Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

Slide background
Mersin Üniversitesi

Meü

  Doç. Dr. Deniz Ayas
Özgeçmiş
:
Birim
:
Su Ürünleri Fakültesi / Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı
DOĞUM TARİHİ
:
16 Şubat 1976
Ev Adresi
:
Batıkent Mah. 2619 Sk. Yeşil Tömük Sitesi No: 42A Iç Kapı No: 22 Yenişehir / Mersin
İş Adres
:
Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yenişehir Kampüsü 33160 Yenişehir/mersin
GSM
:
+90-532-4933354
Telefon
:
+90-324-3412815
Dahili
:
1324
Faks
:
+90-324-3413025
Diğer e-mail
:
Diğer e-mail
:
Oluşturma
:
2015-05-27 09:13:54
Düzenleme
:
2017-10-16 15:22:27
TOTAL ARTICLES IN
PUBLICATIONS LIST
0
ARTICLES WITH
CITATION DATA
0
SUM OF THE
TIMES CITED
0
AVERAGE CITATIONS
PER ARTICLE
0

Derece Bölüm Üniversite/Kurum Yıl
LİSANS BİYOLOJİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 1998
YÜKSEK LİSANS SU ÜRÜNLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2004
DOKTORA SU ÜRÜNLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2010
DOÇENTLİK SU ÜRÜNLERİ ÜNİVERSİTELERARASI KURUL 2015
Doktora Tezi

1. MERSİN KÖRFEZİ’NDEN AVLANAN Callinectes sapidus, Portunus pelagicus ve Sepia officinalis TÜRLERİNİN BESİN KOMPOZİSYONU ve ISIL İŞLEM UYGULANMIŞ YENGEÇ ETİNİN 4 OC’de DEPOLANMASI SIRASINDAKİ DUYUSAL ve KİMYASAL DEĞİŞİMLER Danışman: Dr. Mustafa KALAY, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2010.

Theses_002.pdf

Yüksek Lisans Tezi

1. SEYHAN BARAJ GÖLÜ SAZAN (Cyprinus carpio)’LARININ MEVSİMSEL BESİN KOMPOZİSYONU ile SICAK TÜTSÜLEME SONRASI KİMYASAL, DUYUSAL ve MİKROBİYOLOJİK DEĞİŞMELERİ Danışman: Dr. Gürkan EKİNGEN, Mersin Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalı, Mersin, Türkiye, 2004.

Theses_001.pdf

Görev Ünvanı Üniversite/Kurum Yıl
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 1998-08-20 - 2010-07-19
DR. ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ/SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 2010-07-19 - 2013-01-16
YARDIMCI DOÇENT MERSİN ÜNİVERSİTESİ/SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 2013-01-16 - 2016-09-06
DOÇENT MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-09-06 - Devam ediyor
Uluslararası - SCI/SCI-Expanded kategorisine giren 12650
2017
17. Erdogan eliuz, E.; Ayas, D.; Göksen, G. In Vitro Phototoxicity and Antimicrobial Activity of Volatile Oil Obtained from Some Aromatic Plants. JOURNAL OF ESSENTİAL OİL BEARİNG PLANTS, 2017, 20, 758-768. 1000 + 0
10.1080/0972060X.2017.1331141

Publications_038.pdf

2016
16. Karachle , P.; Angelidis, A.; Apostolopoulos, G.; Ayas, D.; ballesteros, M.; Bonnici, C.; Brodersen, M.; castriota, L.; Chalari, N.; Cottalorda, . New Mediterranean Biodiversity Records (March 2016). MEDİTERRANEAN MARİNE SCİENCE, 2016, 17, 230-252. 350 + 0
Publications_032.pdf

15. Kosker, A.; özogul , F.; Durmus, M.; Uçar, Y.; Ayas, D.; Regenstein, J.; özogul, Y. Tetrodotoxin levels in pufferfish (Lagocephalus sceleratus) caught in the Northeastern Mediterranean Sea. FOOD CHEMİSTRY, 2016, 210, 332-337. 400 + 0
http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.04.122

Publications_034.pdf

2014
14. Ozogul, .; Polat, A.; özogul, Y.; Boga, E.; Ozogul, F.; Ayas, D. Effects of laurel and myrtle extracts on the sensory, chemical and microbiological properties of vacuum-packed and refrigerated European eel ( Anguilla anguilla ) fillets . INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2014, 49, 847-853. 400 + 55
http://dx.doi.org/10.1111/ijfs.12374

Publications_016.pdf


Alıntılanma Sayısı: 11
2013
13. özogul, Y.; Kuley boga, E.; özogul, F.; Ayas, D. L-Carnitine Contents in Seafoods Commonly Eaten in Middle Eastern Countries. JOURNAL OF FOOD BİOCHEMİSTRY, 2013, 37, 702-707. 650 + 10
http://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4514.2012.00668.x

Publications_017.pdf


Alıntılanma Sayısı: 2
12. Ayas, D.; Ozogul, Y.; Yazgan, H. The effects of season on fat and fatty acids contents of shrimp and prawn species. EUROPEAN JOURNAL OF LİPİD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2013, 115, 356-362. 1000 + 0
https://dx.doi.org/10.1002/ejlt.201200081

Publications_019.pdf

11. Siokou, I.; Ates, A.; Ayas, D.; Ben souissi, J.; Chatterjee, T.; Dimiza, M.; Durgham, H.; Dogrammatzi, K.; Erguden, D.; Gerakaris, V. New Mediterranean Marine biodiversity records (June 2013). MEDİTERRANEAN MARİNE SCİENCE, 2013, 14, 238-249. 450 + 5
Publications_020.pdf


