Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu

Bu kurs öğrencileri bilimsel araştırma yapmaya yönlendirmek, bilimin gençler ve toplum tarafından benimsenmesini sağlamak ve genç araştırmacılar yetiştirmek gibi hedefleri olan araştırma projeleri yarışmalarında Mersin’in başarısını arttırmak amacıyla Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ile planlanlanmıştır. Bu plan bir projeye dönüştürülerek TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Başkanlığı’na sunulmuş ve TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Proje 13 Eylül-29 Eylül 2010 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof.Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde uygulamaya geçecektir. Kurslar 15 gün sürecek ve üçer günlük 5 dönem halinde gerçekleştirilecektir. Her dönemde 40 öğretmen kursa alınacak ve kurs sonunda toplam 200 öğretmen bilim danışmanlığı konusunda eğitilmiş olacaktır. Üniversitemiz tarafından yürütülecek bu projenin iki önemli bulunmaktadır. Bunlardan birisi daha önce de değinildiği gibi öğretmenlerin bilimsel araştırma projesi yürütebilme ve bilim danışmanlığı yapabilme becerilerini geliştirerek, Mersin’in proje yarışmalarındaki başarılarının artmasına katkı sağlamak, bir diğeri de üniversite-kent ilişkisinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Proje ekibinin katkılarıyla ve kursa katılan öğretmenlerin kurs sonunda kazanacakları yeni bakış açısıyla bu iki amaca ulaşılması umulmaktadır.