Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

  Prof. Dr. H Ibrahim Ekiz
Özgeçmiş
:
Birim
:
Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
İş Adres
:
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Mersin
Telefon
:
+90-324-3610001
Dahili
:
16161
Faks
:
+90-324-3610032
Diğer e-mail
:
Oluşturma
:
2015-05-21 11:19:00
Düzenleme
:
2017-06-19 10:45:59
TOTAL ARTICLES IN
PUBLICATIONS LIST
0
ARTICLES WITH
CITATION DATA
0
SUM OF THE
TIMES CITED
0
AVERAGE CITATIONS
PER ARTICLE
0
Researcher ID
Scopus ID
Puan

Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
HAZIRLIK SINIFI TEMEL BİLİMLER YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 1978
LİSANS KİMYA MÜHENDİSLİĞİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 1982
YÜKSEK LİSANS KİMYA MÜHENDİSLİĞİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ 1986
DOKTORA KİMYA MÜHENDİSLİĞİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ 1989
YARDIMCI DOÇENT KİMYA MÜHENDİSLİĞİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ 1991
DOÇENTLİK PROSES VE REAKTÖR TASARIMI ÜNİVERSİTELERARASI KURUL 1994
PROFESÖR GIDA MÜHENDİSLİĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2000
Doktora Tezi

1. Candida cylindracea Lipazı ile Trigliseridlerin Hidrolizine Arayüzey Özelliklerin Etkileri Danışman: Dr. Arif ÇAĞLAR, Fırat Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı, Elazığ, Türkiye, 1989.

Yüksek Lisans Tezi

1. Triasetinin Candida cylindracea Lipazı ile Hidrolizi ve n-Nonan ve Metil Alkolün Çözücü Etkileri Danışman: Dr. Arif ÇAĞLAR , Fırat Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı, Elazığ, Türkiye, 1986.

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ PROSES VE REAKTÖR TASARIMI ANABİLİM DALI FIRAT ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1982-12-09 - 1991-12-31
RESEARCH FELLOW BİOTECHNOLOYG DİVİSİON UNİVERSİTY OF MANCHESTER INSTİTUTE OF SCİENCE AND TECHNOLOGY (UMIST), CHEMİCAL ENGİNEERİNG DEPARTMENT 1990-03-04 - 1991-02-28
YARD. DOÇ. DR PROSES VE REAKTÖR TASARIMI ANABİLİM DALI FIRAT ÜNİVERSİTESİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1991-12-31 - 1994-11-14
DOÇ. DR. PROSES VE REAKTÖR TASARIMI ANABİLİM DALI FIRAT ÜNİVERSİTESİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1994-10-14 - 1995-09-25
DOÇ. DR. GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI MERSİN ÜNİVERSİTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1995-09-26 - 0200-02-28
VİSİTİNG RESEARCHER PLANT AND FOOD SCİENCE RESEARCH DİVİSİON (UNİVERSİTY- INDUSTRY RELATİONS ) VİENNA UNİVERSİTY OF TECHNOLOGY (TUWİEN), INSTİTUTE OF CHEMİCAL ENGİNEERİNG, PLANT AND FOOD SCİENCE 2013-07-02 - 2013-09-30
PROF. DR. GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI MERSİN ÜNİVERSİTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2000-02-28 - Devam ediyor
Görev Ünvanı Görev Kurum/Diğer Yıl
KOMİSYON ÜYESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ORTAK VERİ TABANI (YÖKSİS) KOMİSYONU 2012-02-21 - Devam ediyor
BÖLÜM BAŞKANI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-04-03 - 2018-04-03
ANABİLİM DALI BAŞKANI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-04-03 - 2018-04-03
FAKÜLTE KURULU ÜYESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-04-03 - 2018-04-03
ENSTİTÜ KURULU ÜYESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-04-03 - 2018-04-03
GIDA DANIŞMA KURULU ÜYESİ ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI- TARIM, ORMANCILIK VE VETERİNERLİK ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU(TOVAG) GIDA DANIŞMA KURULU ÜYESİ 2009-10-19 - 2013-10-19
DEKAN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANI 2009-04-22 - 2012-04-16
MÜDÜR GIDA ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRÜ 2008-12-15 - 2009-08-30
REKTÖR YARDIMCISI MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI 2002-11-25 - 2006-12-01
ENSTİTÜ MÜDÜRÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ 2002-05-06 - 2003-04-04
SATIN ALMA VE İHALE KOMİSYONU BAŞKANI MERSİN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SATIN ALMA VE İHALE KOMİSYONU BAŞKANI 2001-10-08 - 2002-11-22
EĞİTİM KOMİSYONU ÜYESİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU ÜYESİ 2001-04-24 - 2001-11-08
GENEL SEKRETER (VEKALETEN) MERSİN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERİ 2001-01-04 - 2001-02-12
BÖLÜM BAŞKANI GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM BAŞKANI 1997-01-08 - 2004-02-11
DEKAN YARDIMCISI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI 1996-11-19 - 2002-11-22
MÜDÜR YARDIMCISI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ MÜDÜR YARDIMCISI 1995-10-11 - 1996-07-01
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISI 1995-10-10 - 1996-12-07
Uluslararası - SCI/SCI-Expanded kategorisine giren 25350
2016
29. Gökşen, G.; Ekiz, H. Effect of Prunus mahaleb seed powder on dough rheology and bread quality. JOURNAL OF FOOD QUALİTY, 2016, 39, 436-444. 1000 + 0
28. Bobus alkaya, G.; Erdogdu , .; Halkman, A.; Ekiz , . Surface Decontamination of Whole-Shell Eggs Using Far-Infrared Radiation. FOOD AND BİOPRODUCTS PROCESSİNG, 2016, 98, 275-282. 650 + 0
2015
27. Eser , E.; Ekız , O.; çelık , H.; Sülek , S.; Dana , A.; Ekız , H. Rapid Detection of Foodborne Pathogens by Surface Plasmon Resonance Biosensors. . INTERNATİONAL JOURNAL OF BİOSCİENCE BİOCHEMİSTRY AND BİOİNFORMATİCS, 2015, 5, 329-335. 400 + 0
http://www.ijbbb.org/index.php?m=content&c=index&a=show&catid=61&id=771

Publications_001.pdf

2013
26. Erdogdu, S.; Ekiz, H. Far infrared and ultraviolet radiation as a combined method for surface pasteurization of black pepper seeds. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2013, 116, 310-314. 1000 + 15
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2012.12.026


Alıntılanma Sayısı: 3
2011
25. Erdogdu, S.; Ekiz, H. Effect of Ultraviolet and Far Infrared Radiation on Microbial Decontamination and Quality of Cumin Seeds. JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 2011, 76, 284-292. 1000 + 40
https://dx.doi.org/10.1111/j.1750-3841.2011.02192.x


Alıntılanma Sayısı: 8
2009
24. Koc, A.; Ozer, D.; Ekiz, H. The solvent effect of ethanol and n-hexane on the hydrolysis of triolein and tributyrin by Candida cylindracea lipase. NEW BIOTECHNOLOGY, 2009, 25, 166-166. 1000 + 0
https://dx.doi.org/10.1016/j.nbt.2009.06.528

