seçilmiş Tarifler, ISBN: ****, Ege Pro Ofset, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 161 Sayfa, Türkçe, İzmir/Bornova, Türkiye, 2011. 250
http://proofset.com
Ulusal - Araştırma Kitabı Yazma (Tez Hariç) 1000
1. Yenipınar, U.; Tunç, S. Beden Yazıtlar, ISBN: 978-605-4387-83-0, Etki Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 279 Sayfa, Türkçe, İzmir, Türkiye, 2013. 250
http://etkiyayinevi.com
2. Yenipınar, U. Hatay, ISBN: 978-605-4387-007, Etki Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 406 Sayfa, Türkçe, İzmir, Türkiye, 2010. 500
http://Etkiyayinevi.com
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 800

4. Yenipınar, u., Turist Rehberlerinin Soyut Olmayan Kültürel Mirası Yorumlamaları: Tarihi İpekyolu Kahvehanesi. Dünya Rehberler Birliği Federasyonu 17. Tahran Kongresi, 2017-01-28, 2017-02-07, Tehran, İran, 2017. 200
http://www.wftga2017-Tehran

3. Yenipınar, u.; Bak, E.; Çınar, B., Alaçatı'nın Kültürel ve Doğal Mirasının Sürdürülebilirliği. Üçüncü Uluslararası Çeşme, Chios Uluslararası Tarih, Kültür ve Turizm Sempozyumu, 2016-11-03, 2016-11-04, İzmir/Çeşme, Türkiye, 2016. 200
http://ics.ege.edu.tr/files/programmesymposium.pdf

2. Yenipınar, u.; Bak, E., Turizmin Sürdürülebilirliğinde Gündem 21 ve Kent Konseyleri: Mersin ve Bursa Kent Konseyleri. 3.Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi, 2016-05-20, 2016-05-22, Antalya, Türkiye, 2016. 200
http://www.turizm.ege.edu.tr/.../iii__uluslararası_Çeşme_-_sakız_tarih__kültür_ve_turizm_sempozy

1. YENİPINAR, u., Gaziantep Zeugma Müzesinin Turist Rehberleri Tarafından Yorumlanması. Dünya Turist Rehberleri Federasyonu Birliği15. Çekoslovakya-Prag Kongresi, 2015-01-26, 2015-01-31, Prag, Çek Cumhuriyeti, 2015. 200
http://wftga.org

Uluslararası - Özet - Sözlü 100

1. BİRDİR, S.; TOKSÖZ, D.; YENİPINAR, U., Sürdürülebilirlik Kapsamında Yeşil Yıldız Uygulamalarına Yönelik Tüketici Algıları: Mersin Örneği. VI. DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 100
http://www.doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 290

3. YENİPINAR, U., Yerel Tatların Sürdürülebilirliğinde Turist Rehberlerinin Önemi: Gurme ve Gastronomi Uzmanlık Seminerlerine Katılan Turist Rehberlerine Yönelik Bir Araştırma. VI. DOĞU AKDENİZ GAZİANTEP SEMPOZYUMU, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 100
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/

2. YENİPINAR, U., Kültürel Miras Kapsamında Gaziantep Tarihi Tahmis Kahvehanesinin Değerlendirilmesi: Historan Örneği. VI. DOĞU AKDENİZ GAZİANTEP SEMPOZYUMU, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 100
https://doguakdenizturizmsempozyumu.com/

1. Yenipınar, u.; Bak, E.; Çınar, B.; Birdir, S.; Çapar, G., Turizm Rehberliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin "Turist Rehberliği Mesleğine İlişkin Algılarının Mecazlarla Analizi. 17.Ulusal Turizm Kongresi-Bodrun, 2016-10-20, 2016-10-23, utk17.mu.edu.tr/, Türkiye, 2016. 90
http://www.turizm.mu.edu.tr/tr/etkinlik/17_-ulusal-turizm-kongresi-3947

Ulusal - Tam Metin - Davetli 0

1. YENİPINAR, U., Kilikya Bölgesinin İnanç Turizmi Potansiyeli. Tarsus Sempozyumu, 2013-09-10, 2013-09-11, Mersin/Tarsus, Türkiye, 2013. 0
http://mersin.edu.tr

Uluslararası - Danışman (Yürütücü Tüzel Kişi) 0

1. Meslek Yüksek Okullarının Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüne Ait Mesleki Dersler için E-Öğrenme Hizmetleri .7 Materyallerinin Geliştirilmesi Ve Uygulanması, Avrupa Birliği, AB, Proje No: ****, 10 TL, Danışman (Yürütücü Tüzel Kişi), 2017,Tamamlandı. 0
https://sbmyo.amasya.edu.tr/iletisim.aspxttp://

Ulusal - Yürütücü 100

3. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin (Hatay-Mardin-Urfa İlleri), İnanç Turizmi Potansiyeli,, Other public institutions, Proje No: 002.pdf, 1500 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 0
Http://ege.edu.tr

2. 23. 2005 İzmir Universiade Yaz Oyunları Gönüllülerin Eğitimi, Agean University Research Center, Proje No: 2015, 3000 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 0
http://ege.edu.tr

1. Taşların Dili:Turist Rehberi Değerlendirmesi ile, TÜBİTAK, Proje No: 2356546, 1222222 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100
http://mersin.edu.tr

