2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Yaz Öğretiminde Açılacak Dersler ve Öğrenci Ön Kayıt İşlemleri

Sevgili öğrenciler;

Üniversitemiz 2018 - 2019 Eğitim - Öğretim yılı Yaz Öğretiminde açılacak dersler ve başvuru takvimi aşağıda belirtilmiştir.

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ UYGULAMA ESASLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YAZ ÖĞRETİMİ MİSAFİR ÖĞRENCİ KAYIT YARDIM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

Yaz Öğretimi Akademik Takvimi:

Yaz Öğretimi Ön Kayıtlar

17 Haziran 2019

21 Haziran 2019

Yaz Öğretimi Kesin Kayıtlar

24 Haziran 2019

28 Haziran 2019

Eğitim-Öğretim Dönemi

01 Temmuz 2019

22 Ağustos 2019

Yaz Öğretimi Sonu Sınavları

26 Ağustos 2019

29 Ağustos 2019

Bilgi Notları:

1- Yaz Öğretimi ön kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminden (ÖİBS) (https://oibs.mersin.edu.tr/) Öğrenci İşlemlerine girilerek öğrenciler tarafından yapılacaktır.

2- Öğrencilerimiz Yaz Öğretimi dersini kendi bölümleri dışından veya farklı Yükseköğretim Kurumundan almak istemeleri durumda ön kayıtların başlayacağı tarihten itibaren  bölümlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

3- Diğer Yükseköğretim Kurumu öğrencilerinden Üniversitemiz Yaz Öğretiminde ders almak isteyen öğrenciler, kesin kayıtların açılması ile birlikte öncelikle Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS)'nde kayıtlarının olup olmadığını e-devlet üzerinden teyit etmeleri gerekmektedir. YÖKSİS’ te kayıtları bulunmayan öğrenciler Üniversiteleri ile görüşerek YÖKSİS’e kayıt işleminin yapılmasını sağlamalıdırlar. YÖKSİS’te kaydı bulunan öğrenciler Üniversitemiz Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (ÖİBS)'nde (https://oibs.mersin.edu.tr/) giriş ekranındaki “Yaz Dönemi Misafir Kayıt” panelinden öncelikle yeni bir kullanıcı oluşturmaları gerekmektedir. Kimlik doğrulaması ardından da öğrencilik doğrulaması yaparak öğrenci numarası oluşturacaklardır.  Öğrenci numarasını edinen öğrenciler  doğrudan alacakları dersin öğretim elemanına giderek Yaz Öğretimi ücretini yatırdıktan sonra kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

4- Yaz öğretiminde alınacak derslerin ücretlerinin yatırılacağı Ziraat Bankası hesap numaraları derslerin karşılarında belirtilmiş olup, ücretler banka hesabına internet veya mobil bankacılık uygulamasıyla  havale veya EFT yapılarak ödenecektir. Yapılan ödemede açıklama alanına mutlaka öğrencinin alacağı derslere ait Ders Kodları aralarında boşluk bırakılarak yazılmalıdır.(AIT101 ULK201 vb.)

5- İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamasını kullanmıyorsanız, bir arkadaşınızın hesabından işlemi yapabilirsiniz. Bu durumda, kendinize ait öğrenci numarasını açıklama alanına mutlaka yazınız. (17-101-001 AIT101 ULK201 vb.)

6- İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamasını kullanmıyorsanız ve bir arkadaşınız kanalıyla da ödemeyi yapamayacaksanız, Ziraat Bankası veznelerinden aynı koşullarla ödeme yapabilirsiniz.

7- Azami eğitim süresini dolduran öğrencilerimiz Üniversitemiz 2547 Sayılı Kanunun 44. Maddesinin (c) Fıkrası Uygulama İlkeleri'nin 6-c fıkrasında yer alan  "Ek sınav hakkını kullananalar veya sınırsız sınav hakkından yararlananlar yaz öğretiminde ders alamazlar." hüküm gereğince Yaz Öğretiminde ders alamamaktadırlar.

Not: Ders İçeriklerine, http://www.mersin.edu.tr/akademik internet adresinden Akademik birim seçildikten sonra Bölümler ->  Programlar -> Dersler sayfasından ulaşılabilecektir.

Bütün Öğrencilerimize; 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Öğretiminde Başarılar Dileriz.

• 2019-06-21 16:10:01