2007
23. Erdogdu, S.; Palazoglu, T.; Gokmen, V.; Senyuva, H.; Ekiz, H. Reduction of acrylamide formation in French fries by microwave pre-cooking of potato strips. JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 2007, 87, 133-137. 500 + 135
https://dx.doi.org/10.1002/jsfa.2688


Alıntılanma Sayısı: 27
22. Erdogdu, S.; Erdogdu, F.; Ekiz, H. Influence of sodium tripolyphosphate (STP) treatment and cooking time on cook losses and textural properties of red meats. JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, 2007, 30, 685-700. 1000 + 85
https://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4530.2007.00139.x


Alıntılanma Sayısı: 17
2006
21. Unal, S.; Erdogdu, F.; Ekiz, H. Effect of temperature on phosphate diffusion in meats. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2006, 76, 119-127. 1000 + 110
https://dx.doi.org/10.1016/jfoodeng.2005.04.041


Alıntılanma Sayısı: 22
2004
20. Yalim, S.; Ozdemir, Y.; Ekiz, H. Naringin in Turkish orange juices and its reduction by naringinase. JOURNAL OF FOOD AND DRUG ANALYSIS, 2004, 12, 273-276. 1000 + 30

Alıntılanma Sayısı: 6
19. Unal, S.; Erdogdu, F.; Ekiz, H.; Ozdemir, Y. Experimental theory, fundamentals and mathematical evaluation of phosphate diffusion in meats. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2004, 65, 263-272. 750 + 65
https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2004.01.024


Alıntılanma Sayısı: 13
18. Turker, N.; Aksay, S.; Ekiz, H. Effect of storage temperature on the stability of anthocyanins of a fermented black carrot (Daucus carota var. L.) beverage: Shalgam. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, 2004, 52, 3807-3813. 1000 + 195
https://dx.doi.org/10.1021/jf049863s


Alıntılanma Sayısı: 39
17. Ozer, A.; Ozer, D.; Ekiz, H. The equilibrium and kinetic modelling of the biosorption of copper(II) ions on Cladophora crispata. ADSORPTION-JOURNAL OF THE INTERNATIONAL ADSORPTION SOCIETY, 2004, 10, 317-326. 1000 + 405

Alıntılanma Sayısı: 81
2003
16. Dursun, A.; Uslu, G.; Tepe, O.; Cuci, Y.; Ekiz, H. A comparative investigation on the bioaccumulation of heavy metal ions by growing Rhizopus arrhizus and Aspergillus niger. BIOCHEMICAL ENGINEERING JOURNAL, 2003, 15, 87-92. 500 + 275
https://dx.doi.org/10.1016/S1369-703X(02)00187-0


Alıntılanma Sayısı: 55
15. Uslu, G.; Dursun, A.; Ekiz, H.; Aksu, Z. The effect of Cd (II), Pb (II) and Cu (II) ions on the growth and bioaccumulation properties of Rhizopus arrhizus. PROCESS BIOCHEMISTRY, 2003, 39, 105-110. 750 + 195
https://dx.doi.org/10.1016/S0032-9252(03)00032-3


Alıntılanma Sayısı: 39
14. Turhan, M.; Oymael, B.; Ekiz, H. Water vapor adsorption of ready-to-cook wheat. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, 2003, 57, 269-276. 1000 + 55
https://dx.doi.org/10.1016/S0260-8774(02)00307-2


Alıntılanma Sayısı: 11
2002
13. Mazmanci, M.; Unyayar, A.; Ekiz, H. Decolorization of Methylene Blue by white rot fungus Coriolus versicolor. FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 2002, 11, 254-258. 1000 + 100

Alıntılanma Sayısı: 20
12. Uslu, G.; Ozer, A.; Ekiz, H. The effects of heavy metal ions on the growth of Rhizopus arrhizus. FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, 2002, 11, 259-262. 1000 + 5

Alıntılanma Sayısı: 1
2001
11. Turker, N.; Coskuner, Y.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. The effects of fermentation on the thermostability of the yellow-orange pigments extracted from cactus pear (Opuntia ficus-indica). EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2001, 212, 213-216. 700 + 105
https://dx.doi.org/10.1007/s002170000247


Alıntılanma Sayısı: 21
10. Akkan, A.; Ozdemir, Y.; Ekiz, H. Derivative spectrophotometric determination of 5-(hydroxymethyl)-2-furaldehyde (HMF) and furfural in Locust bean extract. NAHRUNG-FOOD, 2001, 45, 43-46. 1000 + 90
https://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20010101)45:1<43::AID-FOOD43>3.0.CO;2-3


Alıntılanma Sayısı: 18
2000
9. Coskuner, Y.; Turker, N.; Ekiz, H.; Aksay, S.; Karababa, E. Effect of pH and temperature on the thermostability of prickly pear (Opuntia ficus-indica) yellow-orange pigments. NAHRUNG-FOOD, 2000, 44, 261-263. 700 + 80
https://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20000701)44:4<261::AID-FOOD261>3.0.CO;2-Y


Alıntılanma Sayısı: 16
1999
8. Ozer, A.; Ozer, D.; Ekiz, H. Application of Freundlich and Langmuir models to multistage purification process to remove heavy metal ions by using Schizomeris leibleinii. PROCESS BIOCHEMISTRY, 1999, 34, 919-927. 1000 + 330
https://dx.doi.org/10.1016/S0032-9592(99)00011-4


Alıntılanma Sayısı: 66
1997
7. Ozer, A.; Ekiz, H.; Ozer, D.; Kutsal, T.; Caglar, A. A staged purification process to remove heavy metal ions from wastewater using Rhizopus arrhizus. PROCESS BIOCHEMISTRY, 1997, 32, 319-326. 800 + 230
https://dx.doi.org/10.1016/S0032-9592(96)00091-X


Alıntılanma Sayısı: 46
1996
6. Aksu, Z.; Ozer, D.; Ekiz, H.; Kutsal, T.; Caglar, A. Investigation of biosorption of chromium(VI) on Cladophora crispata in two-staged batch reactor. ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY, 1996, 17, 215-220. 700 + 375
https://dx.doi.org/10.1080/09593331708616379


Alıntılanma Sayısı: 75
1992
5. Ekız, H.; Caglar, A. THE INFLUENCE OF THE INTERFACIAL BEHAVIOR ON THE HYDROLYSIS OF TRIOLEIN BY A CANDIDAL LIPASE. TURKISH VIIITH NATIONAL SYMPOSIUM ON CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING, VOL 2: ORGANIC CHEMISTRY ; BIOCHEMISTRY ; BIOTECHNOLOGY ; FOOD CHEMISTRY, 1992, 518, 223-226. 1000 + 0
4. Ekız, H.; Mavıtuna, F.; Wıllıams, P. GROWTH-KINETICS OF CATHARANTHUS-ROSEUS. TURKISH VIIITH NATIONAL SYMPOSIUM ON CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING, VOL 2: ORGANIC CHEMISTRY ; BIOCHEMISTRY ; BIOTECHNOLOGY ; FOOD CHEMISTRY, 1992, 518, 343-345. 1000 + 0
3. Ekız, H.; Ozer, D.; Ozer, A.; Kutsal, T.; Caglar, A. BIOSORPTION OF HEAVY-METAL IONS BY RHIZOPUS-ARRHIZUS. TURKISH VIIITH NATIONAL SYMPOSIUM ON CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING, VOL 4, 1992, 518, 295-300. 900 + 0
1989
2. Ucar, T.; Ekız, H.; Caglar, M. SURFACE EFFECTS OF SOLVENTS IN HYDROLYSIS OF WATER-SOLUBLE LIPIDS BY CANDIDAL LIPASE. BIOTECHNOLOGY AND BIOENGINEERING, 1989, 33, 1213-1218. 1000 + 80
https://dx.doi.org/10.1002/bit.260330919


