Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

  Doç. Dr. Sedat Sayar
Özgeçmiş
:
Birim
:
Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
İş Adres
:
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/ Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
17209
Faks
:
+90-324-3610032
Diğer e-mail
:
Oluşturma
:
2015-05-28 06:36:35
Düzenleme
:
2017-04-21 14:35:32
TOTAL ARTICLES IN
PUBLICATIONS LIST
13
ARTICLES WITH
CITATION DATA
13
SUM OF THE
TIMES CITED
330
AVERAGE CITATIONS
PER ARTICLE
25.38
Researcher ID
Scopus ID
Scholar ID
h-index
8

Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ 1995
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 1997
DOKTORA GIDA MÜHENDİSLİĞİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2003
Doktora Tezi

1. Nohutta (Cicer arietinum L. ) su absorpsiyonunun analizi Danışman: Dr. Hamit KÖKSEL, Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye, .

Yüksek Lisans Tezi

1. Çeşitli gıda maddelerinde bulunan bazı sentetik organik gıda boyalarının UV/VIS türev spektrofotometresi ile tayini, Danışman: Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, .

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 1995-03-01 - 2000-01-18
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2000-01-18 - 2003-04-02
DR. ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2003-04-03 - 2004-05-14
DOKTORA ÜSTÜ ARAŞTIRMACI IOWA STATE UNİVERSİTY 2004-05-16 - 2006-06-02
YARDIMCI DOÇENT MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2006-06-14 - 2012-11-30
DOÇENT DOKTOR MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2012-11-30 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
FAKÜLTE YÖNETİM KURULU ÜYESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016-02-06 - 2019-02-06
MERKEZ MÜDÜRÜ GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-10-22 - 2018-10-22
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-10-22 - 2018-10-22
Uluslararası - SCI/SCI-Expanded kategorisine giren 17950
2017
18. Serin, S.; Sayar, S. The effect of the replacement of fat with carbohydrate-based fat replacers on the dough properties and quality of the baked pogaca: a traditional high-fat bakery product. FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2017, 37, 25-32. 1000 + 0
17. çalışkantürk karataş, S.; Günay, D.; Sayar, S. In vitro evaluation of whole faba bean and its seed coat as a potential source of functional food components. FOOD CHEMİSTRY, 2017, 230, 182-188. 1000 + 0
http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.03.037

Publications_005.pdf

2016
16. Sayar, S.; Turhan, M.; Köksel, H. Expansion in chickpea (Cicer arietinum L.) seed during soaking and cooking. INTERNATİONAL AGROPHYSİCS, 2016, 30, 75-81. 1000 + 0
http://dx.doi.org/10.1515/intag-2015-0074

15. Sayar, S.; Erdoğdu, F.; Eydemir, G.; Nayman, E. Partial substitution of sodium chloride by potassium chloride in bread: effect on dough and bread properties. QUALİTY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, 2016, 8, 609-616. 950 + 0
http://dx.doi.org/10.3920/QAS2015.0751

Publications_003.pdf

2012
14. Guzel, D.; Sayar, S. Effect of cooking methods on selected physicochemical and nutritional properties of barlotto bean, chickpea, faba bean, and white kidney bean. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2012, 49, 89-95. 1000 + 60
https://dx.doi.org/10.1007/s13197-011-0260-0


Alıntılanma Sayısı: 12
2011
13. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P. Textural and Bile Acid-Binding Properties of Muffins Impacted by Oat beta-Glucan with Different Molecular Weights. CEREAL CHEMISTRY, 2011, 88, 564-569. 1000 + 5
https://dx.doi.org/10.1094/CCHEM-02-11-0014


Alıntılanma Sayısı: 1
12. Sayar, S.; Turhan, M.; Koksel, H. SOLID LOSS DURING WATER ABSORPTION OF CHICKPEA (CICER ARIETINUM L.). JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, 2011, 34, 1172-1186. 1000 + 0
https://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4530.2009.00409.x

2010
11. Guzel, D.; Sayar, S. Digestion profiles and some physicochemical properties of native and modified borlotti bean, chickpea and white kidney bean starches. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, 2010, 43, 2132-2137. 1000 + 30
https://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2010.07.025


