Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

  Prof. Dr. Nüzhet Ikbal Türker
Özgeçmiş
:
Birim
:
Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
DOĞUM TARİHİ
:
13 Ekim 1964
Ev Adresi
:
Akdeniz Mah. Fatih Cad. Modern 33 Konutları Sitesi No: 2 Iç Kapı No: 11 Mezitli / Mersin
İş Adres
:
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/mersin
GSM
:
+90-533-3533742
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
7196
Faks
:
+90-324-3610032
Oluşturma
:
2015-11-09 10:36:44
Düzenleme
:
2017-10-13 15:34:31
TOTAL ARTICLES IN
PUBLICATIONS LIST
0
ARTICLES WITH
CITATION DATA
0
SUM OF THE
TIMES CITED
0
AVERAGE CITATIONS
PER ARTICLE
0

Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1987
YÜKSEK LİSANS GIDA MÜHENDİSLİĞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1989
DOKTORA GIDA MÜHENDİSLİĞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1995
DOÇENTLİK GIDA TEKNOLOJİSİ ÜNİVERSİTELERARASI KURUL 2000
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015-12-16 - 2018-10-22
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-05-07 - 2018-05-07
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-05-07 - 2018-05-07
Uluslararası - SCI/SCI-Expanded kategorisine giren 7650
2008
10. Gizir, A.; Turker, N.; Artuvan, E. Pressurized acidified water extraction of black carrot [Daucus carota ssp sativus var. atrorubens Alef.] anthocyanins. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2008, 226, 363-370. 1000 + 60
https://dx.doi.org/10.1007/s00217-006-0546-z


Alıntılanma Sayısı: 12
2007
9. Turker, N.; Aksay, S.; ıstanbullu, O.; Artuvan, E. A study on the relation between anthocyanin content and product quality: Shalgam as a model beverage. JOURNAL OF FOOD QUALITY, 2007, 30, 953-969. 950 + 15

Alıntılanma Sayısı: 3
2006
8. Turker, N.; Erdogdu, F. Effects of pH and temperature of extraction medium on effective diffusion coefficient of anthocynanin pigments of black carrot (Daucus carota var. L.). JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2006, 76, 579-583. 1000 + 135
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.06.005


Alıntılanma Sayısı: 27
2005
7. Duru, B.; Turker, N. Changes in physical properties and chemical composition of cactus pear (Opuntia ficus-indica) durign maturation. JOURNAL OF THE PROFESSIONAL ASSOCIATION FOR CACTUS DEVELOPMENT, 2005, 7, 22-33. 1000 + 50

Alıntılanma Sayısı: 10
2004
6. Turker, N.; Aksay, S.; Ekiz, H. Effect of storage temperature on the stability of anthocyanins of a fermented black carrot (Daucus carota var. L.) beverage: Shalgam. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2004, 52, 3807-3813. 1000 + 180
https://dx.doi.org/10.1021/jf049863s


Alıntılanma Sayısı: 36
2001
5. Turker, N.; Coskuner, Y.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. The effects of fermentation on the thermostability of the yellow-orange pigments extracted from cactus pear (Opuntia ficus-indica). EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2001, 212, 213-216. 900 + 70
https://dx.doi.org/10.1007/s002170000247


Alıntılanma Sayısı: 14
2000
4. Coskuner, Y.; Turker, N.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. Effect of pH and temperature on the thermostability of prickly pear (Opuntia ficus-indica) yellow-orange pigments. NAHRUNG-FOOD, 2000, 44, 261-263. 800 + 50
https://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20000701)44:4<261::AID-FOOD261>3.0.CO;2-Y


Alıntılanma Sayısı: 10
1998
3. Turker, N.; Hamamci, H. Storage behaviour of immobilized dried micro-organisms. FOOD MICROBIOLOGY, 1998, 15, 3-11. 1000 + 25
https://dx.doi.org/10.1006/fmic.1997.0140


Alıntılanma Sayısı: 5
1997
2. Ertugay, N.; Hamamci, H.; Bayindirli, A. Fed-batch cultivation of bakers' yeast: Effect of nutrient depletion and heat stress on cell composition. FOLIA MICROBIOLOGICA, 1997, 42, 214-218. 0 + 45
https://dx.doi.org/10.1007/BF02818981


Alıntılanma Sayısı: 9
1. Ertugay, N.; Hamamci, H. Continuous cultivation of bakers' yeast: Change in cell composition at different dilution rates and effect of heat stress on trehalose level. FOLIA MICROBIOLOGICA, 1997, 42, 463-467. 0 + 45
https://dx.doi.org/10.1007/BF02826554


Alıntılanma Sayısı: 9
Ulusal - Yürütücü 700

7. Kara havuç antosiyaninlerinin ısıl bozunma mekanizması:Seri birinci mertebe kinetik, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2234, 8788 EUR, Yürütücü, 2018, Devam ediyor... 100

6. Kara Havuç Antosiyaninlerinin Sarımsakta Bulunan Fenolik Bileşikler ile Etkileşimi, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2238, 7487 EUR, Yürütücü, 2018, Devam ediyor... 100

5. Antosiyanin esaslı gıda boyalarının kararlılıklarının kopigmentasyon ile iyileştirilmesi, BAP, Proje No: BAP-FBE GMB (BB) 2014-2 YL, 9987 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 100

4. Kara havuç (Daucus carota var. L) antosiyaninlerinin molekül-içi ve moleküller-arası kopigmentasyon ile renk kararlılıklarının arttırılması, TÜBİTAK, Proje No: 105 O 388, 48000 TL, Yürütücü, 2007,Tamamlandı. 100