Alıntılanma Sayısı: 16
1988
1. Ekız, H.; Caglar, M.; Ucar, T. A RAPID EQUILIBRIUM APPROACH TO THE INTERFACIAL KINETICS OF LIPID HYDROLYSIS BY A CANDIDAL LIPASE. CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL AND THE BIOCHEMICAL ENGINEERING JOURNAL, 1988, 38, B7-B11. 1000 + 65
https://dx.doi.org/10.1016/0300-9467(88)80061-3


Alıntılanma Sayısı: 13
Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 1050
2016
6. Eser , E.; Ekiz, H. Surface temperature a critical parameter to control peanut quality during far infrared pretreatment process. INTERNATİONAL FOOD RESEARCH JOURNAL , 2016, 23, 2130-2137. 200 + 0
5. bobuş-alkaya, G.; Eser, E.; Ekiz, . Evaluation of different detachment methods for the bacterial recovery from parsley surface. JOURNAL OF FOOD, AGRİCULTURE & ENVİRONMENT, 2016, 14, 34-37. 200 + 0
2011
4. Erdohan , Z.; şahmurat, F.; Turhan, K.; Ekiz, H. An application of methylcellulose-whey protein films onJapanese persimmon. AFRİCAN JOURNAL OF FOOD SCİENCE , 2011, 5, 643-649. 130 + 0
http://www.academicjournals.org/AJFS

1997
3. Elibol, M.; Ekiz , H.; çağlar , . The Solvents Effects of Ethly Acetate on the Hydroysis of Triacetin and Tributyin by a Candidal Lipase . CHİMİCA ACTA TURCİCA, 1997, 25, 177-180. 200 + 25
http://www.journals.istanbul.edu.tr/iucat/about/contact

2. Ozer, A.; ekiz , H.; ozer , D.; Kutsal , .; Cağlar, . A Comparative Study of the Biosorption of Cadmium(II) Ions to S. leibleinii and R. arrhizus . CHİMİCA ACTA TURCİCA, 1997, 25 , 63-67. 160 + 40
http://www.journals.istanbul.edu.tr/iucat/about/contact

1996
1. özer, A.; Ekiz, H.; özer , D.; Kutsal , T.; çağlar, A. KURŞUN (II) İYONLARININ KESİKLİ REAKTÖRDE Rhizopus arrhizus'a ADSORBSİYONU . EKOLOJİ, 1996, 21, 27-31. 160 + 10
http://www.ekoloji.com.tr/resimler/21-6.pdf

Ulusal - ULAKBİM Tarafından Taranan 270
1997
2. özer, A.; özer, D.; ekiz , H.; Aksu, .; kutsal , T.; çağlar , A. The Adsorption of Iron (III) Ions to Schizomeris leibleinii. TURKISH JOURNAL OF ENGINEERING AND ENVIRONMENTAL SCIENCES , 1997, 21, 183-188. 130 + 10
http://journals.tubitak.gov.tr/engineering/issue.htm?id=103#/

1996
1. özer, A.; özer, D.; Ekiz, H.; kutsal , T.; çağlar, A. Kurşun (II), Demir(III) ve Kadmiyum(II) İyonlarının Hava ile Karıştırmalı Kolonda S. leibleinii ve R. arrhizus'a Adsorpsiyonu, . TURKISH JOURNAL OF ENGINEERING AND ENVIRONMENTAL SCIENCES , 1996, 20, 217-223. 140 + 5
http://journals.tubitak.gov.tr/engineering/issue.htm?id=50

Ulusal - Diğer 320
1997
4. özer, A.; özer , D.; Ekiz , H.; Aksu , Z.; Kutsal, T.; çağlar , A. Kurşun(II) İyonlarının Kesikli Reaktörde Rhizopus arrhizus'a Adsorpsiyonuna Ortam Koşullarının Etkisi. F.Ü.FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ, 1997, 9, 85-93. 65 + 0
http://web.firat.edu.tr/ffmu/

1995
3. özer, A.; Ekiz, H.; özer , D.; Kutsal , T.; çağlar, A. Demir(III) İyonlarının Kesikli Reaktörde Schizomeris. leibleinii ve Rhizopus arrhizus'a Adsorpsiyonu. F.Ü.FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ, 1995, 7, 162-170. 80 + 0
http://web.firat.edu.tr/ffmu/

1994
2. özer, D.; Ekiz, H.; özer, A.; Aksu , Z.; Kutsal, T.; çağlar, A. Kadmiyum (II) İyonlarının Cladophora crispata ,Rhizopus arrhizus ve Schizomeris leibleinii' ye Adsorpsiyonu . F.Ü. FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ, 1994, 6, 165-174. 75 + 0
http://web.firat.edu.tr/ffmu/

1987
1. Ekiz, H.; Uçar, T.; çağlar , A. The Effects of n-Alcohols on the Hydrolysis of Triacetin and Tributryrin by a Candidal Lipase, . THE JOURNAL OF FIRAT UNİVERSİTY SCİENCE AND TECHNOLOGY, 1987, 2, 31-38. 100 + 0
Uluslararası - Kitapta Bölüm Yazma 5450
1. Uçar , T.; Ekiz, H.; çelebi, S.; çağlar, A. Biocatalysis in organic media (Studies in organic chemistry, 29), ISBN: 0-444-42785-6, Elsevier Science Publishers B.V., , Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 426 Sayfa, İngilizce, Amsterdam, Hollanda, 1987. 4250
http://www.amazon.com/Biocatalysis-Organic-Media-Studies-Chemistry/dp/0444427856
2. Erdoğdu, S.; Ekiz, H.; Erdoğdu, F.; Atungulu, G.; Pan, Z. Infrared Heating for Food and Agricultural Processing, ISBN: 978-1-4200-9097-0, CRC Press Inc Taylor & Francis Inc , Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 500, 300 Sayfa, İngilizce, Boca Raton , Amerika Birleşik Devletleri, 2011. 1200
https://www.crcpress.com/product/isbn/9781420090970
Ulusal - Kitap Editörlüğü 50
1. Totuk, A.; Ekiz, H.; Gökbel, H.; Arık, O.; Akıner, N. MERSİN 2005, ISBN: ISBN, Seçil Ofset, Baskı Sayısı: 1, Baskı Adet Sayısı: 1000, 196 Sayfa, Türkçe, Mersin, Türkiye, 2006. 50
http://www.mersin.gov.tr
Uluslararası - SCI/SCI-Exp. indexed - Poster 725

