Derece | Bölüm | Üniversite/Kurum | Yıl |
LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | EGE ÜNİVERSİTESİ | 1992 |
YÜKSEK LİSANS | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | EGE ÜNİVERSİTESİ | 1996 |
DOKTORA | GIDA MÜHENDİSLİĞİ | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | 2003 |
1. Farklı karbon kaynağı ve sıcaklıklarının anaerobik proseslerinin stabilitesine etkisi Danışman: Dr. Mustafa Ümit ÜNAL, Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Adana, Türkiye, 2003.
1. Kuru kayısı ve incirden rehidrasyon yöntemiyle orta nemli meyve üretimi Danışman: Dr. Aydın URAL, Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, İzmir, Türkiye, 1996.
Görev Ünvanı | Üniversite/Kurum | Yıl |
ARŞ. GÖR. | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 1993-09-17 - 1999-09-01 |
ARŞ. GÖR. | ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ | 1999-09-01 - 2003-05-15 |
ARŞ. GÖR. (DR.) | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2003-05-15 - 2007-12-18 |
DR.ÖĞR.ÜYESİ | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | 2007-12-19 - Devam ediyor |
Görev Ünvanı | Görev | Kurum/Diğer | Yıl |
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI | MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ | 2015-05-03 - 2018-04-03 | |
MÜDÜR | SİLİFKE MESLEK YÜKSEKOKULU | 2015-01-08 - 2018-01-08 | |
YÜKSEKOKUL KURULU ÜYESİ | SİLİFKE MESLEK YÜKSEKOKULU | 2015-01-08 - 2018-01-08 | |
YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU ÜYESİ | SİLİFKE MESLEK YÜKSEKOKULU | 2015-01-08 - 2018-01-08 | |
SENATO ÜYESİ | 2015-01-08 - 2018-01-08 | ||
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2009-08-04 - 2012-08-04 | |
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ | GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ | 2009-08-04 - 2012-08-04 |
2017
12. Eroglu, E.; Aksay, S. Angiotensin-Converting Enzyme (ACE) Inhibitory Effects of Hazelnut Protein Hydrolysate Prepared Using Pepsin. INDİAN JOURNAL OF PHARMACEUTİCAL EDUCATİON AND RESEARCH, 2017, 51, 417-420. 1000 + 0http://dx.doi.org/10.5530/ijper.51.3s.59
Publications_003.pdf
2011
11. Sener, A.; Unal, M.; Aksay, S. PURIFICATION AND CHARACTERIZATION OF POLYPHENOL OXIDASE FROM GOLDNUGGET LOQUAT (ERIOBOTRYA JAPONICA CV. GOLDNUGGET). JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, 2011, 35, 1568-1575. 1000 + 15https://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4514.2010.00480.x
Alıntılanma Sayısı: 3
2010
10. Boye, J.; Aksay, S.; Roufik, S.; Ribereau, S.; Mondor, M.; Farnworth, E.; Rajamohamed, S. Comparison of the functional properties of pea, chickpea and lentil protein concentrates processed using ultrafiltration and isoelectric precipitation techniques. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, 2010, 43, 537-546. 700 + 255https://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2009.07.021
Alıntılanma Sayısı: 51
2009
9. Mondor, M.; Aksay, S.; Drolet, H.; Roufik, S.; Farnworth, E.; Boye, J. Influence of processing on composition and antinutritional factors of chickpea protein concentrates produced by isoelectric precipitation and ultrafiltration. INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, 2009, 10, 342-347. 750 + 65https://dx.doi.org/10.1016/j.ifset.2009.01.007
Alıntılanma Sayısı: 13
2008
8. Akyildiz, A.; Zorlugenc, F.; Benli, H.; Aksay, S.; Fenercioglu, H. Changes in Color and Total Phenolic Content of Different Cultivars of Persimmon during Dehydration. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2008, 4, 0-0. 600 + 0https://dx.doi.org/10.2202/1556-3758.1199
2007
7. Aksay, S.; Mazza, G. Optimization of protein recovery by foam separation using response surface methodology. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2007, 79, 598-606. 1000 + 80https://dx.doi.org/10.1016/j.foodeng.2006.02.024
Alıntılanma Sayısı: 16
6. Turker, N.; Aksay, S.; ıstanbullu, O.; Artuvan, E. A study on the relation between anthocyanin content and product quality: Shalgam as a model beverage. JOURNAL OF FOOD QUALITY, 2007, 30, 953-969. 850 + 10
Alıntılanma Sayısı: 2
2004