Alıntılanma Sayısı: 6
2007
10. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P. Digestion residues of typical and high-beta-glucan oat flours provide substrates for in vitro fermentation. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2007, 55, 5306-5311. 1000 + 45
https://dx.doi.org/10.1021/jf070240z


Alıntılanma Sayısı: 9
2006
9. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P. In vitro bile acid binding activity within flour fractions from oat lines with typical and high beta-glucan amounts. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2006, 54, 5142-5148. 1000 + 80
https://dx.doi.org/10.1021/jf060384y


Alıntılanma Sayısı: 16
8. Sagol, S.; Turhan, M.; Sayar, S. A potential method for determining in situ gelatinization temperature of starch using initial water transfer rate in whole cereals. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2006, 76, 427-432. 1000 + 30
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.05.042


Alıntılanma Sayısı: 6
2005
7. Sayar, S.; Koksel, H.; Turhan, M. The effects of protein-rich fraction and defatting on pasting behavior of chickpea starch. STARCH-STARKE, 2005, 57, 599-604. 1000 + 35
https://dx.doi.org/10.1002/star.200500397


Alıntılanma Sayısı: 7
6. Sayar, S.; Jannink, J.; White, P. In vitro bile acid binding of flours from oat lines varying in percentage and molecular weight distribution of beta-glucan. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2005, 53, 8797-8803. 1000 + 120
https://dx.doi.org/10.1021/jf051380g


Alıntılanma Sayısı: 24
2003
5. Sayar, S.; Turhan, M.; Korsel, H. Application of unreacted-core model to in situ gelatinization of chickpea starch. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2003, 60, 349-356. 1000 + 20
https://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(03)00057-8


Alıntılanma Sayısı: 4
2002
4. Turhan, M.; Sayar, S.; Gunasekaran, S. Application of Peleg model to study water absorption in chickpea during soaking. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2002, 53, 153-159. 1000 + 485
https://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(01)00152-2


Alıntılanma Sayısı: 97
2001
3. Sayar, S.; Turhan, M.; Gunasekaran, S. Analysis of chickpea soaking by simultaneous water transfer and water-starch reaction. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2001, 50, 91-98. 1000 + 220
https://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(00)00196-5


Alıntılanma Sayısı: 44
1998
2. Sayar, S.; Ozdemir, Y. First-derivative spectrophotometric determination of Ponceau 4R, Sunset Yellow and Tartrazine in confectionery products. FOOD CHEMISTRY, 1998, 61, 367-372. 1000 + 180
https://dx.doi.org/10.1016/S0308-8146(97)00073-3


Alıntılanma Sayısı: 36
1997
1. Sayar, S.; Ozdemir, Y. Determination of Ponceau 4R and tartrazine in various food samples by derivative spectrophotometric methods. TURKISH JOURNAL OF CHEMISTRY, 1997, 21, 182-187. 1000 + 30

Alıntılanma Sayısı: 6
Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 200
2017
1. Sayar, S.; çalışkantürk karataş, S. Nohutta tane (tohum) kabuğunun tüm tanenin fiziksel, kimyasal ve beslenme özellikleri üzerine etkisi. GIDA, 2017, 42, 468-476. 200 + 0
Ulusal - Diğer 100
1998
1. Sayar, S.; özdemir, Y.; Akkan, A. First-derivative spectrophotometric determination of Tartrazine and Amaranth (or Carmoisine) in binary mixtures. CHİMİCA ACTA TURCİCA, 1998, 26, 35-39. 100 + 0
Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 125
1. Sayar, S.; White, P. Oat Starch: Physicochemical Properties and Function, ISBN: 9781891127649, American Association of Cereal Chemists, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: 2, 363 Sayfa, İngilizce, St. Paul, Amerika Birleşik Devletleri, 2011. 125
Uluslararası - Tam Metin - Poster 100

1. SERİN KARAYİYEN, S.; SAYAR, S., Banana Starch as Potential Functional Food Component. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 100
http://www.icafofconference.com

