Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

  Araştırma Görevlisi Ozan Güler
Özgeçmiş
:
Birim
:
Turizm Fakültesi / Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı
İş Adres
:
Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Turizm Fakültesi 33160 Yenişehir/mersin
Telefon
:
+90--
Dahili
:
3980
Faks
:
+90--
Diğer e-mail
:
Oluşturma
:
2015-09-03 06:59:45
Düzenleme
:
2017-10-18 13:54:56
TOTAL ARTICLES IN
PUBLICATIONS LIST
0
ARTICLES WITH
CITATION DATA
0
SUM OF THE
TIMES CITED
0
AVERAGE CITATIONS
PER ARTICLE
0

Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSE RESEPSİYON VE MUHASEBE ANKARA ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2002
LİSANS KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ 2008
YÜKSEK LİSANS TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2012
DOKTORA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ A.B.D. MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018
Yüksek Lisans Tezi

1. YENİ BİR FİNANSAL ARAÇ OLARAK YEŞİL KREDİLERE OTELCİLİK VE BANKACILIK SEKTÖRLERİNİN BAKIŞ AÇILARI: ANTALYA’DAKİ DÖRT VE BEŞ YILDIZLI OTELLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Danışman: Dr. Doç. Dr. Ekrem TUFAN, Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, MERSİN, Türkiye, 2012.

Theses_001.pdf

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ERASMUS KOORDİNATÖR YARDIMCISI MERSİN ÜNİVERSİTESİ - TURİZM FAKÜLTESİ 2012-03-01 - 2015-09-01
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI TURİZM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-12-14 - 2018-10-21
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ TURİZM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-12-14 - 2018-10-21
Uluslararası - SCI/SCI-Expanded kategorisine giren 800
2018
1. Akdağ, G.; Güler, O.; Dalgıç, A.; Benli, S.; çakıcı, C. DO TOURISTS’ GASTRONOMIC EXPERIENCES DIFFER WITHIN THE SAME GEOGRAPHICAL REGION? A COMPARATIVE STUDY OF TWO MEDITERRANEAN DESTINATIONS: TURKEY AND SPAIN . BRITISH FOOD JOURNAL, 2018, 119, 1-20. 800 + 0
http://www.emeraldinsight.com/loi/bfj

Publications_011.pdf

Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 1070
2016
6. Güler, O.; Benli, S.; Akdağ, G.; çakıcı, A. What Is Your Favorite Local Food Menu Application of Conjoint Analysis on the Eastern Mediterranean Cuisine of Turkey. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 38-52. 190 + 0
http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2016.41

Publications_010.pdf

5. Güler, O.; Akdağ, G.; Dalgıç, A.; Benli, S.; çakıcı, A. PERCEPTIONS OF LOCALS TOWARDS NON-MEGA SPORTING EVENTS: A STUDY OF XVII MEDITERRANEAN GAMES IN MERSIN-TURKEY. REVİSTA DE TURİSM-STUDİİ Sİ CERCETARİ İN TURİSM, (JOURNAL OF TOURİSM – STUDİES AND RESEARCH İN TOURİSM), 2016, 21, 9-21. 180 + 0
http://revistadeturism.ro/rdt/issue/view/33

Publications_008.pdf

4. Dalgıç, A.; Güler, O.; Birdir, K. Tripadvisor.com'da Yer Alan Restoran Şikâyetlerinin Analizi: Mersin ve Hatay'da Yöresel Yiyecek Sunan Restoranlara Yönelik Bir Araştırma . JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONOMY STUDİES, 2016, 4, 153-173. 200 + 0
http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2016.28

Publications_009.pdf

2015
3. Birdir, K.; Dalgıç, A.; Güler, O. Hüzün Turizmi: Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını Ziyaret Eden Yabancı Turistlerin Deneyimleri. JOURNAL OF TOURİSM AND GASTRONMY STUDİES , 2015, 2015, 12-23. 200 + 0
http://jotags.org/

Publications_005.pdf

2. Akdağ, G.; Güler, O.; Duran, A.; Dalgıç, A.; Benli, S.; Dönmez, B. SPOR ORGANİZASYONLARINDA ALGILANAN HİZMET KALİTESİ VE MEMNUNİYET: 17. AKDENİZ OYUNLARINA KATILAN SPORCULAR ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2015, 12, 1-25. 150 + 0
ISSN: 1304-8392