5. Turker, N.; Aksay, S.; Ekiz, H. Effect of storage temperature on the stability of anthocyanins of a fermented black carrot (Daucus carota var. L.) beverage: Shalgam. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2004, 52, 3807-3813. 1000 + 155https://dx.doi.org/10.1021/jf049863s
Alıntılanma Sayısı: 31
4. Akyildiz, A.; Aksay, S.; Benli, H.; Kiroglu, F.; Fenercioglu, H. Determination of changes in some characteristics of persimmon during dehydration at different temperatures. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2004, 65, 95-99. 800 + 55https://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.01.001
Alıntılanma Sayısı: 11
3. Karababa, E.; Coskuner, Y.; Aksay, S. Some physical fruit properties of cactus pear (Opuntia spp) that grow wild in the eastern Mediterranean region of Turkey. JOURNAL OF THE PROFESSIONAL ASSOCIATION FOR CACTUS DEVELOPMENT, 2004, 6, 1-8. 1000 + 65
Alıntılanma Sayısı: 13
2001
2. Turker, N.; Coskuner, Y.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. The effects of fermentation on the thermostability of the yellow-orange pigments extracted from cactus pear (Opuntia ficus-indica). EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2001, 212, 213-216. 600 + 70https://dx.doi.org/10.1007/s002170000247
Alıntılanma Sayısı: 14
2000
1. Coskuner, Y.; Turker, N.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. Effect of pH and temperature on the thermostability of prickly pear (Opuntia ficus-indica) yellow-orange pigments. NAHRUNG-FOOD, 2000, 44, 261-263. 600 + 45https://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20000701)44:4<261::AID-FOOD261>3.0.CO;2-Y
Alıntılanma Sayısı: 9
2016
1. Eroğlu, E.; Aksay, S. Angiotensin-Converting Enzyme (Ace) İnhibitory Potential of Hazelnut Protein and Trypsin Hydrolysates. AGRİCULTURE AND FOOD, 2016, 4, 633-638. 200 + 0https://www.scientific-publications.net/get/1000020/1465223216806196.pdf
Publications_001.pdf
2018
5. Aksay, S.; Tokbaş, H.; Arslan, R.; çinar, F. Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2018, 6, 632-635. 190 + 0https://doi.org/10.24925/turjaf.v6i5.632-635.1948
4. Aksay, S.; Arslan, R. Spirulina’dan (Spirulina platensis) Klorofil-a ve Fikosiyanin Pigment Ekstraksiyonuna Ultrasonikasyon Süresinin Etkisi. AKADEMİK GIDA, 2018, 16, 307-312. 200 + 010.24323/akademik-gida.475362
Publications_004.pdf
2006
3. ünal, M.; Aksay, S.; Yılmaz, T. Effect of mixed substrate on the stability of anaerobic digestion. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLİK FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2006, 20, 37-44. 200 + 0
2. ünal, M.; Aksay, S.; Yılmaz, T. Effect of temperature on anaerobic digestion of carbohydrates. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLİK FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2006, 20, 27-35. 200 + 0
2002
1. Aksay, S.; ünal, M. Turunçgil Sularında Acılık Etmenleri ve Giderilmesinde Kullanılan Yöntemler . GIDA , 2002, 27, 481-488. 200 + 0
2016
1. Aksay, S. Total Phenolic Content and Antioxidant Properties of Various Extracts of Myrtle (Myrtus communis L.) Berries. ÇUKUROVA J. AGRİC. FOOD SCİ., 2016, 31, 43-50. 100 + 0Publications_002.pdf
1. Saygın, M.; Aksay, S. II. Yükseköğretim Stratejileri ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu, ISBN: 978-605-9831-15-4, Eğitim Yayınevi, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 200, 640 Sayfa, Türkçe, Mersin, Türkiye, 2015. 125
14. AKSAY, S.; ARSLAN, R.; TOKBAŞ, H., Sensorial and Physicochemical Properties of Spirulina Enriched Icing-cream for Pastry. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", 2018-04-19, 2018-04-21, Kyrenia, KKTC, 2018. 100
13. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; ARSLAN, R., Some Physicochemical Properties of White Myrtle Fruit Jam. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 2018-04-19, 2018-04-21, Kyrenia, KKTC, 2018. 100
12. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; YARŞI, G., Physicochemical and Phytochemical Properties of Myrtle (Myrtus communis L.) Berries. International Erdemli Symposium 2018, 2018-04-19, 2018-04-21, Erdemli/Mersin, Türkiye, 2018. 100