Alıntılanma Sayısı: 1
10. Kuley, E.; Ozogul, F.; Balikci, E.; Durmus, M.; Ayas, D. The influences of fish infusion broth on the biogenic amines formation by lactic acid bacteria. BRAZİLİAN JOURNAL OF MİCROBİOLOGY, 2013, 44, 407-415. 500 + 0
Publications_018.pdf

2012
9. Ayas, D.; Ozogul, Y.; Ozogul, I.; Ucar, Y. The effects of season and sex on fat, fatty acids and protein contents of Sepia officinalis in the northeastern Mediterranean Sea. INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD SCİENCES AND NUTRİTİON, 2012, 63, 440-445. 950 + 10
https://dx.doi.org/10.3109/09637486.2011.634787

Publications_021.pdf


Alıntılanma Sayısı: 2
8. Ayas, D. Seasonal Variations of Fat and Fatty Acid Composition in Muscle Tissues of Mediterranean Octopuses. IRANİAN JOURNAL OF FİSHERİES SCİENCES, 2012, 11, 724-731. 1000 + 0
Publications_022.pdf

2011
7. Ayas, D.; Ozogul, Y. The effects of sex and seasonality on the metal levels of different muscle tissues of mature Atlantic blue crabs (Callinectes sapidus) in Mersin Bay, north-eastern mediterranean. INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2011, 46, 2030-2034. 1000 + 0
https://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2011.02713.x

Publications_023.pdf

6. Ayas, D.; Ozogul, Y. The Effects of Season and Sex in the Metal Levels of Mature Common Cuttlefish (Sepia officinalis) in Mersin Bay, Northeastern Mediterranean. JOURNAL OF FOOD SCİENCE, 2011, 76, 121-124. 1000 + 5
https://dx.doi.org/10.1111/j.1750-3841.2011.02152.x

Publications_026.pdf


Alıntılanma Sayısı: 1
5. Ozogul, Y.; Durmus, M.; Balikci, E.; Ozogul, F.; Ayas, D.; Yazgan, H. The effects of the combination of freezing and the use of natural antioxidant technology on the quality of frozen sardine fillets (Sardinella aurita). INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2011, 46, 236-242. 450 + 45
https://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2010.02476.x

Publications_024.pdf


Alıntılanma Sayısı: 9
2010
4. Yilmaz, H.; Ayas, D.; Yilmaz, H. The Effects of Different Salinity Ratios on Reproductive Rates and Proximate Composition of Spirulina platensis in a Helical Photobioreactor. JOURNAL OF ANİMAL AND VETERİNARY ADVANCES, 2010, 9, 2427-2431. 1000 + 5
Publications_027.pdf


Alıntılanma Sayısı: 1
3. Ozogul, Y.; Ayas, D.; Yazgan, H.; Ozogul, F.; Boga, E.; Ozyurt, G. The capability of rosemary extract in preventing oxidation of fish lipid. INTERNATİONAL JOURNAL OF FOOD SCİENCE AND TECHNOLOGY, 2010, 45, 1717-1723. 750 + 80
https://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2010.02326.x

Publications_025.pdf


Alıntılanma Sayısı: 16
2009
2. Ayas, D.; Kalayi, M.; Sangun, M. Determinate of Cr, Cd and Pb Levels in Surface Water and Patella Species (Patella caerulea, Patella rustica) Collected from Mersin Bay. EKOLOJİ, 2009, 18, 32-37. 1000 + 35
Publications_028.pdf


Alıntılanma Sayısı: 7
2008
1. Kalay, M.; Sangun, M.; Ayas, D.; Gocer, M. Chemical composition and some trace element levels of thinlip mullet, Liza ramada caught from Mersin Gulf. EKOLOJİ, 2008, 17, 11-16. 750 + 35
Publications_029.pdf


Alıntılanma Sayısı: 7
Uluslararası - Uluslararası Diğer Indexlerde Taranan 3345
2017
19. Yatkın, K.; Ayas, D.; Köşker, A.; Durmuş, M.; Uçar, Y. Seasonal Changes in the Chemical Composition of the Beadlet Anemones (Actinia equina) from Mersin Bay, Northeastern Mediterranean coast of Turkey. NATURAL AND ENGİNEERİNG SCİENCES, 2017, 2, 11-20. 160 + 0
Publications_037.pdf

2016
18. Ayas, D.; Köşker, A.; Durmuş, M.; Bakan, M. DETERMINATION OF SEASONAL CHANGES ON SOME HEAVY METAL (Cd, Pb, Cr) LEVELS OF SHRIMP AND PRAWN SPECIES FROM NORTH-EASTERN MEDITERRANEAN SEA, GULF OF MERSIN, TURKEY. SCİENTİFİC WEB JOURNALS (SWJ), 2016, 2, 42-49. 190 + 0
http://dx.doi.org/10.3153/JAEFR16006

Publications_031.pdf

17. Ayas, D. The Effects of Season and Sex on the Nutritional Quality of Muscle Types of Blue Crab Callinectes sapidus (Rathbun, 1896) and Swimming Crab Portunus segnis (Forskal, 1775). NATURAL AND ENGİNEERİNG SCİENCES, 2016, 1, 1-14. 200 + 0
Publications_033.pdf

16. Erdoğan eliuz, E.; Ayas, D.; Gökşen, G. Antibacterial Actions and Potential Phototoxic Effects of Volatile oils of Foeniculum sp. (fennel), Salvia sp. (sage), Vitis sp. (grape), Lavandula sp. (lavender). NATURAL AND ENGİNEERİNG SCİENCES, 2016, 1, 10-22. 200 + 0
http://http://nesciences.com/uploadfiles/nesciences_02_08_16_62.pdf

