2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş( Merkezi Yerleştirme Puanı ) Başvuru Sonuçları ve Kayıt İçin Gerekli Evraklar

Mersin Üniversitesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş (Merkezi Yerleştirme Puanı) Başvuru Sonuçlarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU UYGUN GÖRÜLEN ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ

YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU UYGUN GÖRÜLMEYEN ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ

Not: Başvuru sonucu ile ilgili detaylı bilgi edinmek isteyen öğrenciler başvuruda bulundukları bölüm öğrenci işleri ile irtibata geçebilirler.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:
1-2 adet Fotoğraf
2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
3-Kayıt Bilgi Formu (1 Sayfa)

4-Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Sayfa)

Öğrenim ücreti, katkı payı ve materyal ücreti ödemeleri Tüm Ziraat Bankası bankamatiklerinden sırasıyla Ödemeler->Eğitim->Üniversite Ödemeleri->Mersin Üniversitesi menülerini takip edip, T.C kimlik numaranızı ilgili alana girmek suretiyle yapabilirsiniz.

Banka veznelerinden elden yapılan ve herhangi bir platformdan EFT veya havale ile yapılan ödemeler sisteme yansımayacağından ödeme işleminiz kabul edilmeyecektir.

Kayıt Tarihleri:

10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıtlar alınacaktır.

Kayıt Yeri:

Merkezde yer alan okullarının kayıtları:

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında (Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Yenişehir/MERSİN) yapılacaktır.

İlçe okullarının kayıtları:

Yatay geçiş hakkı kazanılan Okullarda yapılacaktır.

Kaydınızın tamamlanabilmesi için Ön Kayıt İşlemlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu sistem kayıt işlemlerinizi olabildiğince hızlı ve basit bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Ön kayıt işlemleri 09.09.2018 tarihi saat 10:00’den itibaren yapılabilecektir.

1. Öğrenci Numaranızı Edinin:

http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi giriş sayfasını açın. Bu sayfada bulunan «Öğrenci No. Sorgula» sekmesini açıp gelen ekranda TC Kimlik Numaranız, doğum tarihinizi ve ekranda görünen doğrulama kodunu girip « Sorgula» butonuna basarak üniversite yaşantınız boyunca kullanacağınız Öğrenci Numaranızı öğrenin. Öğrenci Numaranız XX-XXX-XXX formatındadır. Sisteme yapacağınız girişlerinizde rakamların arasındaki  “ – “ (tire) işaretini koymayı unutmayınız.

Öğrenci numaranızın ilk iki hanesi kayıt yılınızı, takip eden üç hanesi bölüm/program kodunuzu, son üç hanesi de kayıt sıra numarasını ifade etmektedir.

2.Kişisel Bilgilerinizi Güncelleyin:

Öğrenci Numaranızı aldıktan sonra, http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden, «Sisteme Giriş» sekmesi aktif iken, Öğrenci Numaranız ve Şifreniz ile giriş yapın. İlk kullanımda şifreniz TC Kimlik numaranız olarak düzenlenmiş olacaktır. Kayıt işlemlerinden sonra ÖİBS'ye yapacağınız ilk girişte şifrenizi mutlaka değiştirin ve kimseyle paylaşmayın.

Açılan ekranda «Ön Kayıt» sekmesinden güncellenmesi istenen tüm bilgileri girip kaydedin. Bu bilgilerin doğruluğu öğrenciliğiniz süresince ve takiben de mezuniyetinizde sorun yaşamamanız bakımından kritik önem taşımaktadır. Kaydettikten sonra kayıt sırasında gerekli olacak aşağıdaki belgeleri yazdırın.

·Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet Yazdırılacak)

·Kayıt Bilgi Formu (1 Adet Yazdırılacak)

Ders Kayıt İşlemleri:

Ders kayıt işlemlerinizi (Ders Seçimi), kaydınıza müteakiben http://oibs.mersin.edu.tr/  adresine girerek yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Ders Kayıt İşlemleri adresini ziyaret ediniz.

Ders Kaydı İçin Aşağıdaki Süreci Takip Edin:

Ders Kayıt tarihleriniz için lütfen Ders Kayıt İşlemleri adresini ziyaret ediniz.

1-Kullanıcı adınız(Öğrenci Numaranız) ve şifrenizi(T.C Kimlik Numaranız ) kullanarak Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapınız.

2- “Ders Ön Kayıt” sekmesine tıklayarak ders seçimini yapınız “kaydet” tuşuna basarak kayıt işlemini tamamlayınız.

3-Uzaktan ve ikinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretlerini kayıt esnasında yatırmaları gerekmektedir.

Zorunlu veya İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi Alacak Öğrenci İçin Yabancı Dil Yeterlilik (Muafiyet) Sınavları 17-18 Eylül 2018 tarihinde yapılacaktır. Bilgi almak için Yabancı Diller Yüksekokulu ile görüşebilir veya web sayfamızdaki duyurularımızı takip edebilirsiniz.

( Yabancı Diller Yüksekokulu Sınav Duyurusu  )

Not: Kayıtlar şahsen veya noter vekâleti verilen kişi aracılığı ile yapılabilecektir.

• 2018-09-08 21:30:47