Girişim Limanı Liseli Girişimcilere Kapılarını Açtı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen, Üniversitemiz tarafından  yürütülen "Mersin Çekirdek Genç Girişimci Projesi" kapsamında gerçekleştirilen, Fikir Otobüsü Lise Projesi etkinliği,10 Haziran 2019 tarihinde yapılan ödül töreniyle sona erdi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Genç Girişimciler Kurulu  işbirliği ile yapılan  ödül törenine   Mersin  Genç Girişimci Merkezi “GİRİŞİM LİMANI“ ev sahipliği yaptı.

Tören öncesi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve MTSO  Başkanı Ayhan Kızıltan projelerin tanıtıldığı stantları ziyaret ederek, öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan  ve  Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın yaptığı konuşmaların ardından söz alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle kurulan Genç Girişimci Merkezi’nde böyle bir tören düzenlenmesinden büyük gurur duyduğunu söyledi. Genç Girişimci Merkezinin üniversite adına kurulduğunu, ancak tüm şehirle paylaşmak, Mersin’e hizmet vermek istediklerini belirten Prof. Dr. Yaşar, merkezin her yıl projelerle dolup taşmasının en büyük beklentileri olduğunu ifade etti.

20 Aralık 2018’de başlayıp, 10 Haziran 2019’da sona eren Fikir Otobüsü  Lise’ye başvuran 20 projenin jüri değerlendirmesi sonucunda; Kadri Şaman MTSO Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sertay Sakar, Enes İlçiktoğ ve Kerem Çiçek’in, Berrin Tosmur Şahin danışmanlığında yürüttüğü IOT Class (Internet of thinks class) Projesi birinci oldu. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesi’nden Hüsniye Sude Denizci, Tolga Metin ve Melisa Ünal’ın, Hakan Öztürk danışmanlığında yürüttüğü Gteck MI Projesi ikinci, Şehit Kübra Doğanay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Saliha Turanalp ile Berivan Küçükkaya’nın, Kemal Bozkurt danışmanlığında yürüttüğü ‘Hem Temiz Hem Tasarruflu’ isimli projesi üçüncü oldu. Birinci olan ekibe birer diz üstü bilgisayar hediye edilirken ikincilere arduino uyumlu saat, üçüncülere ise Raspberry pi seti verildi. Ayrıca ilk 3’e giren projelere ‘’melek yatırımcı’’ sunumu fırsatı verilecek ve ‘’kuluçka merkezi’’ ziyaretleri imkanı tanınacak.

• 2019-06-13 10:00:34

Actual News