Publications_035.pdf

15. Yağlıoğlu, D.; Ayas, D. New occurrence data of four alien fishes (Pisodonophis semicinctus, Pterois miles, Scarus ghobban and Parupeneus forsskali) from the North Eastern Mediterranean (Yeşilovacık Bay, Turkey). BİHAREAN BİOLOGİST , 2016, 10, 150-152. 200 + 0
http://biozoojournals.ro/bihbiol/cont/v10n2/bb_e162304_Yaglioglu.pdf

Publications_036.pdf

2015
14. Köşker, A.; özoğul, F.; Ayas, D.; Durmuş, M.; Uçar, Y. Akdeniz’in yeni toksini: Tetrodotoksin . EGE JOURNAL OF FİSHERİES & AQUATİC SCİENCES, 2015, 32, 15-24. 140 + 0
10.12714/egejfas.2015.32.1.03

Publications_030.pdf

2014
13. Külcü, A.; Ayas, D.; Köşker, A.; Yatkın, K. The Investigation of Metal and Mineral Levels of Some Marine Species from the Northeastern Mediterranean Sea. JOURNAL OF MARİNE BİOLOGY & OCEANOGRAPHY, 2014, 03, 1-4. 170 + 0
http://dx.doi.org/10.4172/2324-8661.1000127

Publications_001.pdf

2013
12. Ayas, D. Effects of Gender and Season on Potentially Toxic Metal Levels in Muscles of Adult Blue Swimmer Crabs (Portunus pelagicus) from the Northeastern Mediterranean Sea. JOURNAL OF MARİNE BİOLOGY & OCEANOGRAPHY, 2013, 02, 1-4. 200 + 0
http://dx.doi.org/10.4172/2324-8661.1000110

Publications_002.pdf

2012
11. Ayas, D.; özoğul, Y.; özoğul, F. The Effects of Seasoning on the Quality of Precooked and Vacuumed Crab Meat (Portunus pelagicus). ADVANCES İN FOOD SCİENCES, 2012, 34, 48-54. 200 + 0
Publications_004.pdf

10. Ayas, D.; özoğul, Y. The Effects of Seasonal Changes on Fat and Fatty Acid Contents of Mantis Shrimp (Eurogosquilla massavensis). ADVANCES İN FOOD SCİENCES, 2012, 34, 164-167. 200 + 0
Publications_003.pdf

2011
9. Ayas, D.; özoğul, Y. The Effects of Vacuum Packing on the Quality of Thermally Processed Lump Crabmeat (Portunus pelagicus). ADVANCES İN FOOD SCİENCES, 2011, 33, 174-178. 200 + 0
Publications_005.pdf

8. Ayas, D.; özoğul, Y. The Chemical Composition of Sexually Mature Blue Swimmer Crab (Portunus pelagicus, Linnaeus 1758) in the Mersin Bay. JOURNAL OF FİSHERİESSCİENCES.COM, 2011, 5, 308-316. 200 + 0
Publications_007.pdf

7. Ayas, D.; özoğul, Y. The Chemical Composition and Meat Yield of Mature Blue Swimmer Crab (Portunus pelagicus, Linnaeus 1758) in Mersin Bay, Northeastern Mediterranean, Turkey. ADVANCES İN FOOD SCİENCES, 2011, 33, 179-184. 200 + 0
Publications_006.pdf

6. Ayas, D.; özoğul, Y. The Chemical Composition of Carapace Meat of Sexually Mature Blue Crab (Callinectes sapidus, Rathbun 1896) in the Mersin Bay. JOURNAL OF FİSHERİESSCİENCES.COM, 2011, 5, 262-269. 100 + 0
Publications_011.pdf

2010
5. Kargın yılmaz, H.; Ayas, D.; Yılmaz, H.; özoğul, Y. The Effects of Different Salinity Rates on Fat And Fatty Acid Composition of Spirulina platensis. JOURNAL OF FİSHERİESSCİENCES.COM, 2010, 4, 282-286. 85 + 0
Publications_008.pdf

4. Ayas, D. Distribution and Morphometric Characteristics of Patella Species (Archaeogastropoda) in Mersin-Viranşehir Region of the Northeastern Mediterranean Sea. JOURNAL OF FİSHERİESSCİENCES.COM, 2010, 4, 171-176. 200 + 0
Publications_012.pdf

2008
3. Ayas, D.; Almış, M.; Kaya, U. Mersin-Karaduvar Bölgesinde Bulunan Patella (Archaeogastropoda) Türlerinin Dağılımı ve Morfometrik Özellikleri. JOURNAL OF FİSHERİESSCİENCES.COM, 2008, 2, 570-575. 100 + 0
Publications_013.pdf

2006
2. Ayas, D. Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhyncus mykiss), Hamsi (Engraulis encrasicolus) ve Sardalya (Sardina pilchardus)’nın Sıcak Tütsülenmesi Sonrasındaki Kimyasal Kompozisyon Oranlarındaki Değişimler. E.U. JOURNAL OF FİSHERİES & AQUATİC SCİENCES, 2006, 23, 343-346. 200 + 0
Publications_009.pdf

1. Tokur, B.; Korkmaz, K.; Ayas, D. Comparison of Two Thiobarbituric Acid (TBA) Method for Monitoring Lipid Oxidation in Fish. E.U. JOURNAL OF FİSHERİES & AQUATİC SCİENCES, 2006, 23, 331-334. 200 + 0
Publications_010.pdf