3. Ekiz, H.; Özer, D.; Özer, A.; Kutsal, T.; Çaglar, A., BIOSORPTION OF HEAVY-METAL IONS BY RHIZOPUS-ARRHIZUS. TURKISH VIIITH NATIONAL SYMPOSIUM ON CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING, VOL 4, 1992-09-07, 1992-09-11, İstanbul, Türkiye, 1992. 225

2. Ekiz , H.; Çağlar , A., THE INFLUENCE OF THE INTERFACIAL BEHAVIOR ON THE HYDROLYSIS OF TRIOLEIN BY A CANDIDAL LIPASE. TURKISH VIIITH NATIONAL SYMPOSIUM ON CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING, VOL 2: ORGANIC CHEMISTRY ; BIOCHEMISTRY ; BIOTECHNOLOGY ; FOOD CHEMISTRY, 1992-09-07, 1992-09-11, İstanbul, Türkiye, 1992. 250

1. Ekiz , H.; Mavituna, F.; Williams, P., GROWTH-KINETICS OF CATHARANTHUS-ROSEUS. TURKISH VIIITH NATIONAL SYMPOSIUM ON CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING, VOL 2: ORGANIC CHEMISTRY ; BIOCHEMISTRY ; BIOTECHNOLOGY ; FOOD CHEMISTRY, 1992-09-07, 1992-09-11, İstanbul, Türkiye, 1992. 250

Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 790

5. Eser, E.; Ekiz, H., Antibody Fragmentation Technique for Salmonell Detection by SPR Based Biosensor. European Biotechnology Congress 2017, 2017-05-25, 2017-05-27, Dubrovnik, Hırvatistan, 2017. 200
http://eurobiotech2017.eu/?p=Home

4. ESER , E.; Ekiz, O.; Çelik , H.; Sülek, S.; DANA, A., Rapid Detection of Foodbome Pathogens by Surface Plasmon Resonance Biosensors. 6th International Conference on Nanotechnology and Biosensors (ICNB 2015) , 2015-12-14, 2015-12-16, AMSTERDAM, Hollanda, 2015. 80
http://www.icnb.org

3. Erdoğdu , S.; Ekiz , H., Combined Effect of Ultraviolet (UVC) and Far Infrared(FIR) Radiation on Quality and Microbial Decontamination of Cumin Seeds. FOOD PROCESS ENGINEERING IN A CHANGING WORLD, Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food, ICEF11 , 2011-05-23, 2011-05-26, ATHENS, Türkiye, 2011. 200
http://www.icef11.org/main.php

2. Türker , N.; Coşkuner, Y.; Duru, B.; Ekiz , H.; Karababa , E., The Thermostability of the Yellow-Orange Pigment Extracted from the Fermented Cactus-Pear Juice. Biotechnology 2000, The World Congress on Biotechnology, 2000-11-03, 2000-11-08, Berlin, Almanya, 2000. 110
http://www.dechema.de

1. Ekiz, H.; Uçar, T.; Çağlar, A., Interrelations Between Adsorption and Reaction Rate in the Hydrolysis of Water-Insoluble Liquid Lipids by a Candidal Lipase. Proceedings 4th European Congress on Biotechnology(O.M.Neijsel, R.R. van der Meer, K. Ch.A.M. Luyben, eds), 1987-06-14, 2007-06-17, Amsterdam, Hollanda, 1987. 200
https://books.google.com.tr/books/about/Proceedings_4th_European_Congress_on_Bio.html?id=o7OaAAAAIAAJ&redir_esc=y

Uluslararası - Tam Metin - Poster 175

2. Erdoğdu, S.; Ekiz, H., Relation of Microbial Load Reduction with Surface Temperature and Color During Pasteurization of Cumin Seeds by Far Infrared (FIR) and Ultraviolet (UVC) . European Federation of Food Science and Technology EFFoST Anual Meeting, 2012-11-20, 2012-11-23, Montpellier, Fransa, 2012. 100
http://www.effostconference.com

1. Ünal, S.; Erdoğdu, F.; Ekiz, H.; Özdemir, Y., Multi-Component Mass Transfer of Phosphate Diffusion in Meats. International Conference on Food Engineering, ICEF9, 2004-03-07, 2004-03-11, Montpellier, Fransa, 2004. 75
http://www.scifrance.org/congres/icef9/programen.html

Uluslararası - Özet - Sözlü 595

7. Bobuş Alkaya , G.; Erdoğdu, F.; Halkman, A.; Ekiz , H., Evaluation of Salmonella Enteritidis Decontamination on Shell Egg by Far Infrared Treatment. 4th International ISEKI_Food Conference 2016 , 2016-07-05, 2016-07-08, Vienna, Avusturya, 2016. 65

6. BAY YILMAZ, B.; Gökşen, G.; Türker, N.; Ekiz, H., Incorporation of black carrot pomace powder into bread as an antioxidant. 15th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2016-04-26, 2016-04-29, Milano, İtalya, 2016. 65

5. Gökşen, G.; Eser, E.; Ekiz, H., Pasting, gel texture and drying properties of starch–molasses combinations. 15th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 2016-04-26, 2016-04-29, Milano, İtalya, 2016. 100

4. GÖKSEN , G.; DURKAN , Ö.; SAYAR , S.; EKIZ , H., DATE SEEDS: PROXIMATEL Y COMPOSITION AND BINDING OF BILE ACID IN VITRO. . 151h International Nutrition & DiagnosticsConference -INDC 2015, 2015-10-05, 2015-10-08, PRAGUE, Çek Cumhuriyeti, 2015. 65
Scientific_Meetings_006.pdf

3. GÖKSEN , G.; EKIZ, H., The Effect of Grape Molasses Concentration and Temperature on Com Starch: The Pasting and Gel Textural Properties. . The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus",, 2015-10-01, 2015-10-04, SARAJEVO, Bosna Hersek, 2015. 100
Scientific_Meetings_004.pdf

2. Eser, E.; Ekiz, H., Far infrared surface pasteurization of peanuts. Microbial Spoilers in Food 2013 Session 4: Inactıvatıon Processes And Product Stabılıty Assessment , 2013-07-01, 2013-07-03, Quimper, Fransa, 2013. 100
http://www.spoilers2013.com/index.php?rub=congress_programme

1. Erdoğdu, S.; Ekiz, H., İnfrared Işınların Tane Kimyon Mikrobiyal Yükü Üzerine Etkisi. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK- 9), 2010-06-22, 2010-06-25, Ankara, Türkiye, 2010. 100

Uluslararası - Özet - Poster 715

15. Tokbaş, H.; Aksay, S.; Ekiz, H., IDENTIFICATION OF LEAF PROPERTIES OF NATURAL BAY (LAURUS NOBILlS L.) POPULATION IN BEYLICE RURAL (MERSIN, TURKEY). 4th International Conference on Food and Agriculture, 2016-10-20, 2016-10-20, Elenite, Burgaz , Bulgaristan, 2016. 50

14. Bobuş Alkaya, G.; Erdoğdu, F.; Halkman, A.; Ekiz, H., Kabuklu Yumurta Yüzeyindeki Mikrobiyel Yoğunluğun Belirlenmesi Sırasında Kullanılan Geri Alma Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, Edirne, Türkiye, 2016. 32

