İçel Sağlık Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Üniversitemiz İçel Sağlık Yüksekokulu 2017-2018 dönemi mezunlarını iş yaşamlarına uğurladı.

6 Haziran Çarşamba günü düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya,  Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çelik, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro’da yapılan tören; Mersin Üniversitesi Devlet konservatuarı öğretim elemanları Dr. Öğr. Alper Tunga Özcan, Öğr. Gör. Türkol Çankaya ve Öğr. Gör. Abdullah Can Erdoğan’ın müzik dinletisi ile başladı. Öğrencilerin sahnede yerlerini almaları, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Mezuniyet konuşmasını yapan İçel Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çelik, hemşire olan öğrencilerine “Sizler hemşirelik mesleğinin; teknik bilgi ve becerilerine sahip olmanın yanı sıra, bilim ve sanatı kapsayan, insan yaşamına ve onuruna saygıyı gerektiren çok boyutlu bir meslek olduğunun önemini kavrayarak mesleğe ilk adımı atıyorsunuz. Bundan sonra sizler hemşirelik mesleğini üyesi olarak; yaşam boyu öğrenmeye, değişmeye ve gelişmeye açık, eleştirel düşünebilen, problem çözme yeteneği olan, özverili, sabırlı, hoşgörülü, özgüveni yüksek ve girişimci bireyler olarak yükleneceğinize ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğiniz inancını taşıyorum.” dedi. Sağlık Yönetimi mezunlarına ise “Sizler ilk mezunlarımızsınız. Her bir mezunumuzun ülkemizde Sağlık Yönetimi alanında gerek kamusal alanda gerekse özel sektörde çok önemli yerlere geleceğine ve kilit noktalarda önemli görevler alacağına inancım tamdır.” diye konuştu.

Arkadaşları ve kendi adına konuşma yapan Sağlık Yüksekokulu birincisi Ayşegül Akı, “Sağlık Yönetimi Bölümünün ilk mezunları olarak eğitimimizi tamamlamış bulunmaktayız. Hayatın getireceklerini ön göremediğimiz bir dönemde yapmış olduğumuz meslek seçimi ile başladık. Zamanla dağınık sorularımızın cevapları yerine oturmaya başladı. Bugün burada hüzünlü bir bitişin yanı sıra yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Daha keşfedeceğimiz yerler, yapacağımız işler ve aydınlatacağımız karanlıklar var. 4 yıl geçirdik burada ve bu geçen yıllar ailemizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteğiyle çabucak geçti. Oldukça güzel günler yaşadık, anımsanmaya değer anılar biriktirdik ve dostluklar kurduk. Hocalarımızın bizlere öğrettikleri ile iş yaşamına adım atıyoruz. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Üniversitemize, hocalarımıza, ailelerimize ve aklıma gelmeyen herkese bu süreçte yanımızda oldukları için arkadaşlarım ve kendi adıma teşekkür ederim.” diye konuştu.

Yüksekokul birincisi Ayşegül Akı’ya temsili diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, yüksekokul ikincisi Merve Coşkunca ’ya temsili diplomasını Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, yüksekokul üçüncüsü Şeyda Üner’e de temsili diplomasını Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çelik verdi.

Tören, öğrencilerin temsili diplomalarını hocalarından almalarıyla devam etti.

Dr. Öğr. Üyesi Serpil Türkleş eşliğinde hemşirelik yeminini okuyan mezunların keplerini havaya fırlatmalarıyla tören son buldu.

-Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

• 2018-06-19 08:26:44