Ulusal - Diğer 300
2011
3. özbay, T.; Ayas, D. Dondurarak Depolanan Sardalya (Sardinella aurita, Valenciennes, 1847) Filetolarının Raf Ömrü Üzerine Kitosan ve Asetik Asit Uygulamalarının Etkileri. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2011, 7, 11-22. 100 + 0
Publications_014.pdf

2005
2. Ayas, D.; Ekingen, G.; çelik, M. Seyhan Baraj Gölü Pullu Sazanlarının (Cyprinus Carpio L. 1758) Mevsimsel Besin Kompozisyonu ile Sıcak Tütsüleme Sonrası Kimyasal ve Duyusal Değişimleri. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ DERGİSİ, 2005, 1, 12-20. 100 + 0
Publications_015.pdf

1998
1. Everest, A.; çetin, B.; Ayas, D. Kahramanmaraş-Andırın: Beşbucak Yöresinden Toplanan Karayosunlarının Tanımlanması. MERSİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ DERGİSİ, 1998, 1, 105-109. 100 + 0
Uluslararası - Tam Metin - Sözlü 580

4. ALP, M.; AYAS, D.; ŞEN, B., An ecological monitoring study in relation to plankton and benthos in Yumurtalık Gulf (Mediterranean Sea, Turkey). All-Russian Scientific-Practical Conference with International Participation dedicated to the 145th anniversary of Sevastopol Biological Station, 2016-09-19, 2016-09-24, Sevastopol, Rusya, 2016. 200
Scientific_Meetings_012.pdf

3. Ayas, D.; Özogul, Y.; Yazgan , H.; Köşker , A.; Özogul, İ., Composition of fat and fatty acids of the Mediterranean gastropods and usage for human health. First National Workshop on Marine Biotechnology and Genomics, 2012-05-09, 2012-05-13, Muğla/Bodrum, Türkiye, 2012. 180

2. Ozogul , Y.; Ayas , D.; Kalay, M., The Effects of Season and Sex in the Fatty Acids and Proximate Compositions of Common Cuttlefish (Sepia officinalis). 39th Congress-CIESM, 2010-05-12, 2012-05-16, Venice, İtalya, 2010. 200
Scientific_Meetings_002.pdf

1. Ozogul , Y.; ., Ayas , D.; Kalay , M.; Ozyurt, G.; Küley Boga, E., Comparison of Fatty Acid, Trace Element and Proximate Compositions of Male and Female of Blue Crabs and Swim Crabs from Mersin Bay. 39th Congress-CIESM, 2010-05-12, 2010-05-16, Venice, İtalya, 2010. 0
Scientific_Meetings_003.pdf

Uluslararası - Özet - Sözlü 585

9. Köşker, A.; Özoğul, F.; Durmuş, M.; Uçar, Y.; Özoğul, Y., Tetrodotoxin (TTX) levels of Torquigener flavimaculosus (Hardy & Randall, 1983) caught in the Northeastern Mediterranean Sea. International Symposium on Pufferfish, 2017-10-13, 2017-10-14, Muğla (Bodrum), Türkiye, 2017. 40
http://www.nesciences.com/symposium2017/static_content.php?page=index

8. Köşker, A.; Özoğul, F.; AYAS, D.; Durmuş, M.; Uçar, Y., Metal Levels in Three Puffer Fish Species Caught from Mersin Bay. International Symposium on Pufferfish, 2017-10-13, 2017-10-14, Muğla (Bodrum), Türkiye, 2017. 65
http://www.nesciences.com/symposium2017/static_content.php?page=index

7. Köşker, A.; Özoğul, F.; Durmuş, M.; Uçar, Y.; Özoğul, Y., Proximate Composition and Fatty Acid Profile of Puffer Fish (Lagocephalus Sceleratus) Caught from Mersin Bay. International Symposium on Pufferfish, 2017-10-13, 2017-10-14, Muğla (Bodrum), Türkiye, 2017. 40
http://www.nesciences.com/symposium2017/static_content.php?page=index

6. AYAS, D.; BAKAN, M.; KÖŞKER, A.; YAĞLIOĞLU, D., THE RELATIONSHIPS BETWEEN FISH SIZE AND THE METAL LEVELS OF THE MUSCLE TISSUE OF SERRANUS CABRILLA (LINNAEUS, 1758) CAUGHT FROM THE YEŞILOVACIK BAY. International Grouper Workshop, 2016-10-07, 2016-10-08, Muğla/Bodrum, Türkiye, 2016. 95
http://epipopgen.com/workshop/eng/static_content.php?page=index

5. Yaglioglu, D.; Ayas, D.; Uyan, A.; Dogdu, S., Morphometric Differences between Serranus cabrilla (Linnaeus, 1758) Populations from Mediterranean and Aegean Sea. International Grouper Workshop, 2016-10-07, 2016-10-08, Bodrum, Türkiye, 2016. 85
http://epipopgen.com/workshop/eng/doc/IGW_Oral_Session_Program.pdf

4. Özogul, Y.; Durmus, M.; Balıkçı, E.; Ayas , D.; Gökdoğan, S., The effects of nanoemulsions based on commercial oils (sunflower, canola, corn, olive, soybean, and hazelnut oils) on sensory, chemical and microbial quality of frozen sea bass fillets. 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (45th WEFTA meeting), 2015-10-12, 2015-10-15, Nantes, Fransa, 2015. 60
http://wwz.ifremer.fr/taft2015

