Organ Nakli Haftası Etkinlikleri Sürüyor

3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ Bağışı Haftası kapsamında Üniversitemizde organ bağışı hakkında bilgi verildi. 9 Kasım Cuma günü Mersin Üniversitesi Hastanesi ve Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nın işbirliği ile Çiftlikköy Kampüsü çarşı alanında organ bağışı standı kuruldu.

Üniversitemiz Organ Nakli Koordinatörleri Dr. Çilem Yıldız, Hemşire Zübeyde Usanmaz, Öğr. Gör. Dr. Gülay Altun Uğraş, Öğr. Gör. Seher Gürdil Yılmaz ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı asistanları ile dördüncü sınıf hemşirelik öğrencileri organ bağışı hakkında bilgilendirme yaptı.

Etkinlik kapsamında Sağlık Bakanlığı Organ Bağışı Senedi düzenlenerek bağış yapanlara Organ Bağış Kartı verildi.

Hastanemiz Organ Nakli Koordinatörleri, Çiftlikköy Kampüs alanı dışında Mersin Marina, Mersin Üniversitesi Hastanesi gibi pek çok noktada bilgilendirme faaliyetleri sonucunda toplam 300 organ bağışı aldı.

• 2018-11-11 15:05:24