Uluslararası - Özet - Sözlü 375

4. AYDIN, S.; SAYAR, S., Basic quality characteristics of non-commercial olive oils produced in east mediterranean region of Turkey. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 100

3. Gökşen, G.; Durkan, Ö.; Sayar, S.; Ekiz, H., Date Seeds: Proximately Composition and Binding of Bile Acid In Vitro. 15 th International Nutrition and Diagnostics Conference, 2015-10-05, 2015-10-08, Prag, Çek Cumhuriyeti, 2015. 75

2. Serin, S.; Durkan, Ö.; Sayar, S., SENSORY AND TEXTURAL PROPERTIES OF POGACA MADE FROM FROZEN DOUGH. 14 th European Young Cereal Scientista and Technologists Workshop, 2015-04-15, 2015-04-17, Kopenhag, Danimarka, 2015. 100

1. Çalışkantürk, S.; Güzel Günay, D.; Sayar, S., In vitro fermentibilities of the digestion residues from dry faba bean. 14 th European Young Cereal Scientista and Technologists Workshop, 2015-04-15, 2015-04-17, Kopenhag, Danimarka, 2015. 100

Uluslararası - Özet - Poster 200

4. AYDIN, S.; SAYAR, S., Optimization of ultrasonic-assisted extraction of bioactive compounds from bitter orange (Citrus auranitum) peels using response surface methadology (RSM). 18 th World Congress of Food Science and Technology, 2016-08-21, 2016-08-25, Dublin, İrlanda, 2016. 50

3. Serin, S.; Durkan, Ö.; Sayar, S., Effect of cooking time on in vitro starch digestibility and bile acid binding capacity of pasta. 15th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2016-04-26, 2016-04-29, Bergamo, İtalya, 2016. 50

2. ÇAKIR, M.; SAYAR, S., Estimated glycemic index of the traditional bread types in Turkey. 15th Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, İstanbul, Türkiye, 2016. 50
http://icbc2016.org

1. Durkan, Ö.; Serin, S.; Sayar, S., Mean degree of polymerisation of the extractable and non-extractable proanthocyanidins in plant-based foods. 15th International Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, İstanbul, Türkiye, 2016. 50

Uluslararası - Özet - Davetli 0

1. Sayar, S.; Köksel, H.; Turhan, M., Chickpea quality, processing and utilization: an overview. 15th International Cereal and Bread Congress, 2016-04-18, 2016-04-21, İstanbul, Türkiye, 2016. 0

Ulusal - Yürütücü 800

8. Farklı tipte dirençli nişasta içeren gıda örneklerinde fonksiyonel özelliklerin in vitro yöntemlerle belirlenmesi, BAP, Proje No: 2016-1-TP3-1397, 21000 TL, Yürütücü, 2018, Devam ediyor... 100

7. Turunçgil kabuğu kaynaklı antioksidanların kızartma süresince yağın stabilitesi üzerine etkileri, BAP, Proje No: 2015-TP3-1082, 15000 TL, Yürütücü, 2018, Devam ediyor... 100

6. Besinsel lifçe zengin gıda örneklerinde ligninle birlikte bulunan oligomerik ve polimerik proantosiyanidinlerin safra asitleri bağlama kapasitesi üzerindeki etkilerinin in vitro olarak belirlenmesi, TÜBİTAK, Proje No: 213O248, 117000 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100

5. Pişirme süresi kısa olan ekmek çeşitlerinde nişastanın jelatinizasyon ve sindirilebilirlik özelliklerinin belirlenmesi, BAP, Proje No: BAP-FBE GMB (MÇ) 2014-1 YL , 10000 TL, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100

4. Merkez Laboratuarında ISO17025 Laboratuvar Kalite Yönetim Sistemi Standartlarına Uygun Laboratuar Şartlarının Oluşturulması ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması., BAP, Proje No: BAP-İTEAUM (KO) 2012-7 GP , 0 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100

3. Yağ İkame Maddeleri Kullanılarak Yağ İçeriği Azaltılmış Poğaça Üretimi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GMB (SS) 2010-3 A, 0 TL, Yürütücü, 2012,Tamamlandı. 100