3. Ozogul, Y.; Aydin , M.; Durmus, M.; Karadurmus, U.; Öz, M., The Effects of Season and Gender on the Proximate and Fatty Acid Profile of Male and Female Warty Crab (Eriphia verrucosa) from Black Sea. 40th Congress-CIESM, 2013-05-12, 2013-05-15, Marseille, Fransa, 2013. 10
Scientific_Meetings_001.pdf

2. Ayas , D.; Özogul, Y.; Özogul, F.; Kuley, E.; Şimşek, A., Beta-hydroxy-gamma-trimethyl amino butyric acid (L-carnitine) contents of commercially important raw and cooked seafood by HPLC method. 41th Annual WEFTA Meetting, 2011-09-27, 2011-09-30, Gothenburg, İsveç, 2011. 90
Scientific_Meetings_004.pdf

1. Ayas , D.; Özoğul, Y.; Kalay, M., The Effects of Vacuum Packing on the Quality of Thermally Processed Lump Crabmeat (Portunus pelagicus). 40th Annual WEFTA Meetting, 2010-10-04, 2010-10-07, İzmir, Türkiye, 2010. 100
Scientific_Meetings_005.pdf

Uluslararası - Özet - Poster 352

12. Köşker, A.; Özogul, F.; Özoğul, Y.; Uçar, Y.; Durmus, M., Distrubition of tetrodotoxin (TTX) levels in pufferfish (Lagocephalus sceleratus) from different region of the world. FABA 2016: International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, 2016-11-03, 2016-11-05, Antalya, Türkiye, 2016. 15
Scientific_Meetings_013.pdf

11. Erdoğan Eliuz, E.; GÖKŞEN, G.; AYAS, D., The enrichment of olive oil with CLA from myrtus communis oils by using lipase. 1st International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2016), 2016-10-26, 2016-10-28, Adana, Türkiye, 2016. 50
http://www.imsec2016.org/

10. Yatkın, K.; Ayas, D.; Köşker, A.; Durmuş, M.; Uçar, Y., Seasonal Changes in The Chemical Composition of the Beadlet Anemones (Actinia Equina Linneaus,1758) From Mersin Bay in the Northeastern Mediterranean Sea. 46th WEFTA Conference, 2016-10-12, 2016-10-14, Split, Hırvatistan, 2016. 40
Scientific_Meetings_016.pdf

9. Köşker, A.; Özogul, F.; Uçar, Y.; Durmus, M.; Ayas, D., The potential benefits and harms of tetrodotoxin. 1st International Congress on Advances in Veterinary Sciences and Technics (ICAVST), 2016-08-25, 2016-08-29, Sarajevo, Bosna Hersek, 2016. 22
http://www.icavst.com/

8. Ayas, D.; Köşker, A.; Özogul, F.; Özogul, Y.; Durmus, M., Seasonal and Sexual Changes of Chemical Composition in Pufferfish (Lagocephalus sceleratus) Caught From Northeastern Mediterranean. 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (45th WEFTA meeting), 2015-10-12, 2015-10-15, Nantes, Fransa, 2015. 42
http://wwz.ifremer.fr/taft2015

7. Özogul, Y.; Durmus, M.; Uçar, Y.; Köşker , A.; Ayas , D., The effects of nanoemulsions based on commercial oils (sunflower, canola, corn, olive, soybean, and hazelnut oils) on the fatty acid compositions of farmed sea bass stored at 2±2 oC. 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (45th WEFTA meeting), 2015-10-12, 2015-10-15, Nantes, Fransa, 2015. 22
http://wwz.ifremer.fr/taft2015

6. Durmus , M.; Özogul , Y.; Kuley Boga, E.; Ayas , D.; Özogul , F., The effects of nanoemulsions based on commercial oils on biogenic amine concentration of refrigerated farmed sea bass. 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (45th WEFTA meeting), 2015-10-12, 2015-10-15, Nantes, Fransa, 2015. 27
http://wwz.ifremer.fr/taft2015

5. Kösger, A.; Özogul , F.; Durmuş, M.; Ayas , D.; Uçar, Y., Changes in sexual and seasonal variation in tetrodotoxin (TTX) levels in puffer fish (Lagocephalus sceleratus) caught from Mersin Gulf. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, 2014-09-25, 2014-09-27, Eskişehir, Türkiye, 2014. 30
Scientific_Meetings_006.pdf

4. Özogul , Y.; Uçar , Y.; Kuley, E.; Özogul, F.; Balıkçı, E., The effects of natural antioxidant extracts (thymus, green tea, sage and laurel) on the biogenic amine contents of fish burgers made from minced chub mackerel (Scomber japonicus). 41th Annual WEFTA Meetting, 2011-09-27, 2011-09-30, Göteburg, İsveç, 2011. 20
Scientific_Meetings_008.pdf

3. Ayas , D.; Ozogul, Y., The Effects of Sex and Seasonality on the Metal Levels of Different Muscle Tissues of Mature Blue Swimmer Crabs (Portunus pelagicus Linnaeus 1758) in Mersin Bay, Northeastern Mediterranean, Turkey. 41th Annual WEFTA Meetting, 2011-09-27, 2011-09-30, Göteburg, İsveç, 2011. 50
Scientific_Meetings_009.pdf

2. Gokdogan , S.; Özogul , Y.; Ucar , Y.; Kuley , E.; Özogul, F., The influences of natural Zeolite (cliptinolite) on Ammonia and Biogenic Amine Formation by Food-Borne Pathogen. 41th Annual WEFTA Meetting, 2011-09-27, 2011-09-30, Göteburg, İsveç, 2011. 10
Scientific_Meetings_010.pdf

