Eğitim Fakültemiz Geleceğin Öğretmenlerini Uğurladı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını 12 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle uğurladı.

Törene Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade,  akademik ve idari personel ile 470 mezun öğretmen adayı ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, ''Öğretmenlerin nitelikli biçimde yetişmesi, hem çalıştığı okulun kalitesini arttıracak, hem de öğrencilerin daha donanımlı biçimde yetişmesine katkı sağlayacaktır. Fakültemizden edindiğiniz bilgi, beceri ve deneyimlerle sahip olduğunuz öğretmenlik aşkı, heyecanı ve inancıyla ülkesine, milletine ve devletine bağlı nesiller yetiştireceğinize inancım tamdır.”dedi.

Eğitim Fakültesi birincisi Nurettin Oğuz, “Bugün burada 4 yıl gibi uzun ve zorlu bir yolu başarıyla bitirmenin sevincini yaşıyoruz. Öğrencilik hayatımız bitti demiyorum, her öğretmen bir öğrencidir. Bugün vatan yolunda, millet uğrunda yeni neferler yetiştirmek üzere, yeni meşaleler tutuşturuyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından geçen yıllarda mezun ettiğimiz öğrencimiz Sinan Sain ve mezun öğrencimiz Sinem Güzel tarafından oluşturulan “Grup Eğitim" tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Fakülte birincisi Nurettin Oğuz’a temsili diploma ve plaketini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir takdim etti.

Dereceye giren öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinin ardından mezunlar temsili diplomalarını öğretim elemanlarının ellerinden aldılar.

Mezuniyet töreni, Eğitim Fakültesi öğrencisi Gülşen Oktay'ın mezunlara “Öğretmen Andı”nı okutmasının ardından keplerin havaya atılmasıyla son buldu.

• 2019-06-13 11:17:20

Actual News