11. ARSLAN, R.; AKSAY, S., Effects of Ultrasonication Time on Pigment Extraction from Spirulina platensis Before Solvent Extraction. International Conference on Raw Material to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, Antalya, Türkiye, 2018. 100
Scientific_Meetings_004.pdf
10. AKSAY, S.; ÇINAR, F.; ARSLAN, R.; TOKBAŞ, H., Determination Anthocyanidin Profile and Antioxidant Capacity of Black Myrtle (Myrtus communis L.). International Conference on Raw Material to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, Antalya, Türkiye, 2018. 95
Scientific_Meetings_003.pdf
9. ÖZER, E.; ÖZPALAS, B.; DİDİN, M.; AKSAY, S., Production of Turkish Delight with Blood Orange Juice Using Response Surface Method. 2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 2017-09-25, 2017-09-27, Adana, Türkiye, 2017. 65
8. ARSLAN, R.; AKSAY, S.; ÇINAR, F.; TOKBAŞ, H.; ÖZER, E., Microalgaes: Functional Foods and/or Additives for Food Products. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 80
7. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; ARSLAN, R.; ÇINAR, F., Some Physicochemical Properties of the Whole Fruit Mandarin Jam. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 85
6. ASLAN, R.; AKSAY, S.; ÇINAR, F.; TOKBAŞ, H.; ÖZER, E., Chlorophiles and Phycocyanin Extraction from Spirulina and Their Ferric Reducing Antioxidant Power. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 80
5. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; EKİZ, H., Evaluation of Drying Methods With Respect to Some Quality and Nutritional Properties of Laurus nobilis L. Grown in Turkey. 3rd Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-3), 2017-04-13, 2017-04-16, Girne, Turks ve Caicos Adaları, 2017. 100
4. Eroğlu, E.; Aksay, S., Angıotensın-Convertıng Enzyme (Ace) Inhıbıtory Potentıal of Hazelnut Proteın and Trypsın Hydrolysates. 4th International Conference on Food and Agriculture, 2016-06-20, 2016-06-24, Elenite, Burgaz, Bulgaristan, 2016. 100
3. Eroğlu, E.; Aksay, S., Fındık proteini ve tripsin hidrolizatının angitention Converting Enzyme (ACE) inhibisyon potansiyeli. 4th International Conference on Agriculture and Food, 2016-06-20, 2016-06-24, Elenite, Bulgaristan, 2016. 100
http://www.sciencebg.net/en/
2. özbey, F.; Aksay, S., Roasted Chickpea Product “Leblebi” as a Traditional Turkish Confectionery. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 2013-10-24, 2013-10-26, Struga, Makedonya, 2013. 100
1. Bobuş, G.; Aksay, S., Changes in functional and bioactive properties of lentil protein concentrates by hydrolysis.. 12th International Nutrition and Diognastics Conference, 2012-08-27, 2012-08-30, Praque, Çek Cumhuriyeti, 2012. 100
18. TOKBAŞ, H.; KAYA, C.; AKSAY, S., Nutritional value of Black Mulberry (Morus nigra L.) Jam. International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 2018-04-11, 2018-04-13, Antalya, Türkiye, 2018. 50
Scientific_Meetings_005.pdf
17. ARTUVAN, E.; AKSAY, S., Investigation of the Presence of Genetically Modified Organism (GMO) in Baby Foods Consumed in the Market of Turkey. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), 2017-05-15, 2017-05-17, Nevşehir, Türkiye, 2017. 50
16. EROĞLU, E.; AKSAY, S., Angiotensin-Converting Enzyme (Ace) Inhibitory Effects Of Hazelnut Protein Hydrolysate Prepared Using Pepsin. 3rd Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-3), 2017-04-13, 2017-04-16, Girne, Turks ve Caicos Adaları, 2017. 50
15. TOKBAŞ, H.; AKSAY, S.; EKİZ, H., Quality Evaluation Of Bay (Laurus nobilis L.) Population In Beylice District (Mersin/Turkey). 3rd Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-3), 2017-04-13, 2017-04-16, Girne, Turks ve Caicos Adaları, 2017. 50
14. Tokbaş, H.; Aksay, S.; Ekiz, H., Identification of leaf properties of natural bay (Laurus nobilis L.) population in Beylice Rural (Mersin/Turkey). 4th International Conference on Food and Agriculture, 2016-10-20, 2016-10-20, Elenite, Burgaz, Bulgaristan, 2016. 50
13. Özer, E.; Dursun, A.; Akın, M.; Aksay, S., Traditional dairy deserts in Turkey. III. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 2015-10-01, 2015-10-04, Sarajevo, Bosna Hersek, 2015. 32
12. Öztop, K., Fındık protein konsantresinin fonksiyonel özellikleri. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2014-05-26, 2014-05-29, İzmir, Türkiye, 2014. 0