13. Eser, E.; BOBUS ALKAYA, G.; Ekiz, H., Farklı Yaprak Yapısına Sahip Maydanozların Yüzey Alanının Tespit Edilmesi. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, Edirne, Türkiye, 2016. 50

12. Bobuş Alkaya, G.; Erdoğdu, F.; Ekiz, H., Yumurta Yüzeyi Dekontaminasyonu Amacıyla Uzak Kızılötesi Uygulamanın Yumurta Beyazı Köpük Oluşturma Özelliğine Etkisi. Türkiye 12. Gıda Kongresi , 2016-10-05, 2016-10-07, Edirne, Türkiye, 2016. 50

11. GÖKSEN , G.; ERDOGAN ELIUZ , E.; EKIZ , H., ANTI-ESCHERICHIA COLl ACTIVITY AND ANTI-MUTAGENIC ACTIVITY OF PHOENIX DACTYLlFERA SEEDS.. 151h International Nutrition & DiagnosticsConference -INDC 2015, 2015-10-05, 2015-10-08, PRAGUE, Çek Cumhuriyeti, 2015. 50
Scientific_Meetings_007.pdf

10. GÖKSEN , G.; EKIZ, H., Traditional Milk and Dairy Products Prepared By The Yörük. The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus",, 2015-10-01, 2015-10-04, SARAJEVO, Bosna Hersek, 2015. 50
Scientific_Meetings_001.pdf

9. Bobuş Alkaya , G.; Eser , E.; Ekiz, H., Mersin İlinde Satışa Sunulan Maydanozların (Petroselinum crispum) Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. 5. Gıda Güvenliği Kongresi, 2015-05-07, 2015-05-08, İstanbul , Türkiye, 2015. 50
http://www.gidaguvenligikongresi.org

8. Eser , E.; Ekiz, H., Yer Fıstığının Mikrobiyal Yükünün Farklı Homojenizasyon Yöntemleri ile Belirlenmesi. 5. Gıda Güvenliği Kongresi, 2015-05-07, 2015-05-08, İstanbul, Türkiye, 2015. 50
http://www.gidaguvenligikongresi.org

7. Gökşen, G.; Ekiz , H., Effect Of Prunus Mahaleb Seed Powder Addition on Dough Rheology, Quality, Sensory Properties of Functional Wheat Bread. 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Food , 2014-10-14, 2014-10-17, İstanbul , Türkiye, 2014. 50
http://isnff2014.org

6. Tokbaş, H.; Ekiz , H.; Aksay , S., Utilization of Bay Products in Food and Pharmaceutical Industry. INTERNATIONAL FOOD CONGRESS NOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY , 2014-05-26, 2014-05-29, Aydın, Türkiye, 2014. 50
http://food.ege.edu.tr/files/NAFI2014.pdf

5. Eser, E.; Erdoğdu , S.; Palazoğlu, T.; Ekiz, H., Effect of far infrared treatment on peanut texture . 2nd International ISEKI Food Conference (ISEKI Food 2011) , 2011-08-31, 2011-09-02, Milan, Hollanda, 2011. 32
http://toc.proceedings.com/13765webtoc.pdf

4. Erdoğdu , S.; Ekiz, H., Potantial of Ultraviolet (UVC) and Far Infrared (FIR) Radiation as an Alternative Technique for Surface Pasteurization of Black Pepper Seeds, . 2 nd ISEKI Food (Integrating Safety and Environment Knowledge in Food) Congress , 2011-08-31, 2011-09-02, Milan, Hollanda, 2011. 50
https://www.iseki-food.net

3. Eser, E.; Erdoğdu, S.; Ekiz , H., Effect of far infrared treatment on natural microbial flora of peanut. International Food Congress: Novel Approaches in Food Industry (NAFI 2011), 2011-05-26, 2011-05-29, İzmir, Türkiye, 2011. 50

2. Erdoğdu, S.; Ekiz , H., Effectiveness of Ultraviolet and Far Infrared Radiation Treatments on Inhibiting Natural Microflora and Quality of Cumin Seeds. Novel Approachs In Food Industry, International Food Congress, 2011-05-26, 2011-11-29, İzmir, Türkiye, 2011. 50
http://iufost.org/international-food-congress-novel-approaches-food-industry

1. Erdoğdu , S.; Ekiz , H., Tane Kimyona İnokule Edilen Escherichia coli O157:H7 Bakterisinin Uzak-Kızılötesi Işınlar ile İnaktivasyonu. 2. Gıda Güvenliği Kongresi , 2010-12-09, 2010-12-10, İstanbul, Türkiye, 2010. 50
http://www.ggd.org.tr/icerik.php?id=307

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 985

11. Erdohan , Z.; Şahmurat, F.; Ekiz, H.; Turhan, K., Metilselüloz-Peynir Altı Suyu Proteini Esaslı Filmlerin Trabzon Hurmasına Uygulanması. V. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve Sergisi,TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, 2007-11-22, 2007-11-24, İzmir, Türkiye, 2007. 75
http://www.kmo.org.tr/birimler/index.php?sube=4

10. Uslu , G.; Ekiz , H.; Özer , D., Kadmiyum (Ii) Ve Bakir (Ii) İkili İyon Karişimlarini İçeren Atiksularin R. Arrhizus'a Adsorpsiyonunun İncelenmesi. 8. Endüstriyel Kirlenme Kontrolü Sempozyumu EKK2002 , 2002-09-24, 2002-09-27, İstanbul, Türkiye, 2002. 100

9. Aksay, S.; Coşkuner , Y.; Karababa, E.; Ekiz, H., Dikenli İncir (Opuntia spp.) Meyvelerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri. Gıda Mühendisliği Kongresi, 1998-09-16, 1998-09-18, Gaziantep, Türkiye, 1998. 65

8. Uslu , G.; Ekiz , H.; Özer , A.; Özer , D., Atıksularda Bulunan Bakır(II) İyonlarının R. arrhizus ile Giderilmesi . Kayseri I. Atıksu Sempozyumu( V. Atlı ve İ. Belenli , eds), 1998-06-22, 1998-06-24, Kayseri, Türkiye, 1998. 85
http://tara.sdu.edu.tr/vufind/Record/16601/UserComments#tabnav

7. Ekiz, H., Çörekotu Yağının Hidrolizi. Gıda Mühendisliği III. Ulusal Sempozyumu-1995-96 Araştırmaları , 1997-09-22, 1997-09-23, Ankara, Türkiye, 1997. 100

6. Uslu , G.; Ekiz , H.; Özer , A.; Özer , D., Rhizopus arrhizus'un Üremesine Kurşun(II) İyonunun Etkisi . 1995 Çevre Sempozyumu , 1995-09-18, 1995-09-20, Erzurum, Türkiye, 1995. 85

5. Ekiz, H.; Çağlar , A., Candidal Lipazın ((n-nonan+triolein)/su) Arayüzeyine Tutanması ve Hidroliz Hızı-Arayüzey Derişimleri İlişkisi . Birinci Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (A. Tiryaki, ed), 1994-09-13, 1994-09-16, Ankara, Türkiye, 1994. 100

