Üniversitemize 2018 Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Yerleştirme Sonucunda Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

Sevgili Öğrenciler;

Üniversitemize Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Yerleştirme sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin Kayıt işlemleri 13 Eylül 2018 tarihinde başlayarak 20 Eylül 2018 günü mesai bitiminde tamamlanacaktır.

Kayıt Yeri       : Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (Mersin Üniversitesi Çiftlik Köy Kampüsü Yenişehir / MERSİN)

Kayıtta İstenecek Belgeler:
1-Önlisans diplomasının aslı yada yeni tarihli mezuniyet belgesi,

2-Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu transkript belgesi,

3-Adayın mezun olduğu Yükseköğretim Kurumundan almış olduğu ders içeriklerini gösterir belge,

4-1996 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubesinden veya e-devlet üzerinden alacakları askerlik belgesi.

5-Katkı payını ödediğine dair dekont.

6-2 adet fotograf 4,5 cm X6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf.

7-Kimlik fotokopisi.

8-Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet)

9-Kayıt Bilgi Formu (1 Adet )

Kaydınızın tamamlanabilmesi için Ön Kayıt İşlemlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu sistem kayıt işlemlerinizi olabildiğince hızlı ve basit bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

1.Öğrenci Numaranızı Edinmek için tıklayınız.

Öğrenci numaranızın ilk iki hanesi kayıt yılınızı, takip eden üç hanesi bölüm/program kodunuzu, son üç hanesi de kayıt sıra numarasını ifade etmektedir.

2.Katkı Payı Ödemelerinizi Yapın.

Katkı payı ödemeniz var ise, Akademik Takvimde belirtilen süre içerisinde (13-21 Eylül 2018) ilgili katkı payını ödemeleri gerekmektedir. Aksi halde Ders Ön Kayıtları sistem tarafından otomatik olarak onaylanmayacaktır.

Ödemelerinizi HAVALE, EFT yada ELDEN bankadan YAPMAYINIZ.

Ödemelerinizi ZIRAAT BANKASI ATM lerinden veya ZİRAAT İNTERNET BANKACILIĞI ONLINE(WEB)  üzerinden sırasıyla

Ödemeler->Eğitim->Üniversite Ödemeleri->Mersin Üniversitesi

menülerini takip ederek T.C. kimlik numaranızı ilgili alana girmek suretiyle yapabilirsiniz.

3.Kişisel Bilgilerinizi Güncelleyin:

Ödemelerinizi tamamladıktan sonra, http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden, «Sisteme Giriş» sekmesi aktif iken, Öğrenci Numaranız ve Şifreniz ile giriş yapın. İlk kullanımda şifreniz Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaranız olarak düzenlenmiş olacaktır. Kayıt işlemlerinden sonra ÖİBS'ye yapacağınız ilk girişte şifrenizi mutlaka değiştirin ve kimseyle paylaşmayın.

Açılan ekranda «Ön Kayıt» sekmesinden güncellenmesi istenen tüm bilgileri girip kaydedin. Bu bilgilerin doğruluğu öğrenciliğiniz süresince ve takiben de mezuniyetinizde sorun yaşamamanız bakımından kritik önem taşımaktadır. Kaydettikten sonra kayıt sırasında gerekli olacak belgeleri yazdırın.

·      Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet Yazdırılacak)

·      Kayıt Bilgi Formu (1 Adet Yazdırılacak)

4.Kayıt Tarihinde ve saatinde Kayıt Yerinde Hazır Bulunun:

5. Ders Kaydınızı yapın.

Kayıt Merkezinde kesin kayıt işleminizi tamamlandıktan sonra, okulunuza giderek danışmanlarınızın eşliğinde akademik takvimde belirtilen  tarih aralığında (13-21 Eylül 2018) ders kaydınızı yapınız.

Not: İstenen belgelerden transkript ve ders içeriklerinin ders muafiyet işlemlerini yapılabilmesi için öğrencinin yerleştiği Fakülte'ye teslim etmesi gerekmektedir.

Not: Kayıt işlemi şahsen yada noter vekaleti verilen kişi aracılığı ile yapılabilecektir.

• 2018-09-13 09:39:31