Publications_002.pdf

2014
1. Akgündüz, Y.; Akdağ, G.; Güler, O.; Sünnetçioğlu, S. İŞTEN AYRILMA NİYETİ VE AŞIRI ROL YÜKÜNÜN OTEL ÇALIŞANLARININ SOSYAL AYLAKLIK DAVRANIŞLARINA ETKİSİ. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2014, 16, 515-536. 150 + 0
ISSN: 1302-3284

Publications_003.pdf

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 550
2015
3. Güler, O.; Tufan, E. Yeşil Bankacılık ve Yeşil Krediler: Antalya’daki 4-5 Yıldızlı Otel İşletmelerinin Bakış Açıları Üzerine Bir Araştırma. ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2015, 26, 80-96. 200 + 0
10.17123/atad.vol26iss196140

Publications_001.pdf

2. Güler, O.; Akdağ, G.; çakıcı, A.; Benli, S. Turizmi Değiştiren 100 Yenilik. ANATOLİA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2015, 26, 290-317. 190 + 0
http://http://www.anatoliajournal.com/atad/?sayfa=anasayfa&lang=tr

Publications_007.pdf

2014
1. Hamarat, B.; Güler, O.; Duran, E.; Gümüş, M.; Tufan, E. Çevresel Tehdit, Çevresel Bilinç Ve Çevresel Tutum, Çevre Odaklı Davranışı Etkiler Mi? Çanakkale Sivil Toplum Kuruluşları Örneği. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ, 2014, 7, 26-56. 160 + 0
Publications_004.pdf

Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 666
1. çakıcı, C.; Güler, O. Service Failures and Recovery in Tourism and Hospitality: A Practical Manual, ISBN: 978-1-78639-067-7, CABI , Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 24 Sayfa, İngilizce, Oxford, İngiltere / Birleşik Krallık, 2017. 250
http://www.cabi.org/bookshop/book/9781786390677
2. çakıcı, A.; Güler, O. Tourism and Career, ISBN: 978-3-319-01383-1, SPRINGER, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 5000, 3 Sayfa, İngilizce, Springer International Publishing Switzerland, İsviçre, 2015. 250
http://link.springer.com/referencework/10.1007/978-3-319-01669-6/page/2
3. Dalgıç, A.; Güler, O.; Birdir, K. The Routledge Handbook of Hospitality Marketing, ISBN: 978-1-13-821466-8, Routledge, Taylor and Francis Group, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 11 Sayfa, İngilizce, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2017. 167
https://books.google.com.tr/books?id=o0c4DwAAQBAJ&pg=PT64&lr=&source=gbs_toc_r&cad=3#v=onepage&q&f=false
1. Güler, O.; Doğrul, . International Services Marketing: New Trends and Updated Terminology, ISBN: 978-605-9440-70-7, DETAY YAYINCLIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 468 Sayfa, İngilizce, ANKARA, Türkiye, 2017. 125
http://www.detayyayin.com.tr/
2. Güler, O. Turizm ve Çevre, ISBN: 0, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: 50, 21 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2016. 250
3. Güler, O.; Tufan, E. Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler, ISBN: 978-605-5216-00-0, DETAY YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 27 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2013. 125
4. çakıcı, A.; Güler, O. TOURISM The Business of Hospitality and Travel, ISBN: 978-605-320-296-7, Pearson-Nobel, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 32 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2016. 125
5. Güler, O. Turizm Endüstrisine Genel Bakış, ISBN: 0, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Baskı Sayısı: 2, Baskı Adet Sayısı: 50, 22 Sayfa, Türkçe, MERSİN, Türkiye, 2016. 250
6. çakıcı, A.; Güler, O. Turizm Pazarlamasında Güncel Yaklaşımlar, ISBN: 978-605-333-385-2, BETA YAYINCILIK, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 40 Sayfa, Türkçe, ANKARA, Türkiye, 2015. 125
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 2340

13. GÜLER, O.; HARÇIN, S.; TOR KADIOĞLU, C., Yiyecek-İçecek İşletmeleri Yöneticileri Gözünden Gaziantep’in “Dünya Gastronomi Şehri Ünvanının Değerlendirilmesi. 1st International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, 2017. 200
http://www.futourismcongress.com/

12. GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; TOR KADIOĞLU, C., Gayri Ahlaki Müşteri Davranışı ve Başa Çıkma Taktikleri: Restoran ve Otel Çalışanları Üzerine Bir Araştırma. 1st International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, 2017. 200
http://www.futourismcongress.com/

11. BENLİ, S.; GÜLER, O.; DALGIÇ, A.; AKDAĞ, G., Bilimsel Etkinlik Katılımcılarının Algıladıkları Performans, Memnuniyet ve Davranışsal Eğilimleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi. 4th International Congress of Tourism & Management Researches , 2017-05-12, 2017-05-14, GİRNE, KKTC, 2017. 170
http://intctmr.org/

10. GÜLER, O.; AKDAĞ, G.; BENLİ, S.; DALGIÇ, A., Bilimsel Etkinlik Katılımcılarının Motivasyon Kriterleri Ve Demografik Özelliklerine Göre Kümelenmesi. Bilimsel Etkinlik Katılımcılarının Motivasyon Kriterleri Ve Demografik Özelliklerine Göre Kümelenmesi, 2017-04-14, 2017-04-15, Gaziantep, Türkiye, 2017. 190
http://doguakdenizturizmsempozyumu.com/main.aspx?id=1

9. BENLİ, S.; AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; ÇAKICI, A., Reflection of Sustainable Gastronomy on Menus: A Research on the Menus of Fine Dining Restaurants. 3rd International Cesme-Chios History, Culture and Tourism Symposium, 2016-11-03, 2016-11-05, İZMİR, Türkiye, 2016. 150
http://ics.ege.edu.tr/

8. ÇALIŞKAN, C.; YEŞİLYURT, H.; GÜLER, O.; KODAL, S., Consumers’ Positive And Negative Reviews Towards Local Food Experiences: The Case Of Restaurants In Gaziantep City On Tripadvisor.Com. 2nd International Tourism and Hospitality Management Conference, 2016-10-12, 2016-10-16, Saraybosna, Bosna Hersek, 2016. 150
https://www.ithmc.com/content/conference-proceedings

7. GÜLER, O.; SANCHEZ CANİZARES, S.; ÇAKICI, A., “Unesco Creative Cities Of Gastronomy: A Glimpse On Unesco Creative Gastronomy Cities Of Turkey And Spain”. 2nd International Tourism and Hospitality Management Conference, 2016-10-12, 2016-10-16, Saraybosna, Bosna Hersek, 2016. 200
https://www.ithmc.com/content/conference-proceedings

6. GÜLER, O.; BİRDİR, K.; DALGIÇ, A., Visitors’ Complaints towards Milano 2015 Expo Event. International Congress of Tourism and Management Researches , 2016-05-20, 2016-05-22, ANTALYA, Türkiye, 2016. 200
http://intctmr.org/INTCTMR/index.html

5. DALGIÇ, A.; BİRDİR, K.; GÜLER, O., İşgören Avukatlığının Çalışanların Rol Çatışmaları ve Rol Belirsizliği Üzerindeki Etkisi: Otel Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma. International Congress of Tourism and Management Researches , 2016-05-20, 2016-05-22, ANTALYA, Türkiye, 2016. 200
http://intctmr.org/INTCTMR/index.html

4. AKDAĞ, G.; AKGÜNDÜZ, Y.; GÜLER, O.; BENLİ, S., Bir Seyahat Motivasyon Aracı Olarak Gastronomi: Hatay'ı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Seyahat Motivasyonları, Yiyecek-İçecek Deneyimleri ve Seyahat Memnuniyetleri Üzerine Bir Araştırma". 1. Eurisia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators (EITOC-2015), 2015-05-28, 2015-05-30, KONYA, Türkiye, 2015. 150
Scientific_Meetings_008.pdf

3. AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; DEMİRTAŞ, O.; DALGIÇ, A.; YEŞİLYURT, C., Turizm ve Çevre İlişkisi: Türkiye’deki Yeşil Otellerin Gözünden Yeşil Otelcilik Uygulamalarının Getirileri”. Türkiye Coğrafyacılar Derneği Uluslararası Kongresi, 2014-06-04, 2014-06-06, MUĞLA, Türkiye, 2014. 160
Scientific_Meetings_007.pdf