Scientific_Meetings_001.pdf
11. Aksay, S.; Özer, E.; Özbey, F., Health related constituents of legumes: anti nutritional factors or bioactive compounds. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2014-05-26, 2014-05-29, İzmir, Türkiye, 2014. 50
10. Tokbaş, H.; Aksay, S.; Ekiz, H., Utilization of bay products in food and pharmaceutical industry. İnternational Food Congress: Novel Approaches in Food Industry, 2014-05-26, 2014-05-29, İzmir, Türkiye, 2014. 50
9. Öztop, K.; Aksay, S., Yogurt delight. The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 2013-10-24, 2013-10-26, Struga, Makedonya, 2013. 50
8. Özer, E.; Aksay, S.; Didin, M., Production and properties of milk produced from some nuts.. 4th International congress on Food and Nutition , 2011-10-12, 2011-10-14, İstanbul, Türkiye, 2011. 50
7. Serin, S.; Koklamaz, E.; Sayar, S.; Aksay, S., Effect of carbohdrate-based fat replacers on quality charecteristics of "pogaca". International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2011-05-26, 2011-05-29, izmir, Türkiye, 2011. 32
6. Bobuş, G.; Aksay, S., Solubility and antioxidant activity of lentil protein concentrate and hydrolysate.. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 2011-05-26, 2011-05-29, İzmir, Türkiye, 2011. 50
5. Özer, E.; Akyıldız, A.; Ağçam, E.; Aksay, S.; Bobuş, G., Cezerye üretimi ve bazı özellikleri. The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , 2010-04-15, 2010-04-17, Tekirdağ, Türkiye, 2010. 30
4. Özer, E.; Aksay, S., Dietary fiber and health. International Symposium on Food, Nutrition and Cancer, 2008-04-17, 2008-04-18, İzmir, Türkiye, 2008. 50
3. Aksay, S.; Coşkuner, Y.; Karababa, E., Chemopreventive effects of some citrus components. International Pharmaceutical Technology Symposium, 2008-04-17, 2015-06-14, Ankara, Türkiye, 1998. 50
2. Aksay, S.; Özer, E., Bioactive peptides derived from food proteins and their health promoting effects. International Symposium on Food, Nutrition and Cancer, 2008-04-17, 2008-04-18, İzmir, Türkiye, 2008. 50
1. Coşkuner, Y.; Karababa, E.; Aksay, S., The pharmaceutical potential of Opuntia spp. (prickly pear). International Pharmaceutical Technology Symposium , 1998-09-07, 1998-09-09, Ankara, Türkiye, 1998. 50
1. Akyıldız, A.; Aksay, S.; Benli, H.; Kıroğlu, F.; Fenercioğlu, H., Kayısıların kabin tipi kurutucuda ve güneşli kurutucuda kuruma davranışı ve kalite parametrelerinin incelenmesi. GAP 3. Tarım Kongresi, 2003-10-02, 2003-10-03, Şanlıurfa, Türkiye, 2003. 40
7. Arslan, R.; Aksay, S., Spirulina'dan Klorofil ve Fikosiyanin Pigmentlerinin Farklı Çözgenlerle Ekstraksiyonu. Gıda, Metabolizma & Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, 2016-11-28, 2016-11-28, İstanbul, Türkiye, 2016. 25
http://dokam.itu.edu.tr/kongre/
6. Aksay, S.; Tokbaş, H.; Ekiz, H., Murt (myrtus communis L.) meyvesinin farklı sıcaklıklardaki sulu ekstraktlarının toplam fenolik madde ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 2015-04-28, 2015-04-30, NEVŞEHİR, Türkiye, 2015. 25
5. Özer, E.; Dursun, A.; Aksay, S., Geleneksel Türk Şekerlemeleri. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2014-04-17, 2014-04-19, Adana, Türkiye, 2014. 25
4. Aksay, S.; Tokbaş, H., Pekmez kesmesi üretimi ve bileşim özellikleri. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 2014-04-17, 2014-04-19, Adana, Türkiye, 2014. 25
3. Aksay, S.; Türker, N.; Gizir, A., Ultrasonik banyoda antosiyanin özütlemesinde çözgen, sıcaklık ve sonikasyon süresinin etkisi. Gıda Mühendisliği 6. Kongresi, 2009-11-06, 2009-11-08, Antalya, Türkiye, 2009. 25
2. Aksay, S.; Bobuş, G., E.coli (O157:H7) Aşılanmış Nar Sularında UV Işınlama ve Isıl Pastörizasyon İşlemlerinin E. Coli sayısı, Antosiyanin ve Antioksidan Kapasiteye Etkileri. Gıda Mühendisliği 6. Kongresi, 2009-11-06, 2009-11-08, Antalya, Türkiye, 2009. 25
1. Aksay, S., Gıdalardan Biyoaktif peptid üretimi ve özellikleri. Gıda Mühendisliği 6. Kongresi, 2007-11-08, 2007-11-10, Ankara, Türkiye, 2007. 25
7. Ekmeklik Unlara Prejelatinize Buğday Unu İlavesinin Hamur ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisinin İncelenmesi, BAP, Proje No: 2018-1-TP2-2884, 10995 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100