3. Kara havuçta (Daucus carota var. L) bulunan antosiyaninlerin nitel ve nicel özelliklerinin belirlenmesi ve doğal gıda boyası üretimine yönelik yeni bir sürecin laboratuar ölçekte geliştirilmesi, TÜBİTAK, Proje No: TOGTAG -3198, 25000 TL, Yürütücü, 2005,Tamamlandı. 100

2. Doğal gıda boyalarının fermentasyonla kısmen saflaştırılması, yeni bir süreç geliştirme ve optimizasyon, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM(NT) 2002, 52656 TL, Yürütücü, 2004,Tamamlandı. 100

1. Dikenli incir (Opuntia ficus-indica) meyvesinden doğal gıda boyası elde edilmesi ve proses optimizasyonu, TÜBİTAK, Proje No: TARP-2567, 3000 TL, Yürütücü, 2001,Tamamlandı. 100

Ulusal - Araştırmacı 100

2. Dikenli incir meyvesinden elde edilen pigmentlerin gıda üretiminde kullanım alanlarının belirlenmesi, BAP, Proje No: BAP-MÜH F GM(EK) 2000-1, 2000 TL, Araştırmacı, 2002,Tamamlandı. 50

1. Ekmek mayası kültürlerine değişik büyüme şartları ve hammaddelerin kompozisyon aktivite ve stabilite açısından etkilerinin incelenmesi, TÜBİTAK, Proje No: KTÇAG-114, 0 TL, Araştırmacı, 1995,Tamamlandı. 50

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 200

1. Betül Bay, Karahavuç antosiyaninlerinin kopigmentasyonla kararlılıklarının değişi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

Uluslararası Dergi [Yıl, Adet] 5
1. INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL , [ 2015 : 1 ] . 0
2. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , [ 2015 : 1 ] . 5
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Güz GMÜ407 Mezuniyet Tezi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Güz GMÜ307 Enzim Teknolojisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM437 Gıda Mühendisliğinde Matematik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ403 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-2
Güz SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GID 521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ358 Bıoprocess Engıneerıng Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ416 Gıda Teknolojisi III Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GMÜ428 Gıda Teknolojisi Sanayi Uygula Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GMÜ306 Gıda Mühendisliği Kinetiği Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GM342 Biyoteknoloji Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ356 Bıotechnology Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GMÜ307 Enzim Teknolojisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM437 Gıda Mühendisliğinde Matematik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM441 Biyoteknoloji II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-2-3
Güz GM435 Gıda Proses Uygulamaları Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-3-3
Güz GMÜ353 Food Machınery and Equıpment Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ405 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ451 Food Processıng Applıcatıons Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ403 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz GMÜ407 Mezuniyet Tezi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Güz SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GID 521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Güz GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ428 Gıda Teknolojisi Sanayi Uygula Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GM342 Biyoteknoloji Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ416 Gıda Teknolojisi III Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ306 Gıda Mühendisliği Kinetiği Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ358 Bıoprocess Engıneerıng Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ356 Bıotechnology Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GID 521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar SEM DR Seminer ( Dr ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GM437 Gıda Mühendisliğinde Matematik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ307 Enzim Teknolojisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM441 Biyoteknoloji II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-2-3
Güz GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ358 Bıoprocess Engıneerıng Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ416 Gıda Teknolojisi III Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GMÜ356 Bıotechnology Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ306 Gıda Mühendisliği Kinetiği Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GM342 Biyoteknoloji Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ307 Enzim Teknolojisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM441 Biyoteknoloji II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-2-3
Güz GM437 Gıda Mühendisliğinde Matematik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ354 Mathematıcal Applıcatıons In F Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ358 Bıoprocess Engıneerıng Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GMÜ306 Gıda Mühendisliği Kinetiği Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GM342 Biyoteknoloji Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM437 Gıda Mühendisliğinde Matematik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM441 Biyoteknoloji II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-2-3
Güz GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM336 Kinetik ve Reaktör Tas. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GM342 Biyoteknoloji Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-503 Gıda Mühendisliğinde Matematik Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM437 Gıda Mühendisliğinde Matematik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM441 Biyoteknoloji II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-2-3
Güz GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Yaz GM338 Kütle Transferi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM342 Biyoteknoloji Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GM336 Kinetik ve Reaktör Tas. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM441 Biyoteknoloji II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-2-3
Güz GID-521 Taşınım Olayları I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GDT 105 Gıdalarda Temel İşlemler Teknik Bilimler Meslek Yüksek... Gıda Teknolojisi ( İkmep ) 2-0-2
Güz GD103 Temel Hesaplama Teknikleri Teknik Bilimler Meslek Yüksek... Gıda Teknolojisi 2-0-2
Güz GD107 Gıda İşleme Teknikleri Teknik Bilimler Meslek Yüksek... Gıda Teknolojisi 2-0-2
Güz TBİ101 Teknolojinin Bilimsel İlkeleri Teknik Bilimler Meslek Yüksek... Gıda Teknolojisi 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM342 Biyoteknoloji Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GM336 Kinetik ve Reaktör Tas. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Bahar BİL106 Bilgisayar II Teknik Bilimler Meslek Yüksek... Gıda Teknolojisi 1-1-2
Bahar GD202 Sistem Analizi ve Tasarımı Teknik Bilimler Meslek Yüksek... Gıda Teknolojisi 4-0-4
Güz ÜYG101 Üniversite Yaşamına Giriş Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 1-0-1
Güz GM441 Biyoteknoloji II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-2-3
Güz TBİ101 Teknolojinin Bilimsel İlkeleri Teknik Bilimler Meslek Yüksek... Gıda Teknolojisi 2-0-2
Güz GD103 Temel Hesaplama Teknikleri Teknik Bilimler Meslek Yüksek... Gıda Teknolojisi 2-0-2