2. GÜLER, O.; HAMARAT, B.; DURAN, E.; TUFAN, E.; GÜMÜŞ, M., "Investigating The Effects of Environmental Threat Perception And Environmental Knowledge on Environmental Behaviour. Do I Learn When I Am Threatened? Case of NGOs".. 2nd Advances in Hospitality and Tourism Marketing & Management Conference, 2012-05-31, 2012-06-03, CORFU, Yunanistan, 2012. 180
Scientific_Meetings_006.pdf

1. GÜLER, O.; HAMARAT, B.; TUFAN, E.; YILMAZ, Ç., An Investigation of Resident Perceptions On Tourism in Çanakkale: Excuse me, Am I Disturbing You?. Advances in Hospitality and Tourism Marketing and Management, 2011-06-19, 2011-06-24, İSTANBUL, Türkiye, 2011. 190
Scientific_Meetings_005.pdf

Uluslararası - Özet - Sözlü 100

1. DÖNMEZ, B.; GÜLER, O., What Are the Expectations of Loyal British Tourists from the Tourism Development of Didim?. 1st International Congress of Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), 2017-09-28, 2017-09-30, MERSİN, Türkiye, 2017. 100
http://www.futourismcongress.com/

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 420

5. GÜLER, O.; BENLİ, S.; ÇAKICI, A., Hizmet Başarısızlıkları ve Hizmet Telafileri: Alakart Restoranlarda Yaşanan Deneyimler Üzerine Bir Araştırma. 17. Ulusal Turizm Kongresi, 2016-10-20, 2016-10-23, MUĞLA, Türkiye, 2016. 100
http://utk17.mu.edu.tr/

4. ŞAHİN, A.; ÇAKICI, A.; GÜLER, O., Tüketicilerin Masa Servisi Yapan Restoranlarda Önem Verdiği Hususların Şikâyet Davranışı Eğilimlerine Etkisi. 15. Ulusal Turizm Kongresi, 2014-11-13, 2014-11-16, ANKARA, Türkiye, 2015. 100
Scientific_Meetings_004.pdf

3. GÜZEL, T.; AKDAĞ, G.; GÜLER, O.; ŞENER, S., Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Turizmde Kariyer Algılamaları: Çanakkale, Mersin ve Kıbrıs’ta Bir Araştırma. 3.Doğu Akdeniz Sempozyumu, 2014-04-18, 2014-04-18, MERSİN, Türkiye, 2014. 75
Scientific_Meetings_003.pdf

2. ÇAKICI, A.; GÜLER, O., Büyük Spor Organizasyonlarına Ev Sahipliği Yapmaya Değer Mi? Ekonomik Beklentiler ve Turizm Açısından Bir Değerlendirme. 3.Doğu Akdeniz Sempozyumu, 2014-04-18, 2014-04-18, MERSİN, Türkiye, 2014. 100
Scientific_Meetings_002.pdf

1. DURAN, A.; AKIN, M.; AKDAĞ, G.; DÖNMEZ, B.; GÜLER, O., Mersin 2013 XVII. Akdeniz Oyunları Oyunlar Köyü Konaklama Operasyon Süreci. 14. Ulusal Turizm Kongresi, 2013-12-05, 2013-12-08, KAYSERİ, Türkiye, 2013. 45
Scientific_Meetings_001.pdf

Ulusal - Araştırmacı 100

3. Çevresel Bilinç ve Çevresel Duyarlılık Çevre Odaklı Davranışı Etkiler mi? Çanakkale Sivil Toplum Kuruluşları Örneği , BAP, Proje No: 0, 2800 TL, Araştırmacı, 2012,Tamamlandı. 50

2. Çanakkale Kenti Resmi Turizm Portalı Hazırlama Projesi, ÇANAKKALE VALİLİĞİ, Proje No: 0, 0 TL, Araştırmacı, 2011,Tamamlandı. 0

1. Çanakkale Merkezde Yaşayan Kentlilerin Turizm Algılamaları Ve Turist Davranışlarından Duydukları Rahatsızlıklar Üzerine Bir Araştırma , BAP, Proje No: 0, 7000 TL, Araştırmacı, 2011,Tamamlandı. 50

Uluslararası 250
1. JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES (JOTAGS) , EDITORIAL BOARD MEMBER, ISSN : 2147-8775, E-ISSN : 2147-8775, 2016-01-01 - 2016-07-27. 250
Uluslararası 0
1. Silver Research Award Nişantaşı Üniversitesi, 2016-05-21, ANTALYA, Türkiye. 0