Üniversitemiz Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

Üniversitemiz, Eylül ayı itibarıyla pek çok bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Üniversitemizin çeşitli fakülteleri tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler arasında uluslararası sempozyumlar da var.

‘1.Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu’ 13-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ve Eğitim, Kültür ve Birliktelik Derneği işbirliğinde, Eğitim Fakültesi yeni binası içerisindeki Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu’nda yapılacak olan etkinliğe ülkemizin yanı sıra bir çok ülkeden bilim insanı davetli.

Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla hız kazanan etkinliklerden bir diğeri ise Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen, ‘2. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: Sürdürülebilirlik, İnovasyon ve Girişimcilik’ (Futourism 2018) 27-29 Eylül tarihleri içerisinde gerçekleşecek. Kongre, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Eylül ayının son etkinliği ise 29-30 Eylül tarihlerinde yapılacak olan ‘3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği.’ Üniversitemiz koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bilim şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yılda CNR EXPO Fuar Alanında yapılacak.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından bu yıl üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘22. Finans Sempozyumu’ 10 Ekim tarihinde başlayıp 13 Ekim tarihinde sona erecek. Uluslararası katılımlı sempozyum, Ulu Resort Otel'de gerçekleştirilecek.

‘Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu’, 18-19 Ekim tarihlerinde Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde,  İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) ile İletişim Fakülteleri Dekanlar Kurulu (İLDEK) işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek. Sempozyum, akademisyenlerin, araştırmacıların ve lisansüstü öğrencilerin bir araya geleceği, farklı perspektiflerden yeni medya alanındaki düşüncelerin ortaya konulacağı, bilgi ve araştırmaların paylaşılacağı akademik bir tartışma ortamı sağlamayı hedeflemekte.

Mersin Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Deniz Ticaret Odası işbirliğiyle, 18-20 Ekim tarihlerinde Ulu Resort Hotel’de "Liderlik Akademisi ve Strateji Çalıştayı" gerçekleştirilecek. Sertifikalı olan eğitim programı kamu ve özel sektör temsilcilerine verilecek.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen, ‘Cilicia International Symposium on Engineering and Technology’ 24-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Bilgisayar, Çevre, Elektrik ve Elektronik, Gıda, Geometrik, Sivil, Jeolojik, Kimyasal, Mekanik, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği ve Teknolojisi alanlarına odaklanılan sempozyumda akademisyenler ve araştırmacıların bilgi birikimini paylaşması, bu alandaki  gelişmelerin tartışılması amaçlanıyor.

Üniversitemiz Kasım ayında da önemli bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek. Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Mersin Akademi Danışmanlık işbirliğinde düzenlenen  ‘1. Uluslararası Mersin Sempozyumu’, 1-3 Kasım tarihleri arasında Akdeniz’in incisi Mersin’in kırsaldan kent merkezine kadar her yönüyle ele alınacağı bir etkinlik olarak planlanıyor.

Kasım ayındaki bir diğer bilimsel buluşma ise "1. Uluslararası Akdeniz Sempozyumu’ olacak. Üniversitemiz ile Mersin Akademi Danışmanlık işbirliğinde 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikle, Akdeniz Bölgesi’ne dair her türlü bilgi ve belgenin kayıt altına alınması ve güncel bir Akdeniz bilgi platformu oluşturulması hedefleniyor.

• 2018-09-11 10:24:09