1. Özogul , Y.; Balıkçı , E.; Şimşek , A.; Ayas , D.; Kenar , M., The effects of natural antioxidant extracts (thymus, green tea, sage and laurel) on the fatty acid content of fish burgers made from minced chub mackerel (Scomber japonicus). 41th Annual WEFTA Meetting, 2011-09-27, 2011-09-30, Gothenburg, İsveç, 2011. 22
Scientific_Meetings_007.pdf

Ulusal - Tam Metin - Sözlü 180

2. Ayas , D.; Cicik , B.; Minik , İ.; Yemenicioğlu , D.; Çolakfakioğlu , C., Doğu Akdeniz ve Balıkçılık. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası VI. Öğrenci Kurultayı, 2010-10-28, 2010-10-30, Ankara, Türkiye, 2010. 80

1. Ayas, D., Sıcak Tütsülenmiş ve Yağda Kızartılmış Sazan (C. carpio)’ların Kimyasal Kompozisyon Değişimleri. XII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2003-09-24, 2003-09-28, Elazıg, Türkiye, 2003. 100

Ulusal - Özet - Sözlü 460

10. Köşker, A.; Özogul, F.; Özogul, Y.; Ayas , D.; Durmuş, M., Balon Balığının (Lagocephalus Sceleratus, Gmelin 1789) Farklı Dokularındaki Tetrodotoksin (TTX) Düzeylerinin Eşeysel ve Mevsimsel Açıdan Araştırılması. XVIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2015-09-01, 2015-09-04, İzmir, Türkiye, 2015. 27

9. Özogul, Y.; Durmuş, M.; Ayas , D.; Uçar, Y.; Yazgan, H., Bitkisel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Vakum Paketlenerek Soğukta Depolanan Levreklerin (Dicentrarchus Labrax) Yağ Asidi Profiline Etkisi. XVIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2015-09-01, 2015-09-04, İzmir, Türkiye, 2015. 32

8. Külcü, A.; Ayas, D.; Cicik, B., Mersin İlinde Yer Alan Hipermarketlerde Satışa Sunulan Bazı Deniz Ürünlerinin Metal ve Mineral İçeriği Yönünden İncelenmesi. Ekoloji 2012 Sempozyumu, 2012-10-09, 2012-10-12, Kilis, Türkiye, 2012. 50

7. Ayas, D.; Özoğul, Y., Ergin Mavi Yengeç (Callinectes sapidus Rathbun 1896)’lerin Lipit ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Eşey, Kas Tipi ve Mevsim Değişkenlerinin Etkileri. XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2011-10-11, 2011-10-15, Antalya, Türkiye, 2011. 50

6. Ayas, D.; Özogul, A., Ergin Mavi Yüzücü Yengeç (Portunus pelagicus Linnaeus, 1758)’lerin Lipit ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Eşey, Kas Tipi ve Mevsim Değişkenlerinin Etkileri. XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2011-09-01, 2011-09-04, Antalya, Türkiye, 2011. 50

5. Ayas , D.; Özogul, Y., Mersin Körfezi'nden Dip Trolü ile Avlanan Decapoda, Cephalopoda, Gastropoda ve Stomatopoda Türlerinin Lipit ve Yağ Asitleri Profillerindeki Mevsimsel Değişimler. XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2011-09-01, 2011-09-04, Antalya, Türkiye, 2011. 50

4. Ayas , D.; Özogul , Y.; Yazgan, H., Ergin Mürekkep Balık (Sepia officinalis Linnaeus 1758)’larının Lipit ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Eşey ve Mevsim Değişkenlerinin Etkileri. XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2011-09-01, 2011-09-04, Antalya, Türkiye, 2011. 50

3. Yılmaz , H.; Yılmaz, H.; Ayas, D., Sarmal Fotobiyoreaktörde Farklı Besin Oranlarının Spirulina platensis’in Üreme Verimliğine Etkisi. XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2009-09-01, 2009-09-04, Rize, Türkiye, 2009. 50

2. Ayas, D., Mersin-Viranşehir Bölgesinde Bulunan Patella (Archaeogastropoda) Türlerinin Dağılımı ve Morfometrik Özellikleri. XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2009-09-01, 2009-09-04, Rize, Türkiye, 2009. 50

1. Ayas , D.; Kalay , M.; Sangün, M., Mersin Körfezi’nden Örneklenen Patella Türlerindeki (Patella caerulea, Patella rustica) Cr, Cd, Pb ve Hg Düzeylerinin Belirlenmesi. XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2007-09-01, 2007-09-04, Muğla, Türkiye, 2007. 50

Ulusal - Özet - Poster 341

16. AĞILKAYA, G.; AYAS, D., Akdeniz’in Yeni İstilacı Türü Aslan Balığı (Pterois Miles, Bennett 1828)’nın İlk Metal Kontaminasyon Bulguları. Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu (UCEDKKS-2017-Bursa), 2017-10-10, 2017-10-12, BURSA, Türkiye, 2017. 25
http://www.ucedkks2017.org/

15. AYAS, D.; AĞILKAYA, G.; YAĞLIOĞLU, D., Mersin Körfezi’nden Akdeniz’in Bazı Ender Rastlanılan Balık Türleri. Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu (UCEDKKS-2017-Bursa), 2017-10-10, 2017-10-12, BURSA, Türkiye, 2017. 25
http://www.ucedkks2017.org/

14. AYAS, D.; AĞILKAYA, G., Aplysia parvula (Mörch 1863, Aplysiidae)’nin Mersin Körfezi’ndeki Varlığı. Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu (UCEDKKS-2017-Bursa), 2017-10-10, 2017-10-12, BURSA, Türkiye, 2017. 25
http://www.ucedkks2017.org/

