Eczacı Adayları İçin " Eczacılıkta Kapasite Geliştirme Günü" Düzenlendi

Eczacılık Fakültesi tarafından "Gençlik Projeleri, Ecza Kooparatifçiliği ve Finansal Okur-Yazarlık" üst başlığıyla Eczacılıkta Kapasite Geliştirme Günü düzenlendi. 5 Nisan Cuma günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik, Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Tüm gün süren ve dört oturumda düzenlenen etkinliğin ilk oturumunda Ecz. Cemaleddin Saraç tarafından "Gençlik Projeleri" başlıklı bir sunum yapıldı. Ecz. Saraç sunumunda; Avrupa Birliği Ulusal Ajansı değişim ve gelişim projeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı proje destekleri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı destekli kapasite geliştirme projeleri ve proje hibeleri konularında katılımcılara bilgi verdi.

"Türkiye'de Kooperatifçilik ve Ecza Kooperatifleri" başlıklı ikinci oturum, yine Ecz. Saraç tarafından sunuldu. Saraç ikinci sunumunda, kooperatifin tanımı, kooperatiflerin amaçları, ilkeleri, kooperatifleri sermaye şirketlerinden ayıran özellikler, ecza kooperatiflerinin tarihçesi gibi bilgiler aktardı. Günümüzde ecza kooperatiflerinin genel durumuna dair değerlendirmede bulunan Ecz. Saraç, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği'ne ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Etkinliğin öğleden sonra devam eden üçüncü oturumunda Proje Eğitmeni Demirkan Demir tarafından "Paramı Yönetebiliyorum" başlıklı eğitim verildi. Projenin, gençlerin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedeflediğini söyleyen Demir, "Paramı Yönetebiliyorum" projesinin Türkiye'de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdiğini söyledi. Demir, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilen projenin 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildiğini, Türkiye'de 15-30 yaş arası gençler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçladığını ifade etti. Sunumun sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Etkinliğin son oturumunun konuşmacısı "Geleceğini Şimdi Yönet" başlıklı konuşmasıyla Proje Eğitmeni Zekeriya Karaca oldu. Gençlerin hesaplanabilir risk ve sorumlu borçlanma konularında farkındalık kazanmalarını amaçlayan Geleceğini Şimdi Yönet projesinin anlatıldığı bu oturumda da katılımcılara sertifika verildi. Sunumda; kredi nedir, dünya ve Türkiye ile ilgili kredi istatistikleri, nakit kanalları, kredilendirme sisteminin yapısı, sistem içerisindeki oyuncular, kredi neden kullanılır, kredi hangi kriterlerle verilir, doğru müşteri nasıl seçilir ve kredi veren kurumun sorumlulukları hakkında bilgi verildi.

Fotoğraf:İlker ORKUN

İçerik-İletişim : Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - (3103 & 3112)
Okunma Sayısı : 663
Güncelleme Tarihi : 2013-04-08 16:43:55