4. Ekiz, H.; Özer , D.; Çağlar, A., Keban Barajı Gölü Yüzey Sularının Kirlenmesi III. Fırat Havzası Birinci Çevre Senpozyumu ( S. Kırımhan, B. Topkaya, eds) , 1988-10-13, 1988-10-15, Elazığ, Türkiye, 1988. 100

3. Uçar, T.; Ekiz , H.; Elibol, M.; Çağlar, A., Triasetinin Candida cylindreacea Lipazi ile Hidrolizine n- Hidrokarbonların Çözücü Etkileri . Triasetinin Candida cylindreacea Lipazi ile Hidrolizine n- Hidrokarbonların Çözücü Etkileri, 1987-06-10, 1987-06-12, Elazığ, Türkiye, 1987. 85

2. Ekiz, H.; Uçar, T.; Çelebi, S.; Çağlar, A., Triasetinin Lipaz ile Hidroliz Kinetiğine Metil Alkolün Çözücü Etkileri, IV. Kimya ve Kimya Mühendisliği Sempozyumu. IV. Kimya ve Kimya Mühendisliği Sempozyumu, 1987-06-10, 1987-06-12, Elazığ, Türkiye, 1987. 95

1. Ekiz , H.; Özdemir, H.; Özer , D.; Çağlar, A., Keban Baraj Gölü Yüzey Sularının Kirlenmesi . Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinini Doğal Su Kaynaklarının Sorunları , 1984-06-11, 1984-06-15, Erzurum, Türkiye, 1984. 95

Ulusal - Tam Metin - Poster 292

7. Bobuş Alkaya, G.; Erdoğdu, F.; Halkman, A.; Ekiz, H., Kabuklu Yumurta Yüzeyindeki Mikrobiyel Yoğunluğun Belirlenmesi Sırasında Kullanılan Geri Alma Yöntemlerinin Karşılaştırılması. Türkiye 12. Gıda Kongresi, 2016-10-05, 2016-10-07, Edirne, Türkiye, 2016. 32
http://gidakongresi2016.org/

6. Erdoğdu, S.; Ekiz, H., Staphylococcus aureus ATCC 25923, Salmonella typhimurium ATCC 14028, Escherichia coli O157:H7 ATCC 35150 Mikroorganizma Suşları Üzerine Kısa Dalga Mor Ötesi Işınların (UVC) Etkisi. 6. Gıda Mühendisliği Kongresi, 2009-11-06, 2009-11-08, Antalya, Türkiye, 2009. 50
http://www.gidamo.org.tr/etkinlikler/gidamuhendisligi/index.php?etkinlikkod=3

5. Özer , A.; Özer, D.; Ekiz, H.; Kutsal , T.; Çağlar, A., Demir(III), Kurşun (II) Kadmiyum(II) İyonlarının R. arrhizus'a Biyosorpsiyonunun Karşılaştırılması . 2. Kimya Mühendisliği Kongresi, ( S. Türkay, Ş.B Tamtekin-Ersolmaz, M. F. Yardım , eds ), 1996-09-09, 1996-09-13, İstanbul, Türkiye, 1996. 35

4. Uslu, G.; Ekiz, H.; Özer , A.; Özer , D., Rhizopus arrhizus'un Üreme Hızı Üzerine Kurşun(II) ve Kadmiyum(II) İyonunun Birlikte Etkisi . 2. Kimya Mühendisliği Kongresi, (S. Türakay, Ş.B Tamtekin -Ersolmaz, M. F. Yardım , eds ), 1996-09-09, 1996-09-13, İstanbul, Türkiye, 1996. 42

3. Uslu , G.; Ekiz , H.; Özer , A.; Özer , D., Kadmiyum(II) İyonunun Rhizopus arrhizus'un Üreme Hızına Etkisi . 2. Kimya Mühendisliği Kongresi, ( S. Türakay, Ş.B Tamtekin - Ersolmaz, M. F. Yardım , eds ), 1996-09-09, 1996-09-13, İstanbul, Türkiye, 1996. 42

2. Ekiz, H.; Uçar, T.; Elibol, M.; Çiftçi, A.; Çağlar, A., Trioleinin Candidal Lipaz ile Hidrolizi . V. Kimya ve Kimya Mühendisliği Sempozyumu( E. Pişkin, ed), 1988-09-21, 1988-09-23, Ankara, Türkiye, 1988. 45

1. Ekiz, H.; Uçar, T.; Elibol, M.; Çiftçi, A.; Çağlar, A., Trigliseridlerin Candidal Lipaz ile Hidrolizine Çözücü Etkileri. V. Kimya ve Kimya Mühendisliği Sempozyumu(E. Pişkin ed), 1988-09-21, 1988-09-23, Ankara, Türkiye, 1988. 45

Ulusal - Özet - Poster 125

5. Ekiz, H., Gıda Mühendisliği eğitiminin tartışıldığı çalıştay. Gıda Mühendisliği eğitiminin tartışıldığı çalıştay, 2017-05-18, 2017-05-20, Gaziantep, Türkiye, 2017. 25
http://gantep.edu.tr

4. Ekiz, H.; Gökşen, G., Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projeleri Açılış Toplantısı. Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projeleri Açılış Toplantısı, 2016-10-25, 2016-10-25, Ankara, Türkiye, 2016. 25
http://ua.gov.tr

3. Aksay, S.; Tokbaş, H.; Ekiz, H., Murt meyvesinin farklı sıcaklıklardaki sulu ekstraktlarının toplam fenolik madde ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi . İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi , 2015-04-28, 2015-04-30, Nevşehir, Türkiye, 2015. 25
http://www.targid2015.org

2. Eser , E.; Ekiz , H., Yer fıstığının uzak infrared ışınları ile yüzey pastörizayonu. 4. Gıda güvenliği kongresi, 2013-05-14, 2013-05-15, İstanbul, Türkiye, 2013. 25
http://www.gidaguvenligikongresi.org/2013/

1. Erdoğdu , S.; Ekiz, H., Metilselüloz-Peynir Altı Suyu Proteini Filmlerin Trabzon Hurmasının Paketlenmesinde Kullanımı. Türkiye 9. Gıda Kongresi, 2006-05-26, 2006-05-29, Bolu, Türkiye, 2006. 25

Ulusal - Yürütücü 1200

12. Nar ekşisi üretiminde durultma maddeleri dozajlarının kaliteye etkisi, BAP, Proje No: 2018-1-TP2-2844, 11000 TL, Yürütücü, Devam ediyor... 100

11. Elektroeğirme yöntemiyle uçucu yağların nanolif ile enkapsülasyonu ve karakterizasyonu , BAP, Proje No: 2017-1-TP3-2274, 18000 TL, Yürütücü, 2020, Devam ediyor... 100

10. GIDALARDA YÜZEY PLAZMON REZONANS SİSTEMİ İLE MİKROORGANİZMALARIN TESPİTİ, BAP, Proje No: 2015-TP3-1165, 15000 TL, Yürütücü, 2018, Devam ediyor... 100

9. Hurma Çekirdeklerinin Kimyasal, Teknolojik ve Beslenme Özelliklerinin Belirlenmesi , BAP, Proje No: 2015-AP3-1050, 20000 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100