13. Durmuş, M.; Özogul, F.; Köşker, A.; Uçar, Y.; Ayas, D., Karadeniz’de Avlanan Mullus barbatus'un Kas Doku Metal Düzeylerindeki Eşeye ve Mevsime Bağlı Değişimlerin İncelenmesi. XVIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2015-09-01, 2015-09-04, İzmir, Türkiye, 2015. 11

12. Uçar, Y.; Durmuş, M.; Köşker, A.; Özogul, F.; Ayas, D., Gıda Zehirlenmelerine Neden Olan Su Ürünleri Kaynaklı Bakteriyel Patojenik Mikroorganizmalar. XVIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2015-09-01, 2015-09-04, İzmir, Türkiye, 2015. 11

11. Ayas, D.; Köşker, A.; Durmuş, M.; Bakan, M., Mersin Körfezi’ndeki Ekonomik Önemi olan Karides Türlerinin Bazı Ağır Metaller (Cd, Pb, Cr) Yönünden Değerlendirilmesi. XVIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2015-09-01, 2015-09-04, İzmir, Türkiye, 2015. 23

10. Özogul , Y.; Ayas , D.; Özoğul, F.; Küley, E.; Balıkçı, E., Ön-Pişirilmiş ve Vakum Paketlenmiş Yengeç Eti Kalitesine Baharatların Etkileri. XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2011-09-01, 2011-09-04, Antalya , Türkiye, 2011. 17

9. Özogul , Y.; Balıkçı, E.; Kaçar, Ç.; Gökdoğan, S.; Yazgan , H., Doğal Antioksidan (Kekik, Yeşil Çay, Adaçayı ve Defne) Ekstraktının Kıyılmış Kolyoz Etinden (Scomber japonicus) Hazırlanan Burgerlerin Raf ömrüne Etkileri. XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2011-09-01, 2011-09-04, Antalya3, Türkiye, 2011. 2

8. Ayas, D., Dondurarak Depolanan Balık ve Balık Ürünlerinde Oluşan Formaldehit, Hipoksantin ve Malondialdehitin Kas Proteinlerine Fiziksel ve Kimyasal Etkileri. XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2009-09-01, 2009-09-04, Rize, Türkiye, 2009. 25

7. Yılmaz, H.; Ayas, D., Lepistesde (Poecilia reticulate Peters, 1859) Canlı Yemler (Artemia salina, Daphnia magna) ve Sazan Yemi ile Beslenmenin Büyüme ve Pigmentasyona Etkisi. XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2009-09-01, 2009-09-04, Rize, Türkiye, 2009. 25

6. Ayas, D.; Almış , M.; Kaya , U., Mersin-Karaduvar Bölgesinde Bulunan Patella (Archaeogastropoda) Türlerinin Dağılımı ve Morfometrik Özellikleri. XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2007-09-01, 2007-09-04, Muğla, Türkiye, 2007. 25

5. Ayas, D.; Ekingen, G.; Çelik, M., Seyhan Baraj Gölü Pullu Sazanlarının (Cyprinus Carpio L. 1758) Mevsimsel Besin Kompozisyonu ile Sıcak Tütsüleme Sonrası Kimyasal ve Duyusal Değişimleri. XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2005-09-01, 2005-09-04, Çanakkale, Türkiye, 2005. 25

4. Ayas, D., Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhyncus mykiss), Hamsi (Engraulis encrasicolus) ve Sardalya (Sardina pilchardus)’nın Sıcak Tütsülenmesi Sonrasındaki Kimyasal Kompozisyon Oranlarındaki Değişimler. XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2005-09-01, 2005-09-04, Çanakkale , Türkiye, 2005. 25

3. Ayas, D.; Kalay, M., İnsan Faaliyetlerinin Kıyı Ekosistemlerine Etkileri. XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2005-09-01, 2005-09-04, Çanakkale, Türkiye, 2005. 25

2. Ayas, D.; Dönmez, E., Seyhan Baraj Gölü Pullu Sazan (Cyprinus carpio)’larının Sıcak Tütsüleme Öncesi ve Sonrası Enterobacteriaceae Familyası Üyeleri Yönünden Araştırılması. XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2005-09-01, 2005-09-04, Çanakkale, Türkiye, 2005. 25

1. Ayas , D.; Soydemir, N., Nil Tilapyasında (Oreochromis niloticus L., 1758) Farklı Yemler ile Beslemenin Performans ve Kimyasal Kompozisyona Etkileri. XII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 2003-09-01, 2003-09-04, Elazığ, Türkiye, 2003. 25

Ulusal - Yürütücü 500

6. Mersin İli Deniz Balıkları Faunasının Belirlenmesi , BAP, Proje No: 2017-2-AP2-2353, 12500 TL, Yürütücü, 2020, Devam ediyor... 100

5. Su Ürünleri Tüketimi Yönünden Tüketici Davranışlarının Araştırılması: Mersin İli Örneği, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2557, 2963 EUR, Yürütücü, 2018, Devam ediyor... 100

4. Mersin Körfezi’nden Avlanan Bazı Lessepsiyen Balık Türlerinin Lipit ve Yağ Asitleri Profilindeki Mevsimsel Değişimlerin Belirlenmesi, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2185, 11000 TL, Yürütücü, 2018, Devam ediyor... 100

3. Mersin Körfezinde Yaşayan Dasyatis pastinaca (Linnaeus, 1758) ve Torpedo marmorata (A. Risso, 1810)’nın Balık Yağı Üretiminde Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi, BAP, Proje No: 2017-1-TP2-2173, 9260 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100