6. Murt (Myrtus communis L.) Meyvesinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2604, 11000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100
5. Gıda ve Katkı Olarak Kullanılan Mikroalglerin (Spirulina platensis ve Dunaliella salina) Protein ve Pigmentlerinin Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2246, 11000 TL, Yürütücü, 2018,Tamamlandı. 100
4. Nar kabuklarından fenolik madde ekstraksiyonunda Tepki Yüzey Yöntemi (Response Surface Methodology, RSM) ile en uygun Etonol/Metanol/su oranının belirlenmesi., BAP, Proje No: 2015-TP2-1247, 7000 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
3. Türkiye'de üretilen farklı fındık çeşitlerinin fındık zarı ve fındık küspesinin bileşimi, fenolik madde dağılımı ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP2-1245, 6989 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
2. Türkiye’de Piyasaya Sunulan Bebek Mamalarının Genel Bileşimlerinin Analizi ve GDO Varlığı Yönünden Araştırılması, BAP, Proje No: BAP-FBE GMB (EA) 2012-2 YL, 9995 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100
1. Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin (ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP2-1246, 7000 EUR, Yürütücü, 2016,Tamamlandı. 100
4. Silifke'de Isıtmasız Cam Serada Yetiştirilen Aşılı Domateslerde Solucan Gübresi+Leonardit ve Mikoriza Gübre kullanımının Verim ve Kaliteye Etkisinin Araştırılması, BAP, Proje No: 2017-1-AP4-2248, 25000 TL, Araştırmacı, 2019,Tamamlandı. 50
3. MUTFAKTA BİLİM VE SAĞLIK, TÜBİTAK, Proje No: 4004, 90000 TL, Araştırmacı, 2013,Tamamlandı. 50
2. MUTFAKTA BİLİM VE SAĞLIK , TÜBİTAK, Proje No: 4004, 94326 TL, Araştırmacı, 2012,Tamamlandı. 50
1. Kara Havuç Antosiyaninlerinin Molekül-İçi ve Moleküller- Arası Kopigmentasyon ile Renk Kararlılıklarının Arttırılması, TÜBİTAK, Proje No: 105 0 388 , 40013 TL, Araştırmacı, 2007,Tamamlandı. 50
8. Rıdvan ARSLAN, Gıda ve gıda katkısı olarak kullanılan Spirulina platensis mikroalginden elde edilen protein ve pigentlerinin biyoaktif özellikleri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200
7. Gülşah ÖZERDEM, Ekmeklik unlara prejelatinize buğday unu ilavesinin hamur ve ekmeklik kalitesi üzerine etkisinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200
6. Duygu GÜRASLAN CERAN, Türkiye'de retilen farklı fındık çeşitlerinin fındık zarı ve fındık küspesinin ileşimi, fenolik madde miktarı ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200
5. Fırat ÇINAR, Murt (Myrtus Communis L.) Meyvesinden Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Karakterizasyonu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
4. Erdem ARTUVAN ARTUVAN, Türkiye’de Piyasaya Sunulan Bebek Mamalarının Genel Bileşimlerinin Analizi ve GDO Varlığı Yönünden Araştırılması, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
3. Evren Çağlar EROĞLU, Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin (ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
2. Kamuran ÖZTOP, Fındık proteini konsantresinin fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
1. Günseli BOBUŞ, Mercimek proteini konsantresi ve hidrolizatının bazı fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200
1. INTERNATİONAL JOURNAL OF PURE AND APPLİED SCİENCES , [ 2017 : 1 ] . 0
2. TURKİSH JOURNAL OF AGRİCULTURE - FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY , [ 2017 : 1 ] . 1
3. ÇUKUROVA JOURNAL OF AGRİCULTURAL AND FOOD SCİENCES , [ 2017 : 1 ] . 0
1. The Food Research and Development Centre (FRDC) in Saint-Hyacinthe, Quebec, Canada , 2006-02-01 - 2007-02-01, Saint-Hyacinthe, Kanada.
2. The Pacific Agri-Food Research Centre, Summerland, British Columbia, Canada , 2004-09-18 - 2005-12-25, Summerland, Kanada.
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | GMÜ204 | Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuv | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Bahar | GMÜ304 | Gıda Ambalajlama | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ202 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GM444 | Gıda Ambalajlama İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-5 |
