2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Dönem-1 Öğrencilerimizin Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Fakültemizi kazanan Dönem-1 öğrencilerimiz için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ gerçekleştirildi.

12 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen törenimize; Rektör vekili ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hakan Öztürk, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu, Prof. Dr. Hakan Kaleağası, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri binası Hulusi Behçet Amfisinde gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Alper Tunga Özcan, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özkanoğlu ve Öğr. Gör. Türkol Çankaya’nın sunmuş olduğu müzik dinletisinin ardından konuşmalara geçildi.

Öğrencilerimize hitaben konuşmasını yapan Rektör Vekili ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, “Genç meslektaşlarım, uzun ve her anlamda yorucu bir üniversite hazırlık sürecini atlattıktan sonra üniversiteli oldunuz. Sizi ve bu süreçte elinden geldiğince destekleyen ailelerinizi kutluyorum. İlerleyen dönemlerde umarım çalışmalarınızın karşılığını aldığınızı görürsünüz. Üniversite hayatınızın tadını çıkarın, zaman geçtikçe en güzel zamanlarınız olduğunu anlayacaksınız. Hepinizi tebrik ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hakan Öztürk konuşmasına, yeni başlayan öğrencilerimize ve ailelerine fakültemiz hakkında bilgiler vererek ve öğrencilere başarı dileklerini ileterek başladı. Prof. Dr. Öztürk, “Tıp fakültemiz, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve toplumsal hizmet alanlarında, etkin, verimli, rekabetçi olmayı, üstün performansa odaklanmayı, uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı hedeflemiş paydaşları ile birlikte sürekli iyileştirmeyi benimsemiştir” dedi. Prof. Dr. Öztürk fakültemizin eğitim ile ilgili kurul ve komisyonlarında görev alan ve destek olan hocalarımıza teşekkür etti.

Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Oya Ögenler konuşmasında “Beyaz önlük yaklaşık 100 yıldır sembolik şekilde kabul edilir bir durum. Hekimlerin beyaz giymesi 19. yy'da ortaya çıkmış. Daha öncesinde ölümü çağrıştırdığı ve daha saygın kabul edildiği için siyah giyiliyordu. Çağdaş Tıbbın ortaya çıkması ile ölüme karşı zafer kazanılmaya başlanmasıyla hekimlerin üzerinde beyaz önlükleri görmeye başladık." dedi. Ögenler, "Hekimlik mesleğine adım atan kişi Tıp Fakültesini kazandıktan sonra, topluma ait olan tüm önyargılarından kurtulmalı ve hastasına karşı ben tarafsız ve yansız bu mesleği yapıyorum diyebilmeli ve öğrencilerin beyaz önlüğe yakışır bir şekilde hareket etmesi gerekir” sözlerini belirtti.

Törenimiz, Rektör Vekili ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hakan Öztürk, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu, Prof. Dr. Hakan Kaleağası, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, ve değerli öğretim üyelerimizin Dönem-1 öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydirmeleri ile sona erdi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı

• 2018-09-13 14:38:10