H2020- Mersin International Science Night (merscın) Paydaş Kurumlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz koordinatörlüğünde, paydaş kurumların işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye değer bulunan “H2020-Mersin International Science Night (MERSCIN)” projesi  paydaş kurumlar toplantısı gerçekleştirildi.

3 Eylül Pazartesi günü, Divan Otel’de yapılan toplantıya; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve paydaş kurum temsilcileri katıldı.

Dünyanın en büyük sivil araştırma programlarından birisi olan Horizon 2020 (H2020) kapsamında sunulan, “Mersin International Science Night (MERSCIN)” projesi, 2018 yılı için Türkiye’den kabul edilen tek proje olarak dikkat çekiyor. Proje 28 Eylül 2018 Cuma günü çeşitli etkinlikle dünyanın farklı ülkeleriyle aynı günde Mersin’de gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK tarafından yayımlanan 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunan 3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği ise 29-30 eylül tarihlerinde CNR Expo Fuar Alanında yapılacak.

Bu tür projelerin bilimi sevmek ve yaygınlaştırmak için yapılmış önemli etkinlikler olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinliğe yoğun bir katılım oldu. HORİZON 2020 projesi Türkiye’de ilk olan ve öncüsü olduğumuz bir proje ve bu projeye adım atıyor olmak bizim için gurur verici.” dedi. Prof. Dr. Yağcı, geçmiş yıllarda yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, eğitim kurumlarının ve öğrencilerin Uluslararası Mersin Bilim Şenliğine büyük destek verdiklerini belirterek, “Bu tür projeler sayesinde öğrencilerin bilimle tanışmasının ve hayallerini genişletmesinin önü açılmış oluyor. Dolayısıyla hem üniversite-kent işbirliğinin artması hem de gençlerin bilimle tanışması ve ufuklarının açılmasına imkan sağlaması nedeniyle katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paydaş kurum temsilcilerine bilgi verildiği toplantı sonrası, katılımcılar etkinliklerin yapılacağı fuar alanını gezdi.

• 2018-09-06 14:33:20