2. Mersin Körfezi’nde Yaşayan Akdeniz Anemonu (Actinia equina Linnaeus, 1758)’ndaki Equinatoksinlerin (EqT) İzolasyonu ve EqT Düzeylerindeki Mevsimsel Değişimlerin Belirlenmesi, BAP, Proje No: 2015-TP2-1333, 11000 TL, Yürütücü, 2017,Tamamlandı. 100

1. Mersin Bitkisinden (Myrtus communis L.) Konjuge Linoleik Asitle Yapılandırılmış Fonksiyonel Yağ Üretimi, , Proje No: BSTB-025444, 97385 TL, Yürütücü, 2015,Tamamlandı. 0

Ulusal - Araştırmacı 150

3. Yaşın Nemipterus randalli (Russell,1986)'nin Kimyasal Kompozisyonu Üzerine Etkisi, BAP, Proje No: 2017-2-TP2-2561, 10998 TL, Araştırmacı, 2018, Devam ediyor... 50

2. Ayçiçek yağının Enzimatik Olarak Konjuge Linolenik Asitce (KLNA) Zenginleştirilmesi, BAP, Proje No: 2016-2-AP1-1918, 16000 TL, Araştırmacı, 2018, Devam ediyor... 50

1. Mersin Körfezi'ndeki Balon Balığı Türlerinin Tetrodotoksin (TTX) Düzeylerindeki Eşeye ve Mevsime Bağlı Değişimlerin Belirlenmesi, TÜBİTAK, Proje No: 115O679, 149 TL, Araştırmacı, 2017,Tamamlandı. 50
http://www.marinetoxin.com/

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri 600

3. Ferit Peri, Mersin Körfezinde Yaşayan Dasyatis pastinaca (Linnaeus, 1758) ve Torpedo marmorata (A. Risso, 1810)’nın Balık Yağı Üretiminde Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

2. Mısra Bakan, Mersin Körfezi’nden Avlanan Bazı Lessepsiyen Balık Türlerinin Lipit ve Yağ Asitleri Profilindeki Mevsimsel Değişimlerin Belirlenmesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Devam ediyor. 200

1. Kemal YATKIN, Yeşilovacık Körfezi’nde Yaşayan Akdeniz Anemonu (Actinia equina Linneaus, 1758)’nun Kimyasal Kompozisyonundaki Mevsimsel Değişimler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tamamlandı. 200

Uluslararası Dergi [Yıl, Adet] 45
1. CHINESE JOURNAL OF OCEANOLOGY AND LIMNOLOGY , [ 2015 : 1 ] . 5
2. FERSENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN , [ 2015 : 1 ] . 5
3. THE SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT , [ 2015 : 1 ] . 5
4. JOURNAL OF FOOD CHEMISTRY , [ 2015 : 1 ] . 5
5. JOURNAL OF FOOD QUALITY , [ 2015 : 1 ] . 5
6. JOURNAL OF FOOD SAFETY , [ 2015 : 3 ] . 15
7. TüRK ZOOLOJI DERGISI , [ 2015 : 1 ] . 5
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Güz SUF437 Su Ür. Soğuk Muhaf. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Güz SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SUÜ 611 Denizel Toksin Kaynaklı Besin Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Güz SUÜ 610 Su Ürünleri İşlemesinde İleri Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF444 Tez Yönetimi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 0-4-2
Bahar SUF466 Su Ürünleri Kalite Kontrol Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 1-2-2
Bahar SUF464 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar SUÜ 612 Su Ürünlerinde Biyojenik Aminl Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 608 Su Ürünlerinin Fonksiyonel Gıd Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Bahar SUÜ 611 Denizel Toksin Kaynaklı Besin Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Güz SUF437 Su Ür. Soğuk Muhaf. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Güz SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SUÜ 608 Su Ürünlerinin Fonksiyonel Gıd Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Güz SUÜ 611 Denizel Toksin Kaynaklı Besin Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Güz SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Güz SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Güz SUÜ 612 Su Ürünlerinde Biyojenik Aminl Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF464 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar SUF466 Su Ürünleri Kalite Kontrol Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 1-2-2
Bahar SEM YL Seminer ( Yl ) Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar SUÜ 801 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 802 Uzmanlık Alan Dersi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 4-0-0
Bahar SUÜ 593 Su Ürünleri Temel Avlama ve İş Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 2-2-3
Bahar SUÜ 611 Denizel Toksin Kaynaklı Besin Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Bahar TEZ Tez Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 0-0-0
Bahar SUÜ 612 Su Ürünlerinde Biyojenik Aminl Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 3-0-3
Güz SUF437 Su Ür. Soğuk Muhaf. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Güz SUÜ-608 Su Ürünlerinin Fonksiyonel Gıd Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 3-0-3
Güz SUÜ-593 Su Ürünleri Temel Avlama ve İş Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Güz SUÜ-609 Su Ürünlerinde Aroma ve Analiz Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Güz SUÜ-611 Denizel Toksin Kaynaklı Besin Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 3-0-3
Güz SUÜ-612 Su Ürünlerinde Biyojenik Aminl Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 3-0-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF464 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Bahar SUÜ-593 Su Ürünleri Temel Avlama ve İş Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Güz SUF437 Su Ür. Soğuk Muhaf. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Bahar SUF464 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Güz SUF437 Su Ür. Soğuk Muhaf. Tek. Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 2-0-2
Güz SUÜ-593 Su Ürünleri Temel Avlama ve İş Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri 2-2-3
Dönem D.Kodu Ders Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Bölüm/Program T-U-K
Güz ÜYG101 Üniversite Yaşamına Giriş Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 1-0-1