Sosyal Bilimler Enstitüsü ÖYP Duyurusu

ÖYP Kapsamında Atanan Araştırma Görevlilerinin Lisansüstü Eğitim Müracaatları İle İlgili Duyuru

2547 sayılı Kanun`un 33/a maddesi uyarınca, ÖYP kapsamında atanan araştırma görevlilerinden yabancı dil puanı 65 ve üstü olanların lisansüstü eğitim yapacakları üniversiteler ile bu üniversitelere ayrılan kontenjanlar 16.08.2012  tarihinde YÖK’ün web sayfasında duyurulmuştur.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Enstitümüze için belirlenen kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir. Başvurular 03.09.2012 Pazartesi gününden itibaren 11.09.2012 Salı günü mesai bitimine kadar bireysel  veya posta yoluyla (postada yaşanan gecikmeler  kişinin kendi sorumluluğundadır) Enstitümüze yapılacaktır. Başvuru sırasında aşağıdaki belgeler istenilmektedir.

1-      Başvuru için dilekçe örneği ektedir,

2- Yüksek lisans adayları için lisans mezuniyet çıkış belgesi veya diplomanın onaylı örneği (Yurtdışında mezun olanlar için diploma denklik belgesi),

3- Doktora adayları için lisans ve yüksek lisans mezuniyet çıkış belgesi veya diplomanın onaylı örneği (Yurtdışında mezun olanlar için diploma denklik belgesi),

4. Genel Not Ortalaması’nı gösteren onaylı belge (Transkript),

5- ALES belgesi, (Eşit Ağırlık)

6- Yabancı dil sınav (ÜDS, KPDS veya  eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil) sonuç belgesi,

7- ÖYP Kazandı Belgesi (Üniversitesinin Personel Dairesi Başkanlığından alınan atandığı Fakülte, Bölüm, Ana Bilim Dalını gösteren belge) (örnek ilgili makama belgesi ektedir.)

8- Lisansüstü Öğrenci Belgesi (Varsa)

9- Vesikalık Fotoğraf (2 adet)

Başvurular, adayların ÖYP puanına göre değerlendirilecektir.

(ÖYP Puanı: ÖYP araştırma görevlilerinin lisans genel not ortalamasının %25’i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES)  ilgili alanda alınan puanın %60’si ve yabancı dil puanının %15’i alınarak hesaplanan ve en son girilen ALES ve Yabancı Dil Sınav sonuçlarına göre güncellenebilen puanıdır.)

Mersin Üniversitesi

Sosyal Bilimleri Enstitüsü

Tel: 0324 3610287

Fax: 0324 361087

ÖYP Başvuru Formu için tıklayınız!

ÖYP Başvuru Takvimi için tıklayınız!

ÖYP Başvuru Dilekçesi için tıklayınız!

ÖYP Lisansüstü Eğitim Müracaatları ile ilgili duyuru için tıklayınız!

İlgili Makama Yazı Örneği için tıklayınız!

Detaylı Bilgi İçin: 0324 - 361 02 87

İçerik-İletişim : Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - (3103 & 3112)
Okunma Sayısı : 4114
Güncelleme Tarihi : 2012-09-04 09:48:22