8. Defnenin İşlenmesi ve İşlenen Bu Ürünün Depolama ile Kalite Özellikleri Değişiminin Belirlenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP3-1166, 15000 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100

7. Kızılötesi İşlemin Yumurta Yüzey Pastörizasyonu Amacıyla Uygulanabilirliğinin Araştırılması ve Prosesin Matematiksel Modellenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP3-1164, 15000 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100

6. Uzak İnfrared (FIR) Işınlarının İşlenmemiş İç Yer Fıstığının Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesine Etkisi, BAP, Proje No: BAP-FBE GM (EE) 2011-1 , 10000 TL, Yürütücü, 2012,Tamamlandı. 100

5. Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümlerinde verilen mühendislik eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve sürekli iyileştirilmesinin sağlanması , BAP, Proje No: MÜH.F.GM(HİE) 2011-1, 39570 TL, Yürütücü, 2012,Tamamlandı. 100

4. Mor Ötesi Işın Uygulaması Yöntemiyle Gıdaların Mikrobiyal Yüklerinin Azaltılması ve Gıda Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi , BAP, Proje No: BAP-FBE GM (SBE) 2008-1 DR, 20000 TL, Yürütücü, 2012,Tamamlandı. 100

3. Mersin Üniversitesi Unlu Mamuller Üretim Tesisi, BAP, Proje No: MÜH.F.GM(HİE) 2007-1, 200000 TL, Yürütücü, 2009,Tamamlandı. 100

2. Mor Ötesi Işın Uygulamasının Gıdalarda Bulaşma Olasılığı Yüksek Bazı Mikroorganizmalar Üzerindeki Etkisi İle Sığır Etlerinde Yüzey Mikrobiyal Yükün Azaltılması Üzerine Etkisinin Belirlenmesi , BAP, Proje No: MÜH.F.GM(HİE) 2006-3. , 30000 TL, Yürütücü, 2009,Tamamlandı. 100

1. Farklı Buğday Türlerinden Elde Edilen Bulgurların Adsorpsiyon İzotermlerinin İncelenmesi , BAP, Proje No: FBE-GM-(BO)-99-1, 200 TL, Yürütücü, 2000,Tamamlandı. 100

Ulusal - Araştırmacı 400

9. Mersin de Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınmaya Yönelik Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Alt Yapısının Oluşturulması , Kalkınma Bakanlığı , Proje No: x, 11880677 TL, Araştırmacı, 2011,Tamamlandı. 0

8. Baharatların Mikrobiyal Yüklerinin Ultraviole (UV) ve İnfrared (İR) Uygulaması ile Azaltılması ve Bu İşlemin Üretime Uygulanması, TEYDEB - TÜBİTAK KOBİ AR-GE BAŞLANGIÇ DESTEK PROGRAMI , TÜBİTAK, Proje No: KOBİ-1507 7070293 , 388000 TL, Araştırmacı, 2009,Tamamlandı. 50

7. Akdeniz bölgesinde yetişen portakal ve grepfruit meyvelerinde hesperedin, neohesperedin, naringin, narirutin gibi flavanon glikozidlerin düzeylerinin belirlenmesi , BAP, Proje No: MÜH.F.GM(YÖ)2002, 70856 TL, Araştırmacı, 2005,Tamamlandı. 50

6. Doğal Gıda Boyalarının Fermentasyonla Kısmen Saflaştırılması: Yeni bir Süreç Geliştirme ve Optimizasyon , BAP, Proje No: MUH-FAK-GM (NT)2002, 51656 TL, Araştırmacı, 2005,Tamamlandı. 50

5. Kırmızı etlerde tri-sodyum- polifosfat kullanımı ve tri-sodyum-polifosfat’ın difüzyon katsayısının belirlenmesi, BAP, Proje No: MÜH.F.GM(FE)2002, 66812 TL, Araştırmacı, 2005,Tamamlandı. 50

4. Kara havuçta (Daucus carota var. L) bulunan antosiyaninlerin nitel ve nicel özelliklerinin belirlenmesi ve doğal gıda boyası üretimine yönelik yeni bir sürecin laboratuar ölçekte geliştirilmesi - ARDEB, TÜBİTAK, Proje No: TOGTAG 3198, 18000 TL, Araştırmacı, 2005,Tamamlandı. 50

3. Üzüm Pekmezinde Demir ve Çinkonun Kimyasal Formlarının ve Biyoyararlılığının Belirlenmesi, BAP, Proje No: G-MÜH GM (YÖ) 2001-3, 12000 TL, Araştırmacı, 2003,Tamamlandı. 50

2. Dikenli İncir Meyvesinden Doğal Gıda Boyası Eldesi ve Proses Optimizasyonu - ARDEB, TÜBİTAK, Proje No: TARP-2567 , 3200 TL, Araştırmacı, 2002,Tamamlandı. 50

1. Dikenli İncir (Opuntia ficus-indica) Meyvesinden Elde Edilen Pigmentlerin Gıda Ürünlerinde Kullanım Alanlarının Belirlenmesi , BAP, Proje No: MUH-FAK-GM (EK) 2000-1, 2000 TL, Araştırmacı, 2001,Tamamlandı. 50

Uluslararası
1. Ekiz, H. ; Erdoğdu, F. ; Erdoğdu, S. Gewürz-Pasteurisierungseinheit (Utiity Model Specification), DE212011100041 (U1), Faydalı Model, 2013-01-03. 1000
2. Ekiz, H. ; Erdoğdu, F. ; Erdoğdu, S. Spice Pasteurization Unit (Patent), WO2011093830 (A1), Patent, 2013-02-20. 2000
Ulusal
1. Ekiz, H. ; Erdoğdu, F. ; Erdoğdu, S. Baharat Pastörizasyon Ünitesi TR201000654 (A2), Patent, 2013-04-22. 1000
2. EKİZ, H. ; BOBUŞ ALKAYA, G. ; ERDOĞDU, F. İnfrared ışın ve soğutma sisteminin ardardına kullanımı ile kabuklu yumurta yüzeyinin sterilizasyonu 2015/10728, Patent, 2015-08-27. 1000
Patents_002.pdf
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 1800

9. LEYLA AKKAR, Ders Aşamasında, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

8. RANA GÜL, Ders Aşamasında, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

7. AŞIK SÜREYYA YILDIRIM, Ders aşamasında, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

6. ESMA ESER, Uzak infrared (FIR) ışınlarının işlenmemiş iç yer fıstığının fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesine etkisi , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2012, Tamamlandı. 200

5. BELGİN ÜNAL, Sodyum tripolifosfat'ın kırmızı etlerde difüzyonunun incelenmesi ve etlerin yapısal özelliklerine etkisi , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2004, Tamamlandı. 200

4. SELAMİ METİN, Bazı stabilizerlerin yoğurt ve dondurmanın kalite kriterlerine etkileri , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2002, Tamamlandı. 200

3. BERRİN OYMACI, Farklı buğday çeşitlerinden elde edilen bulgurların adsorpsiyon izotermlerinin incelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2000, Tamamlandı. 200

2. M.İLKER SOLMAZ, Lipidlerin çörekotu lipazı ile hidrolizi , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 1999, Tamamlandı. 200