Bahar | GMÜ364 | Food Preservatıon and Storage | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 3-0-3 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Bahar | SEM DR | Seminer ( Dr ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Güz | GMÜ403 | Gıda Mühendisliği Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ407 | Mezuniyet Tezi I | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ309 | Gıda Atıklarının Değerlendiril | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ201 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Güz | GID 542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 3-0-3 |
Güz | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Güz | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ204 | Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuv | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Bahar | GMÜ364 | Food Preservatıon and Storage | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-5 |
Bahar | GMÜ202 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ304 | Gıda Ambalajlama | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GM444 | Gıda Ambalajlama İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Bahar | GID 542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 3-0-3 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Bahar | ORT 204 | Ürünlerin Muhafazası ve Pazara | Silifke Meslek Yüksekokulu | Organik Tarım | 2-0-2 |
Bahar | ORT 224 | Ürünlerin Muhafazası ve Pazara | Silifke Meslek Yüksekokulu | Organik Tarım | 2-0-2 |
Güz | GMÜ301 | Gıda Analizleri Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GMÜ201 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ309 | Gıda Atıklarının Değerlendiril | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ407 | Mezuniyet Tezi I | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Güz | GMÜ403 | Gıda Mühendisliği Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-2 |
Güz | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Güz | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Güz | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Güz | GID 542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ304 | Gıda Ambalajlama | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ364 | Food Preservatıon and Storage | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-4 |
Bahar | GMÜ202 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | GM444 | Gıda Ambalajlama İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ204 | Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuv | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Bahar | GID 542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 3-0-3 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Bahar | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | ORT 204 | Ürünlerin Muhafazası ve Pazara | Silifke Meslek Yüksekokulu | Organik Tarım | 2-0-2 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GMÜ309 | Gıda Atıklarının Değerlendiril | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ201 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ403 | Gıda Mühendisliği Laboratuvarı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GM323 | Gıda Mikrobiyolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-4-3 |
Güz | GMÜ407 | Mezuniyet Tezi I | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Güz | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Güz | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Güz | GID 542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 3-0-3 |
Güz | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ408 | Mezuniyet Tezi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-2-1 |
Bahar | GMÜ364 | Food Preservatıon and Storage | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ304 | Gıda Ambalajlama | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GM444 | Gıda Ambalajlama İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ402 | Gıda Proses Tasarımı | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-4-4 |