Ulusal - Danışman (Yürütücü Tüzel Kişi) 50

1. Mut İlçesinin Kültür ve Doğa Turizmi Analizi, BAP, Proje No: ***, 20 TL, Danışman (Yürütücü Tüzel Kişi), 2016,Tamamlandı. 50
http://www.mersin.edu.tr/akademik/mut-meslek-yuksekokuluhttp://

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 1000

5. Gizem ÇAPAR, Kültürel&Doğal Mirasın Sürdürülebilirliğinde Turist Rehberlerinin Rolü: Kapadokya'yı Ziyaret Eden Yabancı Turistler Üzerine Bir Araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
http://yöksis.gov.tr

4. Elif BAK, Turist Rehberliği Performansının Turist Tatminine Etkisi: Kapadokya'yı Ziyaret Eden Yabancı Turistler Üzerine Bir Araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_002.pdf

3. Urfe Kart Gölgeli, Anamur Yöresi Geleneksel Yiyeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
http://yöksis.gov.tr

2. Sercan Benli, Yöresel Lezzet Deneyiminin Destinasyon İmajı ve Destinasyon Sadakati Üzerine Etkisi: Mersin'i Ziyaret Eden Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_001.pdf

1. Rabia ABALI, Turizmde Tören Yiyecek ve İçeceklerinin Rolü: Mersin İli Araştırması, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2017, Tamamlandı. 200
Supervised_Master_Theses_006.pdf

Ulusal 25
1. "Destinasyon Gelişiminde Temanın Önemi: Şanlıurfa Evleri Süsleme Sanatında İnanç Ögesi", Ege Üniversitesi, Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, 2007-01-23, İzmir/Çeşme, Türkiye. 25
1. Dünya Turist Rehberleri Federasyonu Birliği , Üye No: 2015, Avusturya, 2017-07-10-2017-12-30.
3. Turizm Akademisyenleri Birliği , Üye No: 44, Türkiye, 2016-10-17-Devam ediyor.
4. Mersin Büyük Şehir Belediyesi Kent Konseyi, Turizm Grup üyesi , Üye No: 49, Türkiye, 2016-09-26-2017-12-31.
5. Mersin Büyük Şehir Belediyesi Kent Konseyi, Turizm Grup Başkanı , Üye No: 49, Türkiye, 2015-03-02-2016-09-26.
2. Mersin Turizm Mezunları Derneği , Üye No: 300, Türkiye, 2014-09-01-Devam ediyor.
7. Türkiye Turizm Rehberleri Birliği , Üye No: A2048, Türkiye, 2013-08-12-2017-07-09.
6. İzmir Turist Rehberleri Odası , Üye No: A2048, Türkiye, 1993-08-09-2017-07-09.
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Güz REH 323 Kültür Kenti İstanbul Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 307 Turizm Destinasyonları Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 313 Rehberlik Uygualama Gezisi - I Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 0-0-0
Güz REH 213 Rehberlik Uygulama Gezisi - I Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 0-0-0
Güz REH 215 Rönesans Sanatı Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Güz REH 311 Selçuklu ve Osmanlı Sanatı Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 3-0-3
Güz TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabil... 4-0-4
Güz TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Da... 4-0-4
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar REH 102 Turist Rehberliği Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar REH 214 Tarihte İz Bırakanlar Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar REH 212 Rehberlik Uygulama Gezisi - II Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 0-0-0
Bahar TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabil... 4-0-4
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Bahar SEM DR Seminer ( Dr ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Bahar TREH 526 Turist Rehberliğinde Yorumlama Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Yüksek Lis... 3-0-3
Bahar TREH 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Da... 4-0-4
Bahar TİO 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabil... 4-0-4
Güz REH 213 Rehberlik Uygulama Gezisi - I Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 0-0-0
Güz TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabil... 4-0-4
Güz TİO 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabil... 4-0-4
Güz TREH 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Da... 4-0-4
Güz TİO 621 Ulusal Turizm Destinasyonları Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Doktor... 3-0-3
Güz TREH 507 Turizm Rehberliği Güncel Sorun Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Yüksek Lis... 3-0-3
Güz SEM DR Seminer ( Dr ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Güz TREH 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Anabilim Da... 4-0-4
Güz TREH 503 Kültürler Arası İletişim Yönet Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm Rehberliği Yüksek Lis... 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar REH 102 Turist Rehberliği Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği 2-0-2
Bahar TİO 777 Turizmde Kültürel Miras Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Doktor... 3-0-3
Bahar SEM DR Seminer ( Dr ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü 0-0-0
Bahar TİO 801 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabil... 4-0-4
Bahar TİO 802 Uzmanlık Alan Dersi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabil... 4-0-4
Güz TİO-621 Ulusal Turizm Destinasyonları Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Güz OSD Efsaneler ve Günümüze Yansımal Rektörlük 2-0-2
Güz OSD Batı Akdeniz Ülkeleri Kültür - Rektörlük 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar TİO 616 Uluslararası Turizm Destinasyo Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Güz TİO-777 Turizmde Kültürel Miras Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Güz TİO-621 Ulusal Turizm Destinasyonları Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Güz TİO 539 Turizmde Tur Planlaması ve Yön Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar TİO 542 Turistik Ürün Çeşitlendirmesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Bahar TİO 616 Uluslararası Turizm Destinasyo Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Güz TİO-621 Ulusal Turizm Destinasyonları Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Güz TİO-613 Turizm İşletmelerinde Yönetim Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Güz TİO-785 Turizmin Sosyo-Kültürel Temell Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3
Güz TİO 539 Turizmde Tur Planlaması ve Yön Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği 3-0-3