2. Bakla (Vicia Faba L.)’nın Fonksiyonel Gıda Bileşenlerinden Kaynaklanan Fizyolojik Etkilerinin In Vitro Yöntemlerle Belirlenmesi, TÜBİTAK, Proje No: 107O397, 0 TL, Yürütücü, 2009,Tamamlandı. 100

1. Haşlanmış Baklagil Konservesi Üretiminde Enzime Dirençli Nişasta Miktarını Artırmaya Yönelik İşlem Parametrelerinin Belirlenmesi, BAP, Proje No: BAP-MÜHFGM(SS) 2007-1, 0 TL, Yürütücü, 2009,Tamamlandı. 100

Ulusal - Araştırmacı 50

1. PEYNİR ALTI SUYU ÜRÜNLERİNİN POĞAÇA ÜRETİMİNDE KULLANIMI , BAP, Proje No: 2017-1-AP3-2200, 16900 TL, Araştırmacı, 2019, Devam ediyor... 50

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 600

6. Sevcan Kurtuluş, Islatma suyuna katılan tuzların baklagil proteinleri ve nişastası üzerine etkisi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

5. Demet Manap, Farklı yöntemlerle üretilen krutonun fiziko-kimyasal ve beslenme özelliklerinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

4. Özge DURKAN, Lignin ve proantosiyanidinlerin gıdalarda safra asitleri bağlama kapasitesi üzerindeki etkilerinin in vitro olarak belirlenmesi, Diğer, Diğer, Devam ediyor. 0

3. Seher SERİN, Karbonhidrat bazlı yağ ikame maddelerinin poğaça üretiminde kullanımı, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 0

2. Demet GÜZEL, Baklagil nişastalarının sindirimi yavaş nişastaya (SYN) ve enzime dirençli nişastaya (EDN) dönüştürülmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 0

1. Meryem ÇAKIR, Pişirme süresi kısa olan ekmek çeşitlerinde nişastanın jelatinizasyon ve sindirilebilirlik özelliklerinin belirlenmesi, Diğer, Diğer, Tamamlandı. 200

Yönetilen Doktora Tezleri 800

2. Seher Serin Karayiğen, Farklı tipte dirençli nişasta içeren gıda örneklerinde fonksiyonel özelliklerin in vitro yöntemlerle belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

1. Sema Aydın, Turunçgil kabuğu kaynaklı antioksidanların kızartma süresince yağın stabilitesi üzerine etkileri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

