Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni kazanan 200’den fazla öğrencinin katılımıyla ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ gerçekleştirildi.

12 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen törene; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi İçerisinde bulunan Hulusi Behçet Amfisi’nde gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mersin Üniversitesi Devlet konservatuvarı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Alper Tunga Özcan, Öğr. Gör. Türkol Çankaya ve Öğr. Gör. Abdullah Can Erdoğan’ın müzik dinletisinin ardından konuşmalara geçildi.

Öğrencilere hitaben konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, “Genç meslektaşlarım, uzun ve her anlamda yorucu bir üniversite hazırlık sürecini atlattıktan sonra üniversiteli oldunuz. Sizi ve bu süreçte elinden geldiğince destekleyen ailelerinizi kutluyorum. İlerleyen dönemlerde umarım çalışmalarınızın karşılığını aldığınızı görürsünüz. Üniversite hayatınızın tadını çıkarın, zaman geçtikçe en güzel zamanlarınız olduğunu anlayacaksınız. Hepinizi tebrik ederim.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, öğrencilerine ve ailelerine Üniversitemiz Tıp Fakültesi hakkında bilgiler vererek, öğrencilere başarı dileklerini iletti. Prof. Dr. Öztürk, “Tıp Fakültemiz, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve toplumsal hizmet alanlarında, etkin, verimli, rekabetçi olmayı, üstün performansa odaklanmayı, uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı hedeflemiş paydaşları ile birlikte sürekli iyileştirmeyi benimsemiştir.” dedi.

Beyaz önlüğün anlam ve önemine yönelik sunum yapan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Ögenler, “Beyaz önlük yaklaşık 100 yıldır sembolik şekilde kabul edilir bir durum. Hekimlerin beyaz giymesi 19. yy'da ortaya çıkmış. Daha öncesinde ölümü çağrıştırdığı ve daha saygın kabul edildiği için siyah giyiyorlardı. Çağdaş tıbbın ortaya çıkması ile ölüme karşı zafer kazanılmaya başlanmasıyla hekimlerin üzerinde beyaz önlükleri görmeye başladık." dedi. Ögenler, "Hekimlik mesleğine adım atan kişi tıp fakültesini kazandıktan sonra, topluma ait olan tüm önyargılarından kurtulmalı ve hastasına karşı ben tarafsız ve yansız bu mesleği yapıyorum diyebilmeli" diyerek öğrencilerin beyaz önlüğe yakışır şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Öğrencilere beyaz önlüklerini, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve öğretim üyeleri giydirdi.

• 2018-09-12 15:11:19