Bahar | GMÜ202 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ204 | Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuv | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Bahar | GMÜ418 | Gıda Teknolojisi IV | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Bahar | GID 802 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Bahar | GM 222 | Gıda Mikrobiyolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 3-2-4 |
Bahar | SEM YL | Seminer ( Yl ) | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | TEZ | Tez | Fen Bilimleri Enstitüsü | Fen Bilimleri Enstitüsü | 0-0-0 |
Bahar | GID 801 | Uzmanlık Alan Dersi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği Anabilim ... | 4-0-0 |
Bahar | ORT 204 | Ürünlerin Muhafazası ve Pazara | Silifke Meslek Yüksekokulu | Organik Tarım | 2-0-2 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GMÜ201 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM323 | Gıda Mikrobiyolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-4-3 |
Güz | GMÜ309 | Gıda Atıklarının Değerlendiril | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ304 | Gıda Ambalajlama | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GMÜ204 | Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuv | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Bahar | GM444 | Gıda Ambalajlama İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ202 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GM-222 | Gıda Mikrobiyolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-2-4 |
Güz | GMÜ309 | Gıda Atıklarının Değerlendiril | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GM323 | Gıda Mikrobiyolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-4-3 |
Güz | GMÜ201 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | ÜYG101 | Üniversite Yaşamına Giriş | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 1-0-1 |
Güz | GID-542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ204 | Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuv | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Bahar | GM444 | Gıda Ambalajlama İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GMÜ202 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GMÜ304 | Gıda Ambalajlama | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Bahar | GID-542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GMÜ201 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM323 | Gıda Mikrobiyolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-4-3 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GID-542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GMÜ204 | Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuv | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Bahar | GMÜ202 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 4-0-4 |
Bahar | GM444 | Gıda Ambalajlama İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GM-222 | Gıda Mikrobiyolojisi | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-2-4 |
Güz | GMÜ201 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM323 | Gıda Mikrobiyolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-4-3 |
Güz | GMÜ203 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuva | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 0-4-1 |
Güz | GID-542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GID-549 | Gıdalarda Proteinlerin Fonksiy | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GM222 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-2-4 |
Bahar | GM444 | Gıda Ambalajlama İlkeleri | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-0-2 |
Bahar | GID-542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Güz | GM323 | Gıda Mikrobiyolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-4-3 |
Güz | BIY215 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-2-4 |
Güz | GID-542 | Gıdaların Duyusal Değerlendiri | Fen Bilimleri Enstitüsü | Gıda Mühendisliği | 3-0-3 |
Dönem | D.Kodu | Ders | Fakülte/Yüksekokul/Enstitü | Bölüm/Program | T-U-K |
Bahar | GM222 | Gıda Mikrobiyolojisi | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-2-4 |
Güz | BIY215 | Genel Mikrobiyoloji | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 3-2-4 |
Güz | GM323 | Gıda Mikrobiyolojisi II | Mühendislik Fakültesi | Gıda Mühendisliği | 2-4-3 |