Anamur Meslek Yüksekokulu Turuncu Bayrak ve Mavi Bayrak Almaya Hak Kazandı

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”, bu yıl Kovid-19 salgını dolayısıyla video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.
2020 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, en çok ödül alan üniversitelerin rektörleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.
Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim temalarıyla düzenlenen törende, yükseköğretim kurumlarına “Mekanda Erişebilirlik”, “Eğitimde Erişebilirlik” ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” olmak üzere 3 kategoride “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ile farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına “Engelsiz Program Nişanı” verildi.
Engelsiz Üniversite Bayrak ödülleri kapsamında:
“Mekanda Erişilebilirlik Bayrağı” (Turuncu Bayrak); 431 başvuru alınırken, 41 üniversite toplamda 118 Turuncu Bayrak verildi.
“Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı” (Mavi Bayrak); yapılan 141 başvuru sonucunda 12 üniversite toplamda 17 mavi bayrak verildi. ​
Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu olarak bizler de, Turuncu Bayrak ve Mavi Bayrak almaya hak kazandık.
Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Gülcan BOYRAZ geçtiğimiz günlerde yüksekokulumuzu ziyaret ederek ödüllerimizi takdim etti.

• 2020-09-30 11:01:00

Actual News