Uluslararası 500
1. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS , EDITORIAL BOARD MEMBER, ISSN : 1757-837X, E-ISSN : 1757-8361, 2017-04-20 - Devam ediyor. 500
Uluslararası Dergi [Yıl, Adet] 222
1. FOOD CHEMISTRY , [ 2014 : 1 ] [ 2013 : 1 ] . 10
2. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL , [ 2016 : 3 ] . 15
3. FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY , [ 2015 : 1 ] [ 0 : 0 ] . 5
4. FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING , [ 2015 : 1 ] . 5
5. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD STUDIES , [ 2016 : 1 ] . 4
6. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD STUDIES , [ 2015 : 2 ] . 8
7. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY , [ 2013 : 3 ] [ 2012 : 2 ] [ 2011 : 1 ] [ 2010 : 2 ] [ 2009 : 2 ] [ 2008 : 3 ] . 65
8. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY , [ 2016 : 1 ] . 5
9. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE , [ 2015 : 2 ] [ 2008 : 1 ] . 15
10. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE , [ 2016 : 2 ] . 10
11. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING , [ 2006 : 5 ] [ 2007 : 1 ] [ 2010 : 1 ] . 35
12. JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , [ 2016 : 1 ] . 5
13. JOURNAL OF FOOD QUALITY , [ 2016 : 1 ] . 5
14. QUALITY ASSUARANCE AND SAFETY OF CROPS AND FOODS , [ 2016 : 1 ] . 5
15. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS , [ 2015 : 2 ] . 10
16. QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS , [ 2017 : 3 ] . 15
17. TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2015 : 1 ] . 5
Uluslararası
1. Department of Food Science and Human Nutrition, Iowa State University, Ames IA, USA , 2004-05-16 - 2006-06-12, Ames, IA, Amerika Birleşik Devletleri.
Uluslararası
1. Department of Food Science and Human Nutrition, Iowa State University, Ames, IA, USA , 2007-06-12 - 2007-08-28, Iowa, Amerika Birleşik Devletleri.
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ208 Gıda Kimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ362 Nutrıtıon Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ414 Gıda Teknolojisi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-5
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 554 Fonksiyonel Gıda Bileşenleri v Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Güz GMÜ305 Gıda Biyokimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ401 Gıda Güvenliği ve Kalite Siste Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM439 Gıda Sanayinde Kritik Kontrol Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ415 Gıda Katkı Maddeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ407 Mezuniyet Tezi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Güz GMÜ403 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-2
Güz GMÜ203 Genel Mikrobiyoloji Laboratuva Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-2
Güz GMÜ301 Gıda Analizleri Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-2
Güz SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GID 543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Güz GID 544 Tahıl İşleme Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Güz GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GMÜ208 Gıda Kimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GMÜ414 Gıda Teknolojisi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ362 Nutrıtıon Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID 554 Fonksiyonel Gıda Bileşenleri v Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GM439 Gıda Sanayinde Kritik Kontrol Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ403 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz GMÜ407 Mezuniyet Tezi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Güz GMÜ305 Gıda Biyokimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ415 Gıda Katkı Maddeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ301 Gıda Analizleri Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz GMÜ401 Gıda Güvenliği ve Kalite Siste Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GID 544 Tahıl İşleme Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Güz GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GID 543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ208 Gıda Kimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ414 Gıda Teknolojisi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GMÜ362 Nutrıtıon Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GM324 Beslenme İlkeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Bahar GMÜ418 Gıda Teknolojisi IV Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GID 546 Karbonhidrat Kimyası ve Teknol Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar SEM DR Seminer ( Dr ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar TEZ Tez Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GM439 Gıda Sanayinde Kritik Kontrol Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ415 Gıda Katkı Maddeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ301 Gıda Analizleri Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz ÜYG101 Üniversite Yaşamına Giriş Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 1-0-1
Güz GMÜ401 Gıda Güvenliği ve Kalite Siste Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ305 Gıda Biyokimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GID-543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ364 Food Preservatıon and Storage Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ414 Gıda Teknolojisi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GM324 Beslenme İlkeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Bahar GMÜ208 Gıda Kimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ362 Nutrıtıon Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ405 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ415 Gıda Katkı Maddeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GM439 Gıda Sanayinde Kritik Kontrol Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GMÜ401 Gıda Güvenliği ve Kalite Siste Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ301 Gıda Analizleri Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz GMÜ305 Gıda Biyokimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GID-544 Tahıl İşleme Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM324 Beslenme İlkeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Bahar GMÜ208 Gıda Kimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ362 Nutrıtıon Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-554 Fonksiyonel Gıda Bileşenleri v Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ305 Gıda Biyokimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GM439 Gıda Sanayinde Kritik Kontrol Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GID-543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-546 Karbonhidrat Kimyası ve Tekno Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-544 Tahıl İşleme Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM324 Beslenme İlkeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Bahar GMÜ208 Gıda Kimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GID-544 Tahıl İşleme Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-546 Karbonhidrat Kimyası ve Tekno Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM439 Gıda Sanayinde Kritik Kontrol Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GM321 Gıda Biyokimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-544 Tahıl İşleme Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM324 Beslenme İlkeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Bahar GM214 Gıda Kimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-2-4
Bahar YDI108 Development of Readıng and Wrı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-546 Karbonhidrat Kimyası ve Tekno Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz YDI107 Development of Readıng and Wrı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM439 Gıda Sanayinde Kritik Kontrol Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GM321 Gıda Biyokimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-544 Tahıl İşleme Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-543 İleri Gıda Kimyası Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM324 Beslenme İlkeleri Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2
Bahar GM214 Gıda Kimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-2-4
Güz GM321 Gıda Biyokimyası Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM439 Gıda Sanayinde Kritik Kontrol Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-0-2