1. NURTEN AŞÇIOĞLU, Triasetin ve Tribütirinin Çörekotu Tohumu (Nigella sativa) Lipazı ile Hidrolizine Etil asetat, n-Nonan ve Etil alkolün Çözücü Etkileri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fırat Üniversitesi, 1996, Tamamlandı. 200

Yönetilen Doktora Tezleri 3200

8. GÜLDEN GÖKŞEN, Ders aşamasında, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

7. Başak Kırıt, Tez aşamasında, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

6. HABİP TOKBAŞ, Defnenin İşlenmesi ve İşlenen Bu Ürünün Depolama ile Kalite Özelliklerinin Değişiminin Belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

5. ESMA ESER, Gıdalarda Yüzey Plazmon Rezonans Sistemi ile Mikroorganizmaların Tespiti , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

4. GÜNSELİ BOBUŞ ALKAYA, Yumurtanın Infrared ile Sterilizasyonu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 400

3. SALİSE BELGİN ERDOĞDU, Kısa dalga ultraviole (UVC) ışınların gıdalarda yüzey pastörizasyonu ile kısa dalga ultraviole ve uzak infrared (FIR) ışınların tane karabiber ve kimyon pastörizasyonunda kullanımının araştırılması , Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, 2012, Tamamlandı. 400

2. GÜLŞAD USLU, Kadmiyum (11), Kurşun (11) ve Bakır (11) iyonlarının R.arrhizus'un üreme kinetiğine etkisi ve adsorpsiyonu , Fen Bilimleri Enstitüsü, Fırat Üniversitesi, 1999, Tamamlandı. 400

1. AYLA ÖZER, Atık Sulardaki Ağır Metal İyonlarının Rhizopus arrhizus ve Schizomeris leibleinii' e Adsorpsiyonunun Farklı Reaktör Tiplerinde İncelenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fırat Üniversitesi, 1994, Tamamlandı. 400

Uluslararası 125
1. BIOPRACTICE - INTERNATIONAL JOURNAL OF APPLIED BIOLOGY, BIOTECHNOLOGY AND BIONICS , EDITORIAL BOARD MEMBER, E-ISSN : 0940-5542, 1992-01-01 - 1992-12-31. 125
Ulusal 65
1. GIDA MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ , EDİTORİAL BOARD MEMBER, ISSN : 1303-4707, E-ISSN : 1303-4707, 2007-01-01 - Devam ediyor. 65
Uluslararası
1. University of Manchester, Institute of Science and Technology Chemical Engineering Department , 1990-03-04 - 1991-02-28, Manchester, İngiltere / Birleşik Krallık.
Uluslararası
1. Technische Universität Wien - Viyana Teknik Üniversitesi , 2013-07-02 - 2013-09-30, Viyana, Avusturya.
Uluslararası 50
1. Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain, 2011-08-31, Milan, Almanya. 50
2. Excellent oral presentation certificate American Society for Research (ASR), 2015-12-16, AMSTERDAM, Hollanda. 0
Ulusal 75
1. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Vakfı, 1977-10-03, Ankara, Türkiye. 25
2. İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı , 1978-10-02, Ankara, Türkiye. 25
3. 4.Gıda Güvenliği Kongresi Poster Yarışması Ödülü Gıda Güvenliği Derneği, 2013-05-15, İstanbul, Türkiye. 25
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ426 Gıda Teknolojisi Sanayi Uygula Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-5
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-5
Bahar GM404 Mezuniyet Tezi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 506 Gıda Analizleri I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar GID 517 Biyokimya Mühendisliği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Güz GMÜ407 Mezuniyet Tezi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Güz GMÜ403 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-2
Güz GMÜ303 Termodinamik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Güz GMÜ301 Gıda Analizleri Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-2
Güz GMÜ411 Yenilikçilik ve Girişimcilik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 1-3-3
Güz GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GID 507 Gıda Analizleri II Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ426 Gıda Teknolojisi Sanayi Uygula Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GM334 Temel İşlemler Lab. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GM404 Mezuniyet Tezi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 506 Gıda Analizleri I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar GID 517 Biyokimya Mühendisliği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar SEM DR Seminer ( Dr ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GM443 Gıda Teknolojisi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-2-5
Güz GMÜ411 Yenilikçilik ve Girişimcilik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 1-3-2
Güz GMÜ407 Mezuniyet Tezi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Güz GMÜ303 Termodinamik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Güz GMÜ403 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz GID 507 Gıda Analizleri II Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Güz GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Güz SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz GID 502 Biyoreaktörler Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM404 Mezuniyet Tezi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GMÜ424 Gıda Teknolojisi Sanayi Uygula Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GM334 Temel İşlemler Lab. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GMÜ426 Gıda Teknolojisi Sanayi Uygula Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GMÜ428 Gıda Teknolojisi Sanayi Uygula Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GMÜ422 Gıda Teknolojisi Sanayi Uygula Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar TEZ Tez Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar GID 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 4-0-0
Bahar GID 506 Gıda Analizleri I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar GID 502 Biyoreaktörler Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Bahar GID 517 Biyokimya Mühendisliği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ... 3-0-3
Güz GMÜ411 Yenilikçilik ve Girişimcilik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 1-3-2
Güz GMÜ407 Mezuniyet Tezi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Güz GMÜ403 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz GMÜ303 Termodinamik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Güz GID-506 Gıda Analizleri I Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-507 Gıda Analizleri II Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Yaz GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GMÜ408 Mezuniyet Tezi II Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GMÜ402 Gıda Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-4-4
Bahar GM404 Mezuniyet Tezi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GM334 Temel İşlemler Lab. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GID-502 Biyoreaktörler Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ407 Mezuniyet Tezi I Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Güz GMÜ303 Termodinamik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Güz GMÜ403 Gıda Mühendisliği Laboratuvarı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz GID-517 Biyokimya Mühendisliği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM432 Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-4-3
Bahar GM334 Temel İşlemler Lab. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GMÜ302 Gıda Mühendisliğinde Temel İşl Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GM404 Mezuniyet Tezi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GID-502 Biyoreaktörler Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GMÜ303 Termodinamik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Güz GMÜ307 Enzim Teknolojisi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-517 Biyokimya Mühendisliği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-518 Enzim Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM404 Mezuniyet Tezi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GM432 Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-4-3
Bahar GM334 Temel İşlemler Lab. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GM-432 Proses Tasarımı Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 2-4-3
Bahar GID-517 Biyokimya Mühendisliği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Bahar GID-502 Biyoreaktörler Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM331 Termodinamik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Güz GID-518 Enzim Teknolojisi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 2-0-2
Güz GID-502 Biyoreaktörler Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GID-511 Enzim Kinetiği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM334 Temel İşlemler Lab. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Bahar GM432 Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-4-3
Bahar GM404 Mezuniyet Tezi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GID-517 Biyokimya Mühendisliği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Güz GM331 Termodinamik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4
Güz GID-517 Biyokimya Mühendisliği Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar GM404 Mezuniyet Tezi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-2-1
Bahar GM432 Proses Tasarımı Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 2-4-3
Bahar GM334 Temel İşlemler Lab. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 0-4-1
Güz GM331 Termodinamik Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 4-0-4