Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Ahmet Çam­sa­rı’dan Kıb­rıs Barış Ha­re­ka­tı­nın 45. Yılı Me­sa­jı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı olarak adlandırılan bu özel günü, harekatın başlangıç noktası olan Mersin’den kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi saygıyla andığını ifade etti.

Yüzyıllardır Türk Yurdu olan Kıbrıs Adasında Kıbrıs Türkü’nün varlığını yok sayma, hürriyetine ve geleceğine kast etme planlarının 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı ile başarısız kılındığını belirten Prof. Dr. Çamsarı, bu zaferle tüm dünyaya Kıbrıs Türk halkının çetin mücadelesinin, anavatan Türkiye’nin her daim desteğinin bir kere daha gösterildiğini vurguladı.

KKTC’nin adada eşitlik temelinde bir çözümün meşru ortağı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin, yavru vatan KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, mesajında son olarak “Kıbrıs Türk Halkı’nın Barış ve Özgürlük Bayramı’nı şahsım ve Mersin Üniversitesi adına kutlar, esenlik ve mutluluk dileklerimi arz ederim.” dedi.

• 2019-07-20 10:01:06